27 mei 2020  Peter’s “Corona” Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 27 mei 2020 • 15:45 • NieuwsClubnieuws

Peter’s “Corona” Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Dit is alweer de laatste corner van het zwaar verminkte seizoen. De reden is bekend en daar valt geen speld tussen te krijgen. Normaal gesproken hadden we afgelopen zondag de competitie afgesloten met een uitwedstrijd naar Dongen. Tafels aaneen alle bonnen opmaken je kent die taferelen wel. Maar ook geen festivals als 7th Sunday of Wish en FestyLand. Geen Wimbledon, Tour de France geen EK voetbal. Saai? Het is maar hoe we het in gaan vullen en daarbij wordt wel wat gevraagd van je creatief vermogen. Voetballen om het ‘eggies’ doen we pas in September en daar kijken we reikhalzend naar uit.

Door: Peter Kuijpers

De zomermaanden liggen voor ons. Geen Blauw Geel’38 jeugdkamp. Jeugdloterijen en toernooien. Dat laatste bracht nog een herinnering omhoog. Zag op mijn screensaver wat oude foto’s voorbij komen deze week waar van een met een Anglia. Waar ik me plots herinner dat we met zulk een gehuurde auto, u kent hem wel met dat achterruitje schuin naar binnen, naar een toernooi reden in Maastricht. Vlak voor Maastricht zei Willy Jansen tegen chauffeur broeder Adelbert: “Broeder er zit ook een vier op deze auto waarna hij overschakelde.” Was-ie bijna vanaf Veghel in zijn drie naar Maastricht gereden. Heerlijke nostalgie.

Cijfers

Ik ben u nog verschuldigd de topscorerslijst van het gestopte seizoen waarvan akte. We hebben het dus over treffers gemaakt in competitiewedstrijden. Koen van der Zanden werd topscorer wat aanvankelijk foutief stond vermeld. Ere wie ere toekomt en excuus voor het misverstand. De crux zat hem in het duel met EVV thuis waar Koen en Mark scoorden en er met 2-1 gewonnen werd. Met dank aan Freek mijn gewaardeerde corrector.
6x – Koen van der Zanden
5x – Ben van den Nieuwenhof, Niels Wouters
4x- Danny Verbakel
3x – Tim Rerimassie, Tom Dekkers, en Mark Dobbelsteen
2x – Sander Egmond, Jeroen van Schoonhoven en Joey Hellstern
1x – Ymanuel Hurkmans, Mustafa Guler, en Zain Moghal

Blauw Geel’38/Jumbo eindigde met een doelsaldo van 38-38 en 29 punten op een achtste plek in het linkerrijtje. De beste prestatie ooit wist trainer Niels van Casteren met een wat onderdrukte glimlach te melden in het video interview op Kliksport. De meeste doelpunten (55) voor waren voor O.S.S.’20. Het minst scorend was FC Lienden met slechts 17 treffers.

De nieuwe indeling is informeel bekend en deze week worden de teams op de hoogte gebracht. En misschien vindt u ze al op de diverse media bij het verschijnen van deze afsluitende corner. Hier de teams dus nu met 18 in plaats van 17 teams komend seizoen een geen vrije zondag meer.
O.S.S.’20, OFC, Gemert, Dongen, UNA, EVV, Blauw Geel’38/Jumbo, HSC, Hercules, DEM, Groene Ster, Quick, Westlandia, ADO’20, Hoogland, JOS, Unitas en Hollandia. (Dank Freek)
Dus ‘We’ moeten komend seizoen naar de Watergraafsmeer in Amsterdam waar JOS gehuisvest is. De tweede club achter AFC. JOS ooit bezongen op het Nits album In The Dutch Mountains uit 1987. De artrock band De Nits met het nummer J.O.S Days wat in de landelijke hitlijsten kwam. Verder zien we Hollandia uit het West Friese Hoorn. Unitas komt uit Gorinchem.

Tot slot

Terugkijkend was het een bizar seizoen. Ondanks alles sloot het vaandelteam onwetend de competitie af met een 1-8 knaller bij Hoogland. We zijn ook razend benieuwd hoe het team 0-23 het zal doen en op zaterdag gaat spelen. De jeugd wat voor veranderingen komen daarin voor. We wachten het af en vooral wat gaat corona ons nog brengen. Mag er publiek bij de wedstrijden? Binnen afzienbare tijd worden deze vragen ongetwijfeld allen beantwoord. Ik wens jullie fijne zomermaanden toe, blijf gezond en graag tot augustus.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO