1 december 2013  Blauw Geel 2 verslaat NWC gedecideerd met 1-5!

Geplaatst op 1 december 2013 • 20:22 • ClubnieuwsSenioren

In Asten speelden we de eerste van twee uitwedstrijden tegen mentaal sterke ploegen, nu dus eerst NWC en volgende week Volharding. Op een klein, drassig veld zonder omheining wisten we vooraf al dat duelkracht ook zeer voornaam zou zijn. Dat brachten we van meet af aan. We waren de betere ploeg en kregen na ca. 20 minuten de eerste kansen. Dat resulteerde niet direct in een doelpunt. Na een klein half uur was het wel raak, de sterk spelende Yassine en Bob waren  de voorbereiders voor Bryan. Laatstgenoemde scoorde beheerst 0-1. Tot aan de pauze bleven we domineren en kregen we nog wat mogelijkheden, een kopbal van Nick trof net geen doel.

Door: Peter Bijvelds
Foto’s: Ad van Dooren

Even na de rust kopte diezelfde Nick wel raak 0-2. Dat was voor de gastheren het sein om offensiever te gaan spelen. Dat leidde tot enkele gevaarlijke aanvallen waarbij onze doelman Johnny goed ingreep. In de counter waren we helaas onzorgvuldig. De 1-2 van NWC in de 70e minuut leek de spanning geheel terug te kunnen brengen. Blauw Geel was echter onverzettelijk en maakte niet de klassieke fout om angstig en negatief te worden. In drie minuten tijd beslisten we het duel. Na prachtig doorzetten van Geert en aansluitend een mooie voorzet scoorde Bryan mooi met een kopbal in de kruising 1-3. Even later deed Bryan het gewoon alleen 1-4. Het mooiste doelpunt bewaarde Blauw Geel 2 voor het laatst. Een prachtige combinatie werd door invaller Stefano zeer rustig binnengetikt, 1-5. Een prima overwinning, een goede teamgeest en een lekker gevoel! Volgende week uit Volharding.