20 maart 2016  Hoop op het kampioenschap is echt voorbij

Geplaatst op 20 maart 2016 • 17:51 • Senioren

Wat een spektakel in deze wedstrijd! Helaas gingen de 3 punten niet mee naar Veghel, maar de neutrale voetballiefhebbers hebben kunnen smullen van deze krachtmeting.

Alleen koop je er niets voor als je blauwgeler bent. Je scoort 4x keer en dat is in de normale wereld voldoende om te winnen. Alleen is verdedigen ook een onderdeel in het voetballen. Wedstrijden worden op details gewonnen en op de beslissende momenten zijn we nog niet zover. Maar het had ook zomaar 6-9 kunnen zijn want de mogelijkheden voor open doel waren niet te tellen!

Door: Youssef Laaroussi

In de 10e minuut scoorde Tresor via een prachtige pass van Yassine de 0-1. Binnen een minuut had Achmed de kans voor de 0-2 maar faalde voor de keeper en schoot naast.

De thuisploeg drong aan met veel lengte en fysieke kracht, waar blauwgeel niet goed mee omging en de tegentreffers konden niet uitblijven. In de 18e minuut en in de 22e minuut werd er niet goed verdedigd met als gevolg de 1-1 en de 2-1 voor Bekkerveld 2. Maar er werd geknokt door Blauwgeel en op een voorzet van Zijad scoorde Tresor in de 25e minuut de 2-2 met het hoofd. In deze fase golfde het spel op en neer. In de 30e minuut scoorde Bekkerveld prachtig de 3-2. Twee minuten later scoorde Achmed op aangeven van Zijad de 3-3. Wat een 1e helft met prachtige doelpunten een voorbode voor de rest van de wedstrijd.

De 2e helft bleef de spanning in de eerste fase ongekend met kansen over en weer voor beide ploegen. De mooiste aanval van de dag was de 4-3 van blauwgeel 2. Een flitsende combinatie in de 75e minuut met Davey, Zijad, Tresor en de afmaker Achmed was van hoog niveau! Daarna werden er 5 open kansen niet benut om uit te lopen en zoals het in de voetbalwetten staat geschreven, is het dan wachten tot de tegenstander wel scoort. Wederom met prachtige goals van Bekkerveld en wederom niet mannelijk genoeg ingrijpen aan de kant van blauwgeel 2. De gelijkmaker was van uitzonderlijke kwaliteit, de corner in de laatste minuut was amateuristisch en de doodsteek voor Blauwgeel.  In de laatste seconde van de wedstrijd viel ook nog de 6-4 maar de strijd was toen al gestreden. Heel jammer want blauwgeel 2 heeft zichzelf niet beloond in deze prachtige wedstrijd. Als je uiteindelijk 6 tegendoelpunten incasseert dan is winnen bijna niet mogelijk.

Mijn complimenten voor de jonge spelers van de A1 die zijn ingevallen en die onderdeel waren van de selectie. De komende wedstrijden is het doel om zo hoog mogelijk te eindigen, maar de hoop op het kampioenschap is echt voorbij.