22 maart 2016  Onverdiende nederlaag na late onverwachte treffer

Geplaatst op 22 maart 2016 • 12:26 • ClubnieuwsSenioren

vv Gestel – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-0)  2-1. Zondag 20 maart stond er voor Blauw Geel een korte rit naar Eindhoven gepland. Tegenstander in Eindhoven was vv Gestel. De club uit Eindhoven staat op een comfortabele 4e plaats en had vorig weekend met 1-2 gewonnen in Dongen. Blauw Geel staat 8e maar is nog verre weg van veilig en ging vorig weekend met 1-2 in eigen huis kopje onder tegen Halsteren. Trainer Erwin v Breugel moest noodgedwongen weer enkele mutaties in zijn elftal doorvoeren. Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen en Stijn de Looijer waren al geblesseerd en nog steeds niet fit, Gerke vd Akker kreeg tegen Halsteren een flinke aanslag op zijn enkels te verwerken en is ook enige tijd uit de running. Jeffrey Vendrig zit nog zijn schorsing uit. Op doel stond daarom weer Martijn v Strien en verder was er weer een basis plaats voor Desley Schilders en keerde Stefano Verburg na een blessure terug in de basis op het middenveld, kreeg Koen v Zutven en basisplaats in de defensie en schoof Sten v Vessem door naar het middenveld.

Door Antoine van der Cammen

Blauw Geel startte prima en had in de vierde minuut al op voorsprong kunnen, eigenlijk moeten, staan. Freek Langermans komt goed mee op en heeft een goede voorzet in huis. Emiel vd Sanden kan dan ook goed en ongehinderd koppen maar helaas voor hem en Blauw Geel gaat de kopbal langs het doel. Het spel golft wat op en neer en in de 13e minuut gaat hete eerste schot van Gestel niet alleen op, maar ook in het doel: 1-0. Te veel ruimte werd even gegeven en daar maakte ze optimaal gebruik van. Vervolgens neemt Gestel het heft wat meer in handen en in de 21e minuut moet Martijn v Strien handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Hij verwerkt de inzet professioneel tot corner. In de 25e minuut twee riante mogelijkheden voor Blauw Geel. Eerst verwerkt de Gestelse doelman een inzet van Brian Peters prima tot corner en na deze corner krijgt Gestel de bal niet weg maar is het weer de doelman die dit keer een kopbal met een klasse redding tot weer een corner verwerkt. Zo kreeg Blauw Geel dus al drie riante mogelijkheden maar was en het vizier niet scherp genoeg en de doelman een sta-in-de-weg. Zo ook weer in de 28e minuut waarbij bij Blauw Geel alles goed gaat maar ook nu weer de Gestelse doelman een inzet na een voorzet van Danny Verbakel uit de korte hoek weet te tikken. In de 32e minuut lijkt een Gestelse aanvaller alleen op het doel van Martijn v Strien af te kunnen maar hij wacht te lang en rekent ook niet op Blauw Geel defensie die uiteindelijk nog genoeg kan hinderen zodat de inzet niets oplevert. In de 36e minuut weer een mogelijkheid voor Gestel uit een corner maar de speler raakt de bal niet goed waardoor het een rollertje wordt dat door Martijn v Strien gemakkelijk kan worden opgeraapt. In de 41e minuut nog een ziedend schot van Danny Verbakel maar die bal gaat over de lat.

In de 2e helft pakt Blauw Geel de zaken wat energieker aan en neemt het Gestel in een soort van houtgreep. Gestel komt er en niet meer uit en aan voetballen komt men niet toe waarbij de Gestelse ploeg op eigen helft wordt vast gezet. In de 58e minuut kan het Blauw Geel alleen via een overtreding stoppen. Danny Verbakel neemt plaats achter de bal. Helaas is zijn vrije trap niet goed maar wordt via de muur van richting veranderd. Daardoor moet de Gestelse doelman zich tot het uiterste strekken om de bal nog tot corner te kunnen tikken. In de 64e minuut valt dan de allang terechte gelijkmaker. Gestel mag ingooien maar Blauw Geel neemt de bal snel in bezit en op de linkerflank volgt een prima samenspel. Uiteindelijk geeft Emiel vd Sanden de bal op maat af aan Danny Verbakel die nog even door dribbelt en als hij ongeveer ter hoogte van de penaltystip is met buitenkantje voet de bal voor bij de doelman schiet: 1-1. Blauw Geel voetbalt door en Gestel moet alle zeilen bijzetten. In de 81e minuut heeft Brian Peters een voorsprong op zijn schoen maar ook hij moet zijn meerder erkennen in de Gestelse doelman die wederom zijn ploeg op de been houd. Vanaf de 87e minuut volgt een doldwaze laatste tijd. In die 87e minuut speelt Desley Schilders de bal onbegrijpelijk te zacht terug mede omdat hij waarschijnlijk te veel twijfelde. Een Gestelse speler pikt de bal op maar vindt, gelukkig voor Blauw Geel, Martijn v Strien op zijn weg. Ook de rebound wordt ook gelukkig hoog over geschoten. Dit lijkt echter het startsein voor de gastheren om nog even vol gas te geven. Blauw Geel is dan ook even zoekende en de overmacht van na de rust is totaal weg. In de 88e minuut volgt een afstandsschot wat op de kruising bij Martijn v Strien beland. Een minuut later zwijnt Gestel als een inzet ban Danny Verbakel op de paal beland en het is de blessuretijd als Gestel nog een vrije trap krijgt ongeveer halverwege de Blauw Geel helft. De bal wordt naar de tweede paal gestuurd waar Gadzo teveel vrijheid krijgt. Hij neemt de bal ineens op zijn slof en produceert daarmee een werkelijk ‘once in a lifetime’ doelpunt: 2-1.

Kort daarna volgt het laatste fluitsignaal. Vreugde bij de thuisclub die toch echt wankelde en niet alleen vanwege het fraaie doelpunt maar zeer zeker ook met het geweldige optreden van zijn doelman de overwinning in eigen huis hield. Een onverdiende nederlaag voor Blauw Geel die mede daardoor ook nog eens pijnlijk was. Blauw Geel speelde een hele goede tweede helft en had ook qua kansen een overwicht maar kon ze niet benutten. De Blauw Geel aanhang zal vol bewondering ook het optreden van hun toekomstige doelman hebben gezien en laten we vooral hopen dat hij volgend seizoen bij Blauw Geel ook zo voortreffelijk zal keepen. Komend weekend het Paasweekend en dan is Blauw Geel vrij van verplichtingen. Daarna komt Groene Ster op bezoek. Een sleutelwedstrijd in de onderste regionen en winst is dan een must. Come On Blauw Geel geef de tweede helft van vandaag dan een goed vervolg.

Doel: Martijn v Strien,

Achterhoede: Koen v Zutven, Martijn v Loon, Desley Schilders, Freek Langermans,

Middenveld: Murat Korkmaz, Sten v Vessem, Stefano Verburg,

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters,

Kaarten: Geel:

vv Gestel: 74e min. Gadzo

sv Blauw Geel’ 38: 47e min. Danny Verbakel, 90e Sten v Vessem