17 mei 2012  Blauw Geel 2 eindigt seizoen met nederlaag

Geplaatst op 17 mei 2012 • 21:56 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Voetbaljaar 2011/2012 zit erop. Het was een fantastisch jaar met een wat sober einde. Afgelopen donderdag won Westlandia in het zonovergoten Veghel met 0-2 van Blauw Geel. De zege was verdiend, gezien het feit dat Blauw Geel welgeteld één uitgespeelde kans kreeg. De Veghelaren, creëerden net als in Nuenen, veel te weinig om aanspraak te maken op de winst en eventuele plaatsing voor de knock-outfase.

Door: Ties van Dooren

Jeroen van Lanen

Westlandia begon sterker en vooral feller aan het duel. Na een minuut of 20 kwam Blauw Geel wat beter in de wedstrijd. De 0-1 viel dan ook uit het niets, maar telde natuurlijk wel. Westlandia brak door aan de linkerzijde en via een voorzet werd de Naaldwijkse spits gevonden. Hij mocht vogelvrij inschieten en deed dat cool. Blauw Geel probeerde wat te creëren, maar grote kansen leverde dat niet op. De beste man aan Veghelse zijde was ongetwijfeld Jeroen van Lanen. Het exponent uit de eigen jeugdopleiding speelde met veel bravoure. Hij won vrijwel al zijn duels en probeerde het vaak voetballend op te lossen.

Nachtkaars

In het tweede bedrijf was Blauw Geel sterker, maar kreeg Westlandia wat kleine kansen. Blauw Geel had op 1-1 moeten komen. Nick Scheepers won zijn duel en via Camiel van Doorn kwam de bal voor de voeten van Alex Lemstra.  Alex, afgelopen zondag rechtsbuiten, schoot echter zwak in en de keeper stopte de bal met zijn rechtervoet. Westlandia wachtte op de winnende counter en die kwam er uiteindelijk na  82 minuten voetballen. Blauw Geel verdedigde zwak uit en Westlandia gooide het duel op slot. Daarna was het vooral de zon die het publiek zoet hield. De laatste minuten was het namelijk leuker om naar een nachtkaars te kijken dan naar het slot van de wedstrijd.

Fantastische prestatie

Blauw Geel 2 heeft dit jaar een fantastische prestatie geleverd. Van een eventueel kampioenschap durfde vooraf niemand te dromen. Uiteindelijk werd de titel één wedstrijd voor het einde van het seizoen binnengehaald. Een prestatie van formaat en vooral een prestatie waarop iedereen ontzettend trots mag en moet zijn. En nu? Nu is het tijd voor vakantie!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO