15 december 2013  Blauw Geel is buur te slim af.

Geplaatst op 15 december 2013 • 22:34 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – U.D.I.’19/BB   2-0 (0-0)

Zondag 15 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Blauw Geel was in dat programma de gastheer voor UDI’19. Op de ranglijst waren het de nummer 1 tegen de nummer 3. Afgelopen weekend had UDI’19 thuis gewonnen van EHC, Blauw Geel was in Schijndel met 0-1 te sterk geweest voor Schijndel: 0-1. Naar schatting 1200 toeschouwers waren afgekomen op deze topper en derby. Onder hen was ook de trainer van Achilles’ 29: Francois Gesthuizen. Het toeschouwersaantal is zelfs in een recenter verleden wel eens meer geweest. Dat terwijl er toch grote belangen op het spel stonden. Trainer Erwin v Breugel kon nog geen beroep doen op Mustafa Guler en Martijn v Strien en koos ditmaal in de basisopstelling voor Enis Genc ten koste van Murat Korkmaz.

Blauw Geel leek aanvankelijk terughoudend. UDI nam of kreeg het initiatief. In de 6e minuut was er van de gasten dan ook het eerste schot op doel. Sander Maas had hier echter geen problemen mee. Vier minuten later ging een afstandspoging van UDI ver naast. Blauw Geel’s eerste doelpoging kan worden genoteerd in de 13e minuut en die inzet ging hoog over. In de 14e minuut veert de Udense aanhang op want UDI kreeg een grote kans om de score te openen. Een voorzet van de linkerflank lijkt bij de tweede paal door Thijmen de Ruijter zo te kunnen worden binnen gekopt. Gelukkig voor Blauw Geel gaat de bal naast. Twee minuten later maakt Guus Peters op de rand van het strafschop gebied in de ogen van scheidsrechter Meijers een overtreding en UDI krijgt dus op een prima plek een vrije trap. Randy Hofmeijer schiet de bal echter in de muur en als hij daarna een overtreding maakt op Gerke vd Akker krijgt hij een gele kaart gepresenteerd. UDI heeft meer spelaandeel maar doet daar bar weinig mee. Vanaf de 30e minuut wordt Blauw Geel in ieder geval gevaarlijker. Uit een vrijetrap, genomen door Guus Peters, kopt Emiel vd Sanden de bal door en deze gaat richting de kruising. Helaas voor hem is doelman Thijs v Hoeij er goed bij en kan hij de bal tot corner tikken. In de 38e minuut is het diezelfde doelman die weer een bal uit de kruising kan tikken. Ditmaal is hij alert op een inzet van Rinse Wiekema. Uit de corner scoort Blauw Geel dan bijna alsnog. De bal kwam bij de tweede paal bij de behoorlijk vrijstaande Erik v Loon. Zijn inzet lijkt slechts voorlangs te gaan maar kan bij de ander paal nog door Emiel vd Sanden op doel worden gericht. Helaas gaat die inzet ook net langs de voor Blauw Geel verkeerde kant van de paal. Beide ploegen komen daarna niet meer tot iets wat op een kans lijkt en gaan derhalve met een 0-0 stand rusten.

Twee ongewijzigde teams keren terug uit de rust. Echter lijkt Blauw Geel wel een iets andere spelopvatting te hanteren. De ploeg zet eerder druk op de bal en naar voren. In de 48e minuut maken Emiel vd Sanden en Mathias v Zanten beiden een sliding naar de bal. Van Zanten schreeuwt daarna het hardst waarna Emiel vd Sanden een gele kaart krijgt. UDI heeft duidelijk minder spelaandeel en Blauw Geel lijkt slagvaardiger. In de 61e minuut komt dat ook tot uitdrukking. Danny Verbakel wordt in de diepte aangespeeld, schermt vervolgens goed de bal af waarna hij met een halve draai uithaalt. Doelman v Hoeij is kansloos en de bal gaat rakelings langs de paal binnen: 1-0. Een minuut later lijkt Thijmen de Ruijter een overtreding te maken op Emiel vd Sanden. Het is binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Meijers gebaart: niets aan de hand, doorspelen. Trainer Erwin v Breugel slaat niet veel later aan het wisselen. In de 64e minuut haalt hij Danny Verbakel naar de kant en in zijn plaats komt Murat Korkmaz. Enis Genc schuift door naar de aanval. Murat Korkmaz krijgt in de 69e minuut een schietkans maar zijn inzet zeilt langs. In de 76e minuut is het wederom Murat Korkmaz die met een individuele actie alleen richting doel wil. Hij wordt echter uit balans gebracht, lijkt door te kunnen, maar valt uiteindelijk toch. Geen vrije trap oordeelt de arbiter. Het was echter ook geen voordeel meer want had hij niet gevallen dan had hij zo quasi in alleen gang op van Hoeij afgekund. In de 78e minuut wordt GuusPeters vervangen door Coen v Beljouw. Guus lijkt last te hebben van een blessure. Even daarvoor had trainer Bas Gosgens van UDI ook twee keer gewisseld en m.n. het inbrengen van Michiel v Zuidam (73e min.) bracht meer gevaar voor Blauw Geel. In de 82e minuut leverde hij een prima voorzet af waarbij twee UDI aanvallers in kansrijke positie niet bij de bal konden. In blessuretijd wordt het duel definitief beslist. Er is nog even een klein opstootje na een wat harde overtreding van een UDI speler. In de menigte aan spelers lijkt zo dat Nick v Dijk nog geel krijgt.

De toeschouwers vroegen zich al af hoe lang Dhr. Meijers nog zou laten doorspelen. UDI was al druk bezig om de druk nog op te voeren en de spelers waren massaal aan het aanvallen. Blauw Geel, Murat Korkmaz, kwam halverwege de eigenhelft in balbezit en speelde in een keer door op Emiel vd Sanden. Hij had geen verdediger meer voor zich en kon op doelman v Hoeij af. Hij kon vervolgens zelf op doel schieten maar speelde af op de mee opgelopen Murat. De bal leek te hard en Murat moest te veel naar buiten. Murat kon echter de bal terug bezorgen bij Emiel vd Sanden die vlak voor de doellijn alleen nog maar een tikje hoefde te geven: 2-0.

Daarmee was het pleit beslecht. Kort daarna floot Dhr. Meijers voor het einde van het duel. Blauw Geel hield voor de negende keer in dertien wedstrijden de nul. Op basis van de tweede helft en het aantal goede kansen, ook die van voor de rust,  is de winst op UDI verdient. De Udenaren kunnen niet spreken van een gestolen overwinning want daarvoor deden zij zelf te weinig. Tactisch speelde Blauw Geel weer erg goed en Erwin v Breugel haalt het beste uit het beschikbare materiaal. Het blijft op doelsaldo op de eerste plaats en is daarmee Hebstmeister. Voor wat het waard is. Men gaat in ieder geval lekker de winterstop in.

Mannen proficiat met deze mooie overwinning. Iedereen fijne feestdagen en een mooi begin voor 2014.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Guus Peters (78e min. Coen v Beljouw),  Enis Genc (84e min. Brian Peters),
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Rinse Wiekema,  Danny Verbakel (64e min. Murat Korkmaz),

Scheidsrechter: Dhr. F. Meijers
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Fleerakkers en Dhr. M. Beijer
Kaarten:  Geel:
sv Blauw Geel’ 38:  48e min. Emiel vd Sanden,  63e min. Danny Verbakel