20 mei 2020  Peter’s “Corona” Corner

Geplaatst op 20 mei 2020 • 21:43 • NieuwsClubnieuws

Peter’s “Corona” Corner

Met een zonnig weekend voor de boeg en vroeg op is het al een stukje leuker om de computer weer op te starten. De coronadreiging is opnieuw wat afgenomen alhoewel het volgens veel virologen een sluipend monster is en we er voorlopig nog niet van af zijn. Daar moeten we het mee doen het is niet anders. Dinsdag voor een paar opnamen naar het sportpark geweest wat leek op een vesting, maar prima in goede banen geleid door veel vrijwilligers herkenbaar aan gele hesjes. Op deze manier (wen er maar aan zei president Rutte) zullen we het corona monster gezamenlijk het hoofd moeten bieden.

Door: Peter Kuijpers

Er gebeurd van alles op het voetbalfront. Het is de tijd dat voetballers weer mogen verkassen van club. Als ik me niet vergis is de sluitingsdatum op 15 juni. Ook clubs die wegvallen en niet de minsten. Fuseren kan ook en een van die fusies die mij opviel was die tussen Helmondia en MULO uit Helmond. Vooral de laatste club is al decennia lang een bekende voor Blauw Geel’38 zowel voor de junioren als voor de senioren. Met het komen van de ‘boedelscheiding’ tussen Zuid-1 en Zuid-2 is dat toegegeven wat minder geworden. De club draagt als nieuwe naam SV De Braak. Vooral MULO is bekend bij Blauw Geel’38 waar ooit voormalig voorzitter Ad van den Berg † naar Blauw Geel’38 overkwam. Eerst als gewaardeerd voetballer en trainer en later werd hij voorzitter van de club. Maar de club bracht ook de snelste tweeling die ooit op de Nederlandse velden vertoefden: René en Willy van de Kerkhof voort. Op de parkeerplaats van Sportpark de Braak staat of stond een ouderwets frietkot. De Corner, en hij niet alleen, heeft zich voor vertrek naar Veghel maar wat vaak te goed gedaan aan de overigens heerlijke vette hap daar. Een echte aanbeveling mocht u nog ooit uw auto parkeren daar.
Operator Kees Hillebrand en ondergetekende maakten dinsdag een paar opnames onder anderen met Youssef en voorzitter Edwin. Wel volgens de corona gestelde normen. Excuses voor het soms wat onhandig gehannes met de (1,5 meter) microfoon.

Gesprek met voorzitter Edwin van den Boom

https://www.youtube.com/watch?v=vgE4q-k-5Jo&feature=youtu.be

Gesprek met Youssef Laaroussi trainer van O-23

https://www.youtube.com/watch?v=DlZIIg9ZB1I&feature=youtu.be

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO