14 oktober 2012  Aantrekkelijk duel eindigt in nederlaag

Geplaatst op 14 oktober 2012 • 21:33 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Groene Ster  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo        4-3     (1-1)

Zondag 14 oktober toog Blauw Geel naar het diepe zuiden. Heerlerheide was de plaats van bestemming, om precies te zijn Sportpark Pronsenbroek, de thuishaven van Groene Ster. Beide ploegen pakten vorige week een punt, voor Groene Ster het tweede gelijkspel op een rij, voor Blauw Geel zelfs het derde op rij. Beide waren dus gebaat bij winst… Trainer Francois Gesthuizen kende nog steeds een waslijst aan blessures, terug in de opstelling was wel Mustafa Guler na drie wedstrijden schorsing t.o.v. vorige week verving hij Martijn v Loon. Emiel vd Sanden verving de geblesseerde Wesley Meeuwsen in de aanval, Desley Schilders de geblesseerde Rik v Griensven in de defensie.

Om 14.30 uur gaf scheidsrechter Weijers het duel vrij waarbij op voorhand kan worden vermeld dat hij een goede wedstrijd floot. Op de nieuwe kunststof grasmat kwam Blauw Geel prima uit de startblokken. Direct in de 1e minuut had men al een kans maar een Groene Ster verdediger kon tot corner werken. In de 7e minuut had men de score moeten openen. Alexander Mols komt onverwacht in balbezit rond het vijandelijk strafschopgebied. Hij manoeuvreert zichzelf vrij voor de doelman maar deze kan met zijn voeten de bal tot corner verwerken. Drie minuten later de wederom een kans die tot doelpunt gepromoveerd had moeten worden. Een goede snelle combinatie tussen Emiel vd Sanden en Alexander Mols waarbij Alexander de bal op doel vlamt maar de doelman de bal met de voeten op het dak van het doel doet belanden. Het eerst gevaar van Groen Ster liet lang op zich wachten maar in de 18e minuut was het dan zover middels een snelle uitval. Chefrino Eind snelt weg op de linkerflank, snijd naar binnen en richt op de korte hoek alwaar doelman Jeroen Janssen de bal tot corner kan verwerken. In de 22e minuut de tweede grote kans van de gastheren, wederom via een snelle uitval en de uiteindelijke snoeiharde inzet van Eind kan door Jeroen Janssen met een prima reflex uit zijn doel tot corner worden gebokst. Ook de corner levert gevaar op maar het is Jeroen Janssen die de ploeg op de been houd na een rebound van Groene Ster. Hij leid zelfs meteen daarna een goede aanval van Blauw Geel in. Mounir Biyadat komt in balbezit en stuurt op zijn beurt Emiel vd Sanden weg. Helaas gaat de inzet van Emiel voor het doel langs over de achterlijn maar ook hier had veel meer in gezeten. In de 26e minuut pakt de thuisploeg een voorsprong. Chefrino Eind dolt op Blauw Geel’s rechterflank op kinderlijke wijze twee Blauw Gelers en schiet vervolgens in de korte hoek  binnen: 1-0. Blauw Geel lijkt geenszins aangeslagen want twee minuten later krijgt het zelf alweer een mogelijkheid. Alexander Mols vlamt op doel maar de doelman ziet de bal recht op zich afkomen en voor de rebound is geen Blauw Geler goed meegelopen. In de 30e minuut een bijna fataal foutje van Jeroen Janssen als hij de bal recht in de voeten gooit van een Groene Ster speler (Roel Schirra), deze meteen uithaalt maar de inzet op de vuisten van de Blauw Geel doelman ziet belanden. In de 38e minuut nog een kansje voor Blauw Geel (Alexander Mols) maar de inzet is te zacht en een minuut later krult Roel Schirra van Groene Ster met een verfijnde uithaal de bal op de paal. Dit had een waarschuwing voor Blauw Geel moeten zijn de kleine nummer 11 van de gastheren niet te veel ruimte te laten!!!!. In de 40e minuut opnieuw tegenslag voor Blauw Geel want Mustafa Guler moet geblesseerd het veld verlaten en hij wordt in de 42e minuut vervangen door Dirk Kroon. In de 45e minuut komt Blauw Geel gezien de kansverhouding niet onverdiend op gelijke hoogte. Een mooie pass van Mounir Biyadat wordt door Alexander Mols koppend verlengd op de op snelheid liggen Emiel vd Sanden die vervolgens buitenkantje voet de bal over de vallende doelman wipt: 1-1. Een attractieve en onderhoudende eerst helft wordt in balans afgesloten.

Twee ongewijzigde teams keren na de thee terug op het veld en Blauw Geel probeert meteen weer het initiatief te nemen. In de 50e minuut heeft dat dan ook resultaat. Alexander Mols was naar de rechterflank gedreven in het strafschopgebied, trok weer naar binnen maar speelde de bal iets te ver voor zich uit maar wel met als gevolg dat de attente Emiel vd Sanden de bal ineens in de verre hoek kon schieten: 1-2. De vreugde dreigde niet lang te duren want kort na deze voorsprong, in de 53e minuut, kreeg Groene Ster een enorme kans maar kon Jeroen Janssen de inzet van de aanvaller vlak voor zijn doel onschadelijk maken met een prima ingreep.  Een minuut later was het woord weer aan Blauw Geel. Een goede voorzet van Stephan Dekkers kon door de Groene Ster defensie niet goed worden weggewerkt en de rebound was voor Mounir Biyadat die de bal snoeihard op de lat deed belanden. In de 57e minuut kwam de voor Blauw Geel alom bekende stand op het scorebord: Roel Schirra, die al meermalen van zich had doen spreken, kon een vrije trap benutten: 2-2. De bal was feilloos in de bovenhoek geplaatst. In de 63e minuut wordt Alexander Mols weggestuurd waardoor hij in een 1 tegen 1 situatie terechtkomt. Op de rand van het strafschop gebied wordt hij gevloerd en menigeen denkt aan een penalty of op zijn minst een vrije trap maar scheidsrechter Weijers geeft aan “doorspelen” mede ook omdat hij van zijn grensrechter geen vlagsignaal krijgt. Drie minuten later wel een vrije trap voor Blauw Geel maar de slecht in de wedstrijd zittende Guus Peters schiet de bal voorbij de kruising achter. In de 69e minuut geel voor Emiel vd Sanden als hij te gretig is in het proberen te heroveren van de bal. In de 75e minuut komen de gastheren weer op voorsprong. De Blauw Geel defensie en middenveld geeft veel te veel ruimte aan se opponent en Roel Schirra maakt daar dankbaar gebruik van. Hij schiet vervolgens toch nog enigszins gelukkig via de vuisten van Jeroen Janssen, die te ver voor zijn doel leek te staan, de bal tegen de netten: 3-2. In de 79e minuut weer tegenslag voor Blauw Geel want Alexander Mols moet geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger is Nicky Scheepers. In de 80e minuut wordt het duel beslist. Wederom is het Roel Schirra die veel te veel ruimte krijgt. Met een fraaie trap, dat moet ook gezegd worden, schiet hij de bal in de verre hoek feilloos binnen: 4-2. Blauw Geel maakt het toch nog spannend want in de 82e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap vanaf de rechterflank. Guus Peters deponeert de bal bij de tweede paal waar Stephan Dekkers de bal tegen de touwen kopt:4-3. Zit er nog een puntje in…. Bijna wel want in de 87e minuut is het opnieuw uit een vrije trap op zo’n 20 meter voor het doel die door Murat Korkmaz over de muur op de paal wordt geschoten. Dat was meteen het laatste wapenfeit en zo behoud Groene Ster de drie belangrijke punten in huis….

Blauw Geel verliest in een uiterst aantrekkelijk, sportief en open duel. Het kon qua resultaat alle kanten op. Evenals vorige week had men de tegenstander al vroeg op een behoorlijke achterstand kunnen en moeten zetten. Dit werd helaas weer nagelaten. Defensief en op het middenveld wordt er vervolgens veelte veel ruimte weggegeven, niet kort genoeg gedekt en door slap ingrijpen en kinderlijke fouten wordt men te kijk gezet. Hier zal snel iets aan moeten worden verbeterd want samen met sv Venray is men dan wel de meest scorende ploeg, maar men incasseert verreweg de meeste doelpunten. Dit kan de ploeg nog wel eens behoorlijk gaan opbreken…..

Volgende week speelt men wederom een uitwedstrijd en wel voor de KNVB districtsbeker, de tweede ronde. In Venhorst is dan derdeklasser Venhorst de tegenstander. Natuurlijk zijn er iedere ronde wel verrassende uitslagen en uitschakelingen maar Blauw Geel zou zich normaal gezien gewoon voor de volgende ronde moeten plaatsen. Doet men dat niet dan zet men zich wel erg te kijk…..

Die volgende ronde MOET dus gehaald worden en men kan zich middels een overwinning weer positief oprichten en met goede moed kijken naar het volgende competitieduel. De week daarna speelt men dan namelijk weer voor de competitie en wel thuis tegen vv Dongen. Dongen won dit weekend met 3-2 thuis van sv Deurne en deed daarmee goede zaken en passeerde inmiddels  Blauw Geel op de ranglijst……

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Stephan Dekkers,  Desley Schilders),  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Guus Peters,   Mustafa Guler (42e min. Dirk Kroon),  Mounir Biyadat,  Murat Korkmaz,

Voorhoede:   Alexander Mols (79e min. Nicky Scheepers),  Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: Dhr. B Weijers uit Oirsbeek.

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B Oskam en Dhr. G  van Woudenberg

Kaarten:  Geel: