25 maart 2018  QUICK WEDEROM TE STERK IN EIGEN HUIS VOOR BLAUW GEEL

Geplaatst op 25 maart 2018 • 20:29 • NieuwsClubnieuwsSenioren

Quick — sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (1-1) 3-1

QUICK WEDEROM TE STERK IN EIGEN HUIS VOOR BLAUW GEEL

Zondag 25 maart met het inhaalprogramma voor de derde divisie. Meteen ook doorslaggevend voor de tweede periode. Blauw Geel en JVC Cuijk zijn eigenlijk de enige twee ploegen, die deze prijs kunnen pakken. Blauw Geel moet daarvoor wel het sterke Haagse Quick , nummer vier op de ranglijst, verslaan in Den Haag. JVC Cuijk mag spelen tegen het op papier eenvoudige thuisduel tegen het Oldenzaalse Quick’20 nummer 18 en laatste op de ranglijst. Winst zal dus een must zijn voor Blauw Geel en waarschijnlijk zelfs een winst met meer dan een doelpunt verschil. Een moeilijke opgave dus met de wetenschap dat Blauw Geel vorig voetbalseizoen met 3-0 kopje onder ging in Den Haag. Vorig weekend hadden de Hagenezen met 3-1 verloren in Dongen en Blauw Geel gewonnen in Veldhoven bij UNA. Het kon weleens een interessant duel worden tussen de nummer 4 uit Den Haag en de nummer 6 uit Veghel. Trainer Niels v Casteren moest in de opstelling plaats maken voor Desley Schilders, die afgelopen week een rode kaart had opgelopen. Mark Dobbelsteen was nog niet speelklaar en dat betekende dat Serkan Ordu op het middenveld werd geplaatst en achterin Martijn van Loon de plaats in nam van Desley. Danny Verbakel mocht in de basis starten.

Blauw Geel verrichte iets over 14.00 uur de aftrap, op de veel betere grasmat in vergelijking met afgelopen seizoen, maar het was Quick dat als eerste gevaarlijk was en wel binnen de minuut. Marc Boshoff kon alleen op Brahim Zaari af maar trof in Brahim zijn meerdere. Blauw Geel beet meteen van zich af en hoe?! In de 6e minuut speelt Danny Verbakel de bal op Alexander Mols en hij gaat op de doelman af die hij in de korte hoek weet te passeren: 0-1. In de 10e minuut is het Joey Hellstern die aan het einde van een Blauw Geel aanval de bal afspeelt op wederom Alexander Mols die behoorlijk vrij staat. Helaas voor hem en Blauw Geel heeft hij nu teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor de Quick defensie orde op zaken kan stellen. Een minuutje later balverlies van Edwin Huibers op de helft van Quick waarna ze razendsnel uitbreken. De voorzet wordt voor het doel door Sten v Vessem verwerkt waarna Brahm Zaari de bal uit de lucht kan plukken. Het spel golft op en neer en het is een leuke wedstrijd. In de 21e minuut een beslissing van scheidsrechter Akkerman. Erik van Loon speelt overduidelijk de bal voordat de Quick speler valt en geeft toch een vrije trap aan Quick. De uitvoering zal van uitzonderlijke klasse blijken want Marc Boshoff schiet de bal gepast langs de paal binnen: 1-1. In de 29e minuut weer een perfecte Blauw Geel aanval. Na kort combinatie spel wordt Serkan Ordu op de flank weg gestuurd. Hij bezorgt de bal bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande Sten v Vessem die de bal koppend klaar legt voor de inlopen Sander Egmond. Zijn inzet gaat rakelings langs de tweede paal over de achterlijn. Een minuutje later is het aan de ander kant een inzet van Quick die via een Blauw Geler tot corner achter gaat. In de 34e minuut een prima 1-2 tussen Danny Verbakel en Joey Hellstern. De inzet van Joey wordt ternauwernood tot corner gewerkt. De Corner van Mustafa Guler komt bij de tweede paal bij Erik van Loon en zijn inzet kan nog worden geblokt. In de 43e minuut voorkomt de Quick doelman een doelpunt t.k.v. een corner. Alexander Mols had goed gespeeld op Joey Hellstern maar de doelman was een sta-in-de weg. De klok staat inmiddels op 45 minuten als Joey Hellstern een kopduel wint vlak voor het eigen strafschopgebied en scheidsrechter Akerman dit beoordeeld als een overtreding! Marc Boshoff gaat de vrije trap weer nemen en ditmaal zijn het de vingertoppen van Brahim Zaari die een doelpunt voorkomen en voor Quick slechts een corner rest.

Twee ongewijzigde ploegen keren terug van de rust in de wetenschap dat JVC Cuijk inmiddels met 2-0 leidt. Quick is na de rust wat beter en in de 53e minuut verdwijnt een kopbal naast bij Brahim Zaari. Twee minuten later heeft Quick geluk dat een inzet van de weer sterk spelende Serkan Ordu rakelings naast de tweede paal achter gaat. Serkan was prima aangespeeld door Alexander Mols. In de 62e minuut een corner voor Quick. Veel getrek en geduw bij de eerste paal en plots ligt de bal in het doel:2-1. Het is Frank van der Heiden die volgens de speaker het doelpunt in een onoverzichtelijke situatie heeft gemaakt. Trainer Niels van Casteren wisselt direct daarna en brengt Sjaak Egmond. In de 73e minuut kiest Sten v Vessem voor instappen waardoor Marc Boshoff in vrije positie komt en ook wordt aangespeeld. Gelukkig voor Blauw Geel gaat zijn inzet bij de verre paal achter. In de 75e minuut wordt een voorzet van Danny Verbakel via Sjaak Egmond bezorgt bij Edwin Huibers. Hij haalt verwoestend uit en de bal gaat naar de tweede paal waar de Quick doelman een geweldige redding in huis heeft en de rebound Joey Hellstern op de doellijn ook kan worden gekeerd waarna de doelman de bal uit de lucht kan plukken voordat Danny Verbakel het leder kan raken. Blauw Geel geeft nog niet op en moet mede daardoor ook meer ruimtes weg geven. In de 76e minuut raakt Marc Boshoff de bal niet goed en dus kan Brahim Zaari gemakkelijk de bal oprapen. In de 77e minuut is dezelfde bal weer aan de ander kant maar de inzet van Sjaak Egmond is dan een prooi voor Quick doelman Jari Puister. In de 78e minuut valt het doek voor Blauw Geel. De gehele defensie wordt uit elkaar gespeeld en het is de levensgevaarlijke Marc Boshoff die een voorzet kan binnen tikken: 3-1. Emiel vd Sanden komt een minuutje later in het veld voor verdediger Martijn van Loon maar het zal niet meer baten. Het is juist Quick dat nog een paar dotten van kansen krijgt. In de 83e minuut laat de afwerking van de gastheren te wensen over en in de 84e minuut valt een bal uit een corner op de lat. In de 86e minuut is het Frank van der Heiden die niet goed raakt waardoor Brahim Zaari niet kansloos is. En het is de 90e minuut als Steven de Kruijf alleen op doelman Brahim Zaari af gaat maar ook hij mist jammerlijk oog in oog met Brahim Zaari. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest voor de gastheren.

Blauw Geel verliest net als in de vorige jaargang in Den Haag op sportpark Nieuw Hanenburg van Quick. In een mooie wedstrijd was men voor de rust misschien wel beter dan de gastheren, na de rust was het toch wel iet wat anders. Jammer van het verlies en mede daardoor het niet winnen van de tweede periode. Felicitaties zijn uiteraard voor JVC Cuijk maar geen man overboord voor Blauw Geel dat tot op heden een geweldig seizoen draait als debutant.

Volgende week is het Pasen. De wedstrijd van paaszondag is verplaatst naar paaszaterdag en Blauw Geel ontvangt dan in eigen huis het Naaldwijkse Westlandia. In het eerste duel ooit tussen beide won Blauw Geel met 2-4 van de selectie van de Westlanders van Edwin Grunholz. Westlandia won in deze inhaalronde in eigen huis met 4-1 van EVV uit Echt en zal vervolg willen geven aan dat succes en meteen dus zorgen voor revanche voor de eerder dit seizoen geleden thuisnederlaag. Het duel zal om 19.30 uur worden vrij gegeven.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Martijn van Loon (79e min. Emiel vd Sanden), Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (63e min. Sjaak Egmond), Serkan Ordu
Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. J. Akkerman
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. te Lindert en Dhr. B. Cakir
Kaarten: Geel: