16 december 2013  Blauw Geel 2 kan na overtuigende winst tevreden de winterstop in!

Geplaatst op 16 december 2013 • 12:41 • ClubnieuwsSenioren

Door: Peter Bijvelds
Foto’s: Ad van Dooren

De laatste competitiewedstrijd van 2013 speelden we deze zondag tegen DVO uit Sittard. In Sittard hadden we deze nieuwkomers in de competitie met 1-3 verslagen. Evenals toen maakten onze gasten een goede indruk. Met veel diepgang en direct spel noopten zij ons continu tot grote waakzaamheid. Wij zetten daar echter ook het nodige tegenover zonder daarbij erg goed te spelen. De teamgeest en de bereidheid om fouten van een ander direct te herstellen waren echter 90 minuten lang voorbeeldig. Een sterke basis voor elke wedstrijd! Na een kwartier kwamen we op voorsprong. Een schot van Yassine smoorde en werd door Olger uitstekend verwerkt en tot doelpunt gepromoveerd 1-0. Deze stand bleef tot aan de rust gehandhaafd en gaf het spelbeeld goed weer. In Sittard kwam DVO daverend uit de startblokken na de rust en scoorden onmiddellijk. Dat deden wij nu. Een corner van Bryan verdween direct in het doel 2-0. Dat betekende voor ons meer rust en makkelijker voetbal. De gasten namen meer risico maar dat leverde geen resultaat op. De 3-0 was steeds dichterbij dan de 2-1 al redde onze doelman Johnny enkele keren bijzonder knap. De 3-0 kwam er echter ook. De sterk spelende spits Nick werd na een slimme pass van Yassine getorpedeerd. Een strafschop was het gevolg en Stefano scoorde beheerst. Helaas werd het sportieve duel in de laatste minuten ontsierd door een domme rode kaart voor een DVO speler. Dat mocht voor ons de pret niet drukken. Te meer omdat twee van onze concurrenten (Udi en Someren) punten verloren. Zodoende bezetten we nu de tweede plaats met 27 punten uit 12 wedstrijden, juist achter Someren met 28 punten uit 13 wedstrijden. Een puntje minder en een wedstrijd minder dus. Een mooie tussenstand!