2 april 2017  Blauw Geel freewheelt naar overwinning

Geplaatst op 2 april 2017 • 21:30 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – D.O.S.K.O.  (3-1)  4-1. We schrijven zondag 2 april als Blauw Geel als koploper rode lantaarndrager DOSKO uit Bergen op Zoom ontvangt. Goede herinneringen aan deze tegenstander want eerder dit seizoen won men er met 0-4 en daarmee won men de eerste periode titel. Vorig weekend verloor DOSKO op eigen veld met 1-2 van Nuenen, Blauw Geel pakte naar vier wedstrijden zinder winst deze wel weer eens want in Leidschendam werd met 1-2 gewonnen van RKAVV. Het feit dat men thuis tegen de nummer laatste aantreed en men dus de favorietenrol heeft is echter niet altijd een garantie op de volle winst want een kat in het nauw….. Trainer Niels v Casteren zal de manschappen daar ongetwijfeld voor hebben gewaarschuwd en iedere vorm van onderschatting kan dan ook fataal zijn. In de warming up nog een tegenvaller want Erik van Loon moet geblesseerd nog afhaken, Martijn van Loon zat wel alweer op de bank maar het was Koen v Zutven die de plaats van Erik mocht innemen. Mustafa Guler en Mark Westerlaken zaten op de tribune.

Enkele honderden toeschouwers zagen na 11 seconden al een riante kans voor Blauw Geel maar de voorzet van Danny Verbakel ging vlak voor de doellijn langs en er was nog niemand diep genoeg om dei bal over de doellijn te schuiven. Nog in die eerste minuut een gevaarlijke aanval meer maar ook die liep helaas op niets uit. In de 3e minuut staat het uit het niets 0-1. Balverlies van Danny Verbakel en meteen daarna een matige balcontrole van Sander Egmond zorgen er voor dat Sam vd Kreeke er met de bal vandoor kan gaan. Hij wil de bal breed leggen op een geheel vrijstaande medespeler maar de bal komt via een kluts van de voeten van Desley Schilders, zonder dat vd Kreeke het zelf eigenlijk door heeft, weertegen zijn voeten en hij loopt de bal zo over de doellijn. Een ja ook dit soort toevalligheden tellen dan als doelpunt. Maar Blauw Geel is geenszins uit het veld geslagen. In de 5e minuut een prima aanval waarbij uiteindelijk Joey Hellstern de bal aflegt op inkomende Sander Egmond. Hij haalt ook goed uit maar de doelman heeft een klasse redding waardoor hij de gelijkmaker voorkomt ten koste van een corner. In de 11e minuut komt Alexander Mols het strafschopgebied binnen als hij overduidelijk wordt neergelegd. Scheidsrechter Zeeman ziet het helaas niet zo en laat doorspelen. Een minuutje later gaat Danny Verbakel op snelheid zijn tegenstander voorbij maar heeft zijn schot het midden tussen een voorzet en een doelpoging, DOSKO tikt in paniek de bal tot corner. In de 16e minuut wordt Joey Helstern met een forse overtreding halverwege de Blauw Geel helft gestopt, een terechte vrije trap volgt, een kaart blijft onbegrijpelijk uit. Ymanuel Hurkmans neemt de vrije trap snel en slim op Alexander Mols. Die gaat door naar de achterlijn en zet voor waarbij Sten v Vessem bij de eerste paal de bal nog mist komt Danny Verbakel iets verder prima voor zijn man en schiet buitenkant voet binnen :1-1. Drie minuten later heeft de DOSKO doelman ene goede redding in huis op de inzet van Ymanuel Hurkmans. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van Alexander. In de 20e minuut een counter van DOSKO maar Brahim Zaari komt goed uit en houd overzicht over de ontstane dreiging. In de 21e minuut gaat een inzet van Danny Verbakel bij de tweede paal net langs en een minuutje later wordt Joey Hellstern op maat bediend met een steekpass door Mark Dobbelsteen. Joey ziet de doelman uitkomen en legt prima terug op de mee opgelopen Alexander Mols die de bal binnen schiet. Een vlagsignaal, onterecht als je goed naar de camerabeelden kijkt van Sky-line Sport, voor buitenspel zorgt voor geen doorgang van dit doelpunt. In de 27e minuut volgt dan alsnog de voorsprong. Danny Verbakel krijgt veel ruimte voor een voorzet en Mark Dobbelsteen scoort via de borst: 2-1. In de 30e minuut gaat het duel al op slot. Danny Verbakel speelt de bal diep en Joey Hellstern komt tussen twee verdedigers toch aan de bal. Hij wordt nog uit balans gebracht maar tikt vervolgens de bal toch nog voorbij de uitlopende doelman: 3-1. In de 42e minuut een uithaal van Sam vd Kreeke maar Brahim Zaari zweeft en tikt de bal over de lat tot corner. In de 43e minuut weer een mooie aanval van Blauw Geel over veel schijven. Sander Egmond legt een bal terug op Desley Schilders die vervolgens met een crosspass opent op Danny Verbakel. Danny zet voor en Emiel vd Sanden kopt de bal terug waar Mark Dobbelsteen komt inlopen en uithaalt. Helaas voor hem en Blauw Geel recht op de vuisten van de DOSKO doelman.

Na rust volgt een gezapig potje. Blauw Geel hoeft niet meer zo nodig en DOSKO ontbreekt het aan kwaliteit om het Blauw Geel nog lastig te maken. Een vrije trap van Danny Verbakel gaat via de muur over het doel, een voorzet van Alexander Mols rolt voor de doellijn langs. DOSKO schiet in de 60e minuut een vrije trap hoog over het doel van Brahim Zaari en twee minuten later moet diezelfde Brahim Zaari dan wel handelend optreden zonder daarvoor zelf in de problemen te komen. Blauw Geel is ook wart slordig zoals in de 63e minuut als Danny Verbakel de bal goed meegeeft aan Joey Hellstern maar de pass van laatste genoemde is achter Alexander Mols die in riante positie op de rand van het strafschopgebied stond. In de 67e vertrekt Joey Hellstern vanaf de eigen helft voor een rush naar voren. Ditmaal is zijn voorzet wel goed op maar naar de ander kant van het veld voor Danny Verbakel. Helaas lijkt hij ietwat te gehaast om af te ronden en zijn schot gaat behoorlijk ver naast het doel.

Van DOSKO zien we nog wat speldenprikjes maar niets verontrustends. In de 80e minuut de zoveelste inzet van Danny Verbakel die voor het doel langs gaat maar in de 81e minuut volgt dan toch nog de vierde treffer. Na prima combinatie spel waarbij de bal van Mark Dobbelsteen naar Sander Egmond gaat die dan een steekbal geeft op Danny Verbakel. Danny is vervolgens niet zelfzuchtig en legt af op Mark Dobbelsteen die zijn tweede en Blauw Geel’s vierde aantekent: 4-1.In de 86e minuut zien de toeschouwers nog een schiet kan van Sven van Zwam namens DOSKO maar die gaat naast het doel bij de Veghelse doelman. Blauw Geel wint eenvoudig van de nummer laatste op de ranglijst. Voor DOSKO wordt het nog een hele toer om zich te kunnen handhaven. Blauw Geel houdt met nog vijf wedstrijden te gaan de voorsprong op de nog enige concurrent Quick in stand. Vandaag speelde men net als vorige week in Leidschendam weer een hele goede eerste helft en blijft het enige puntje van kritiek het feit dat er zo veel goede kansen (nog) niet worden benut.

Volgend weekend gaat men op zaterdagavond naar Eindhoven. Daar wacht vv Gestel als lastige opponent. Vorig weekend werden zij in eigen huis te kijk gezet door het Haagde Quick dat met 1-8 won, iets wat zij niet nogmaals zullen willen mee maken, en dit weekend herstelden zij zich al prima door met 1-1 gelijk te spelen in Henrik Ido Ambacht bij IFC. Vorig seizoen verloor Blauw Geel daar in de slotminuten door een geweldig optreden van toenmalig Gestel doelman Brahim Zaari, het missen van een enorme kans zelf vlak voor tijd en een ongelooflijk doelpunt van Gestel in de slotminuut. Het wordt ongetwijfeld een spannende pot………

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans (85e min. Martijn van Loon), Desley Schilders, Koen van Zutven, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Emiel vd Sanden, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (69e min. Rolf vd Boogaart), Alexander Mols (78e min. Tresor Shema), Danny Verbakel.

Scheidsrechter: Dhr. N. Zeeman

Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. van Rijn en Dhr. B. Smets