23 augustus 2017  Bekerthriller met winst afgesloten

Geplaatst op 23 augustus 2017 • 7:43 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO — sv Spakenburg    (2-1)  3-2. Blauw Geel had zich afgelopen seizoen geplaatst voor de voorrondes van de KNVB beker. De loting had uitgewezen dat men in de eerste voorronde vrij was en in de tweede voorronde men thuis de winnaar zou treffen van het duel ADO’20 – sv Spakenburg. sv Spakenburg had na strafschoppen gewonnen en het team onder leiding van John de Wolf was daarom op dinsdagavond 22 augustus te gast in Veghel. sv Spakenburg is al decennia lang, en natuurlijk nog steeds, een gerenommeerde naam in het amateurvoetbal ondanks de degradatie afgelopen seizoen uit de nieuwe tweede divisie. Blauw Geel werd afgelopen seizoen kampioen in de hoofdklasse en wil graag ook naam gaan maken maar is voor velen nog een onbekende. Het was lekker druk op het Prins Willem Alexander sportpark waar zo’n 600 toeschouwers de tribunes bevolkte. Trainer Niels van Casteren had in de voorbereiding al nieuwe speelstijlen geprobeerd en stuurde nu zijn elftal het veld in met een 5-3-2 opstelling. Edwin Huibers, Sjaak Egmond en Serkan Ordu maakte hun debuut voor Blauw Geel in een officiële wedstrijd en de vorig seizoen quasi het gehele seizoen geblesseerde Mark Westerlaken was ook van acquit van de partij. De overige spelers waren voor de eigen aanhang de vertrouwde gezichten in het veld. Nieuwkomers Sam Strijbosch en Youri Vissers begonnen op de bank, Sten v Vessem was geblesseerd.

Spakenburg mocht de aftrap verrichten maar het was binnen 40 seconde Blauw Geel dat wist te scoren. Joey Hellstern stuit op Spakenburg doelman Daan Huiskamp die met gevaar voor lijf en lede moet uitkomen om een score te verhinderen. Joey schiet de bal tegen de doelman en komt in botsing terwijl de bal voor de voeten van Sander Egmond komt die de bal in het lege doel kan schieten maar tegelijk een fluitsignaal hoort van scheidsrechter Cairo. Het doelpunt vind geen doorgang en dat is jammer want aan de botsing kon Joey niets doen en de doelman blesseert zich met zijn actie zelf. Er zijn scheidsrechters die zo’n doelpunt gewoon zouden hebben goed gekeurd. De doelman was echter dusdanig geblesseerd dat hij na zeven minuten behandeling moest worden vervangen en het spel verder door kon. In de 14e minuut dan de voorsprong voor Blauw Geel. Een geweldige uithaal van Serkan Ordu vliegt onhoudbaar boven in de kruising: 1-0. Vier minuten later moet scheidsrechter Cairo fluiten voor een penalty na een overtreding op Alexander Mols maar tot ongeloof van alles en iedereen aan Blauw Geel zijde laat hij doorspelen. Spakenburg is tot dat moment nog niet echt gevaarlijk geweest voor het doel van Barhim Zaari. In de 24e minuut verovert aanvoerder Mark Dobbelsteen de bal op de helft van Spakenburg en speelt hem goed af binnen het strafschopgebied aan Alexander Mols. Zijn inzet buitenkantje voet stuit op de Spakenburgse doelman Leon ter Wielen. In de 26e minuut brengt de lat boven Brahim Zaari uitkomst voor Blauw Geel en werkt Mark Westerlaken de bal vervolgens weg waarbij heel Spakenburg schreeuwt om een penalty vanwege gevaarlijk spel. Ook nu is scheidsrechter Cairo resoluut en laat doorspelen. Twee minuten later toont Barhim Zaari zijn klasse op een kopbal van Spakenburg en tikt de bal via de lat tot corner. De gelijkmaker voor Spakenburg komt in de 33e minuut op het scorebord. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Philip Ties en de bal verdwijnt laag in de benedenhoek: 1-1. Het spel golft nu op en neer met misschien iets meer spelaandeel voor de gasten. De 45e minuut staat al even op de klok maar de blessure behandeling van de Spakenburgse doelman moet nog worden ingehaald. Een bal gaat vanachter uit naar Alexander Mols. Hij schut zijn directe tegenstander af en tikt de bal over de uitlopende doelman in het lege doel:2-1. Een beter moment zo vlak voor de rust voor een hernieuwde voorsprong is natuurlijk niet denkbaar. Na een spannende eerste helft staat het 2-1.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Het spelbeeld is bijna identiek alleen Spakenburg lijkt nog meer spelaandeel te hebben, niet onlogisch ook want ze staan achter. Echter de kansje lijken vooralsnog voor de gastheren. In de 47e minuut schiet Desley Schilders een vrije trap over en drie minuten later een soloactie van Alexander Mols met een inzet die net naast gaat en weer drie minuten later een goede strakke voorzet van Mark Dobbelsteen die voor de goal wordt uitverdedigd. Spakenburg is vooralsnog aandringend maar nauwelijks echt gevaarlijk. In de 64e minuut een dubbelle wissel van John de Wolf: Waalkens en Steltenpool worden vervangen door Van Schooten en Supusepa.Danny Verbakel is dan al ingebracht door Niels van Casteren voor de geblesseerd geraakt Joey Hellstern. Het is een goede combinatie in de 65e minuuttussen Danny Verbakel en Alexander Mols waarbij Danny in de korte hoek afrond maar stuit op de doelman. In de 68e minuut een vrije trap voor Spakenburg. Philip Ties plaatst de bal voortreffelijk maar Brahim Zaari heeft een evenzo voortreffelijk een noodzakkelijke redding in huis en bokst de bal tot corner waar vele Spakenburgse fans, en zij warten in grote getallen in Veghel, de gelijkmaker al telden. Toch komt die gelijkmaker er en het tekende zich misschien ook al een beetje af in de voorgaande minuten. Het is de 70e minuut als uit een afgeslagen corner de bal voor de voeten komt van Olivier Pilon. Hij schiet de bal binnen: 2-2. Meteen daarna, in de 72e minuut, een Blauw Geel aanval over links waarbij Danny Verbakel voorzet, Alexander Mols de bal laat lopen maar Sander Egmond te ver achterover leunt waardoor de bal over het doel gaat. Spakenburg proeft bloed en zet verder aan. In de 75e minuut moet Edwin Huibers de bal tot corner werken en een minuut later komt een voorzet bij de geheel vrijstaande Olivier Pilon maar die schiet in vrije positie de bal langs i.p.v. in het doel. De bal blijkt te zijn aangeraakt en een corner volgt. Het is Mark Dobbelsteen die de bal voor de doellijn weg werkt. Blauw Geel wankelt maar blijft overeind. In de 82e minuut een soortgelijke actie als het doelpunt van Alexander voor de rust maar ditmaal krijgt hij de bal niet over de doelman en de rebound van Danny Verbakel eindigt als afzwaaier. In de 83e minuut een vrije trap voor Spakenburg op de punt van het strafschopgebied. De bal wordt ingebracht en komt voor de voeten van een vrijstaande Spakenburger maar deze mist tot wanhoop van alles en iedereen simpelweg de bal waardoor Brahim Zaari de bal kan weg werken. Spakenburg wil zeker geen verlenging en laat staan penalty’s en drukt verder. In de 85e minuut komt Brahim Zaari goed uit op een diepe bal van Spakenburg over hun linkerflank en voorkomt daarmee waarschijnlijk erger. Het is eigenlijk de tegenaanval van Blauw Geel over de linkerflank waarbij Danny Verbakel wel erg ver naar de achterlijn lijkt te worden gedwongen. Toch weet hij de bal op doel te schieten en het lijkt vanuit een onmogelijk dat hij de bal op doel schiet die ook nog eens tegen de netten gaat:3-2. Een geweldig fraai doelpunt met nog 4 minuten officiële speeltijd. Het wordt pompen of verzuipen voor Spakenburg. In de 90e minuut is het Alexander Mols die de bal bij de achterlijn goed binnen houd en zelfs nog kan voorzetten naar de tweede paal waar de ingevallen Mustafa Guler de bal via een tegenstander in het zijnet ziet gaan. De definitieve genadeslag blijft dus uit. Gelukkig fluit scheidsrechter Cairo niet veel later voor het eindsignaal en boekt Blauw Geel een 3-2 overwinning in een ware thriller.

Na het Kampioenschap en de districtsbekerwinst van afgelopen seizoen schrijft Blauw Geel opnieuw geschiedenis. Door de winst plaatst men zich voor het eerst in de geschiedenis voor de 1e ronde van de KNVB beker. Na deze enerverende en spannende wedstijd tegen Spakenburg gaat men dus weer de kokers in voor de aanstaande loting. Benieuwd wat ons dat gaat brengen? Feit is dat men het nieuwe seizoen met de eerste officiële wedstrijd natuurlijk geweldig is begonnen en dat smaakt naar meer!!!

Zondag dan de eerste competitiewedstijd en wel uit in Dongen tegen de plaatselijke vv Dongen. Daar heeft Blauw Geel in het verleden nooit veel potten kunnen breken. Hopelijk komen velen de ploeg steunen in deze zware uitwedstrijd en volgt een mooie competitiestart na dit geweldige succes van deze dinsdagavond in augustus.

Doel: Brahim Zaari

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Mark Westerlaken (78e min. Sam Strijbosch), Martijn v Loon, Sjaak Egmond (89e min. Mustafa Guler),

Middenveld: Serkan Ordu, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern (59e min. Danny Verbakel),

Scheidsrechter: Dhr. L. Cairo

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Vervoorn en Dhr. P. Otten