2 december 2013  Blauw Geel laat zich niet gek maken en pakt drie punten

Geplaatst op 2 december 2013 • 1:40 • ClubnieuwsSenioren

E.H.C./Heuts – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1-3 (1-1)

Zondag 1 december toog Blauw Geel naar Hoensbroek voor het duel tegen de nummer negen van de ranglijst EHC. De ploeg van trainer Ole Tobiassen staat door allerlei oorzaken zo laag maar toonde in de vorige competitieronde aan weldegelijk voor een verassing te kunnen zorgen. Het won toen met liefst 3-0 in eigen huis van koploper Gemert. Dat duel werd op het kleine kunstgrasveldje voor de kantine gespeeld en ook voor het duel met Blauw Geel week men, noodgedwongen, uit naar dit veld met minimale afmetingen. Trainer Erwin v Breugel kon door blessures geen beroep doen op middenvelder Mustafa Guler en doelman Martijn van Strien. Ten op zichten van het laatste competitieduel dus enkele wijzigingen: op doel Sander Maas en Rinse Wiekema keerde terug in de basis ten kosten van Brian Peters.

EHC opende het duel met de eerste kans, een grote kans. In de 6e minuut leed Blauw Geel slordig balverlies en kon men op Blauw Geel’s linkerflank gemakkelijk door zodat er een goede voorzet kon volgen. De spits van EHC kwam echter te laat waardoor een riante kans om zeep werd geholpen. In de 14e minuut was het echter wel raak. Wederom vanaf de linkerflank van Blauw Geel waar te veel ruimte werd weggegeven kwam een voorzet. Peter Jan Erkens kon geheel vrijstaand de bal gemakkelijk binnen tikken: 1-0. In de 22e minuut volgt voor de gastheren een dramatische ontwikkeling. Emiel vd Sanden heeft een prima individuele actie in huis en lijkt te gaan scoren. Hij wordt echter door de EHC doelman binnen de beruchte lijnen ten val gebracht waarna een EHC verdediger per ongeluk de bal in eigen doel werkt. Ondertussen was er meteen een fluitsignaal te horen. Scheidsrechter Midden wees direct naar de stip en trok een rode kaart voor de EHC doelman. Protesten van EHC ten spijt. De leidsman had er ook voor kunnen kiezen om voordeel te verlenen en het doelpunt te kunnen goedkeuren. Alles gebeurd in kwesties van seconden, zo ook de beslissing. Trainer Tobiassen haalt dan Ron Starmans naar de kant voor de reserve doelman die meteen de taak krijgt om een strafschop te stoppen. Emiel vd Sanden blijft echter koelbloedig en schiet beheerst binnen: 1-1. Het spel wordt ruwer ook omdat EHC met alle middelen de gelijke stand verdedigd. Blauw Geel dringt aan zonder echt gevaarlijk te worden en alleen in de 40e minuut is er nog sprake van een kansje voor Blauw Geel. Na prima combinaties is het Enis Genc die te veel tijd nodig heeft in het strafschopgebied waardoor deze mogelijkheid verloren gaat.

Twee ongewijzigde teams komen uit de rust en Blauw Geel wil de druk verder opvoeren. In de 50e minuut wordt er binnen een paar seconden twee keer hands gemaakt door EHC verdedigers in het strafschopgebied. De eerste was onopzettelijk en het spel ging terecht door. De tweede was echter duidelijk wel opzettelijk en de scheidsrechter wilde fluiten maar bedacht zich en gebaarde: doorspelen??!! EHC ging nog meer fysieke kracht gebruiken en ook verbaal liet men zich, zowel bank als spelers, gelden. Het had voor de rust al twee keer geprobeerd met schwalbes een penalty te krijgen en na de rust was het doelman Sander Maas die met een geweldige actie de bal binnen het strafschopgebied klemvast van de voeten plukte van een EHC speler die duidelijk op zoek was naar een penalty. Blauw Geel probeerde rustig te blijven en zich niet te laten provoceren en dat lukte aardig. In de 60e min. moet men eigenlijk op voorsprong komen. Danny Verbakel had een goede voorzet in huis op de geheel vrij inkomende Emiel vd Sanden maar de inzet gaat tot afgrijzen van hem zelf en alles en iedereen van Blauw Geel zelfs ver langs. Hoe langer EHC stand houd hoe lastiger het natuurlijk wordt en ook dat besef is bij Blauw Geel aanwezig. In de 62e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap op zo’n 20 meter voor het doel omdat een EHC verdediger te veel commentaar heeft op de leiding. Enis Genc heeft vandaag duidelijk niet het vizier op scherp want de inzet gaat ver naast. In de 65e minuut blijft EHC met hangen en wurgen overeind na geharrewar in de defensie en een minuutje later heeft het geluk dat Erik v Loon uit een corner de bal rakelings over het doel kopt. Erwin v Breugel slaat aan het wisselen in de hoop op alsnog een voorsprong. In de 78e minuut komt die voorsprong er dan toch. Uit een vrije trap is het Erik v Loon die nu wel weet raak te koppen. Achterwaarts kopt hij de hoge inbreng van Guus Peters binnen: 1-2. In de 90e minuut is er nog een opstootje, niet het eerste, aan de zijlijn waarna Blauw Geel een vrije trap krijgt. Ook nu weer is het Guus Peters die zich bemoeit met het nemen van deze vrije trap en ditmaal bezorgt hij de bal op het hoofd van Rinse Wiekema die de bal koppend bij de verre paal doet binnen belanden: 1-3. Niet veel later volgt het eindsignaal en heeft Blauw Geel deze lastige uitwedstrijd tot een goed einde gebracht. EHC opende goed maar had de pech dat de doelman een overtreding maakte waarbij geen voordeel aan Blauw Geel werd toegekend. Blauw Geel speelde prima op het kleine veld en drukte in de tweede helft de gastheren ver terug. Het moest lang wachten tot men zichzelf kon belonen voor het harde werken maar gelukkig bleef de beloning niet uit.

Volgend weekend gaat men weer op verplaatsing. Men gaat spelen in Schijndel tegen RKSV Schijndel. Een derby dus tussen de Geel/Blauwen en de Blauw/Gelen. De Geel/Blauwen van Schijndel kwamen vandaag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijk spel tegen Groene Ster.

Mannen Proficiat met de mooie winst in Hoensbroek, Succes volgende week!!!!

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Guus Peters,  Enis Genc (69e min. Murat Korkmaz),
Voorhoede:   Danny Verbakel (77e min. Brian Peters) ,   Rinse Wiekema,  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. A. Midden uit Heteren

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. Winkel en Dhr. H. Sprukkelhorst

Kaarten:  Geel:

E.H.C.:  30e min. Karim Mahmoud,  90e min. Marc Eberle en Collin van Eijk