22 januari 2012  Blauw Geel onderste boven gekegeld in Helmond

Geplaatst op 22 januari 2012 • 22:22 • ClubnieuwsSenioren

Dijkse Boys  —  sv Blauw Geel’ 38/OW

2-0     (0-0)

Zondag 22 Januari, competitiehervatting in de Hoofdklasse met de eerste returnwedstrijden. Voor Blauw Geel de uitwedstrijd tegen de nummer laatste in de stand, Dijkse Boys uit Helmond. De Helmonders geteisterd en geplaagd door van alles en nog wat willen toch graag ook eens in positieve zin van zich doen spreken. Ondanks het slechte weer van de afgelopen dagen kon in Helmond worden afgetrapt en wel onder bizarre omstandigheden. Harde wind, een zeer hobbelig veld en geen ambiance. Door de straf van de KNVB waren geen toeschouwers op het sportpark toegelaten. Slechts aanwezig waren de selecties van beide clubs, twee KNVB officials en van beide clubs mochten maximaal 10 bestuursleden aanwezig zijn. Achter de gesloten toegangspoort hadden toch nog een 10 tal Dijkse Boys supporters plaats genomen en in het aangrenzende bosperceel stonden eveneens nog enkele supporters van de Boys. Blauw Geel moest vandaag aantreden zonder de geschorste Jeroen Minneboo, hij zat zijn laatste wedstrijd uit, en de van een blindedarmoperatie herstellende doelman Sander Maas en de al lang geblesseerde Mounir Biyadat.

Het eerst duel in Veghel eindigde in 5-0 voor Blauw Geel. Vanaf het begin was duidelijk dat de gastheren vandaag de punten in eigen huis wilden houden. Compact spelend en loerend op uitbraken speelde men fysiek en fel. De frustraties van de afgelopen tijd kwamen er in positieve zin uit. Eerste dreiging was er dan ook al in de 4e minuut als Jeroen Janssen handelend moet optreden om een achterstand voor Blauw Geel te voorkomen. In de 9e minuut moet trainer Francois Gesthuizen noodgedwongen wisselen. Enis genc verlaat geblesseerd het veld en zijn plaats wordt ingenomen door Nick vd Berk. In de 13e minuut gaat een inzet van de Boys gevaarlijk voor het Blauw Geel doel langs daar waar Blauw Geel een optisch veldoverwichtje had. Eerste corner van de wedstrijd is in de 16e minuut en is voor de gastheren terwijl Blauw Geel pas in de 27e minuut voor het eerst een corner mag nemen, overigens zijn beide corners zonder enig gevaar. In de 28e minuut is het Joost Janssen die Blauw Geel voor een achterstand behoed als hij de bal voor de doellijn kan wegwerken. Drie minuten later komt een inzet van Dijkse Boys in het zijnet. Doet Blauw geel nog iets?? Nee eigenlijk niet en het is schrikbarend zwak wat men in aanvallend opzicht laat zien. In de 33e minuut krijgt het uit het niets dan toch DE gelegenheid om op voorsprong te komen. Tijdens een Blauw Geel aanval wordt Roy v Lokven in het vijf meter gebied door de 43e jarige doelman van Dijkse Boys omver geworpen als hij met twee benen vooruit de aanvaller uit balans brengt. Scheidsrechter Coppens twijfelt geen moment en fluit voor een penalty waarna hij volgens de regels de doelman ook nog eens Rood toont. Alexander Mols mag het vonnis voltrekken als Dijkse Boys een speler heeft gewisseld voor de reserve doelman. Deze stopt tot grote vreugde van zijn ploeggenoten de inzet van Alexander waarna Dijkse Boys nog meer dan daarvoor vecht voor goede afloop. Blauw Geel’s tweede kans van de wedstrijd is in de 39e minuut als Mehmet Dingil uit een corner de bal over de lat kopt. Rust: 0-0.

Na de rust hoopte men een feller Blauw Geel te zien dat ook het tempo zou opvoeren maar de eerste waarschuwing kwam van Dijkse Boys. In de 47e minuut was het Kevin van Veen die zijn inzet op de paal zag belanden waarna Blauw Geel de bal in paniek over de zijlijn kon werken. In de 50e minuut red het “houtwerk” de gastheren als uit een corner Guus Peters de bal verlengd en Alexander Mols de bal via de lat over kopt. In de 58e minuut wordt Martij v Loon vervangen voor Murat Korkmaz om zo nog meer aanvallende impulsen te krijgen. In de 69e minuut komt de thuis ploeg op voorsprong. De Blauw Geel defensie geeft de Boys aanvallers voor de zoveelste keer te veel ruimte en Johan vd Laak maakt daar dankbaar gebruik van als hij van afstand op doel kan schieten: 1-0. Francois Gesthuizen grijpt in de 74e minuut in en haalt verdediger Guus Peters van het veld en brengt met Emiel vd Sanden nog een aanvaller in. In de 76e minuut kopt Mehmet Dingil een goede voorzet langs het doel en zes minuten later gooit Dijkse Boys het duel op slot. Wederom krijgen de aanvallers van Dijkse Boys te veel ruimte en wordt er erg pover verdedigd waarna een rebound prooi is voor Kenneth Cillia die de bal hoog in het dak van het doel jaagt: 2-0. Meteen na de aftrap in de 83e minuut lijkt Blauw Geel nog te scoren, de bal leek over de doellijn voordat de doelman de bal eruit sloeg, maar de grensrechter kon het niet goed zien en dus ging het spel door. Dijkse Boys kwam verder ongeschonden uit de slotfase en behaalde een geheel niet onverdiende overwinning binnen, de tweede thuisoverwinning van dit seizoen. Blauw Geel leed de derde uitnederlaag op een rij en zal zich moeten herpakken.

De harde wind en het hobbelige slechte veld waren voor beide opponenten gelijk, grootste verschil was dat de thuisclub voetbalde met meer Passie en Inzet. De wil om vandaag te winnen en aan de buitenwacht duidelijk te maken dat men zich ondanks alles niet gewonnen wil geven was overtuigend. Het was een sportief duel waarin Blauw Geel ’s wil om te winnen niet overtuigend naar voren kwam, helaas. Het was niet het eerste duel wat men op inzet en karakter verliest van een tegenstander, jammer maar hopelijk trekt men op tijd lering uit deze les.

Volgende week speelt men thuis tegen sv Meerssen. De Limburgers zagen hun thuisduel van vandaag tegen sv Deurne afgelast maar hebben de punten ook hard nodig. Een taaie klus wacht dus voor Francois Gesthuizen en zijn team….

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Sten v Vessem,  Guus Peters (74e min. Emiel vd Sanden),  Stephan Dekkers,  Mehmet Dingil

Middenveld:  Martijn v Loon (58e min. Murat Korkmaz),  Joost Janssen,  Enis Genc (9e min. Nick vd Berk), Mustafa Guler,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Roy v Lokven

Scheidsrechter: Dhr. P. Coppens uit Nijmegen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. E. de Reuver en Dhr. N. Lenderink