21 maart 2023  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 21 maart 2023 • 21:55 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner

Mei is naderende aan de horizon

De competities zijn aan de laatste fases begonnen. Bij de jeugd kan dat bij sommigen wat verschil maken omdat het dan een voorjaarscompetitie betreft, maar ook die lopen in mei af. Blauw Geel’38/Jumbo-1 neemt het zondag op tegen TOGB (Tot ons genoegen Berkel en Rodenrijs). Opvallend (ja toch?) was de 2-6 klapper van het zaterdag team dat won bij eeuwige rivaal Nivo Sparta. Eindelijk was er na al die coronajaren weer een vrijwilligersfeest. Gert-Jan Oomen en Kevin Bissels kregen de bloemen en klapzoenen. Heerlijk dat dit eindelijk weer eens mogelijk was. Aan de foto’s te zien was het weer een super gezellige avond.

Door: Peter Kuijpers

Het vaandelteam was zondag vrij omdat er in het programma van 22 januari, het begin na de winterstop, nogal wat werd afgelast. Blauw Geel’38/Jumbo won die zondag uit bij Quick met 0-1. Alle vijf afgelastingen werden afgelopen zondag keurig ingehaald en zijn er geen achterstanden meer. Nog negen wedstrijden scheiden ons van de einddatum op 28 mei aanstaande. Zondag dus TOGB en het zou leuk zijn als de Niels c.s daar een driepunter uit kunnen peuren. TOGB is leider in periode-3 samen met HSC’21 en Groene Ster, dus dat is nog lang geen beklonken zaak. Blauw Geel’38/Jumbo-1 was dat tot nu toe weinig succesvol in deze periode. De hoop is nu gevestigd op een derde plek om daar de periode van ADO’20 of VVSB over te kunnen nemen. Theorietjes van de koude grond heet dat dan, dus eerst maar eens zorgen dat jezelf wint en Hercules punten laat liggen. Om 14.00 uur zal scheidsrechter Luc Baars, zover we konden zien floot hij nog nooit in Veghel, het signaal tot voetballen geven.

Ben van den Oetelaar
Gelukkig kunnen we hem toch nog met regelmaat op ons sportpark verwelkomen. Ik zag dat hij en de altijd aan zijn zijde Truuske op 30 april 60 jaar getrouwd zijn. En dat mag toch wel uniek genoemd worden. Een Diamanten bruiloft waar vind je ze nog. Alvast proficiat samen.

Emiel van der Sanden
Sprak deze week Emiel en natuurlijk ging het over voetbal. Heb het in mijn petershuukske.nl al vermeld, maar hij stopt einde seizoen bij Erp. Emiel wordt 39 jaar en had onlangs weer gezinsuitbreiding dan zijn er vaak andere prioriteiten. Bovendien is hij nog herstellende van een rugoperatie die naar zijn zeggen nu al voor 80% is geslaagd. We gaan hem komend seizoen wat meer op het Prins Willem Alexander Sportpark zien. Vooral op zaterdag als hij zijn oudste koter Jip (5), die bij Blauw Geel’38 begint met voetballen’ gaat begeleiden. Emiel draagt een bijzonder record bij onze club. Hij is met 127 doelpunten de meest scorende voetballer geweest allertijden. Alexander Mols (95) en Rob van der Wijst (85) zijn hier respectievelijk tweede en derde.

Seniorenvoetbal
Het zaterdagteam won zaterdag knap uit bij Nivo Sparta met 2-6. Sportpark De Watertoren is lange tijd een onneembare veste geweest, maar sinds zaterdag is dat over. De mannen van Geert meldden zich weer dik in het linker rijtje. Volgende week komt Sliedrecht-2 naar Veghel. JO-23 en staat tweede achter Gemert. Afgelopen zaterdag werd er met 3-2 gewonnen van Dongen. Komende zaterdag is de plaats van handeling opnieuw het Prins Willem Alexander Sportpark en is AWC de tegenstander. De Blauw Geel’38 vrouwen verloren met 2-0 bij HRC’14 in Hurwenen. Komende zondag is er voor hen een vrije dag.

Juniorenvoetbal jongens
JO 19-1 verloor bij koploper Forum Sport met 4-0. De lange reis naar Voorburg bij Den Haag leverde nul punten op. De mannen van Noimin en Timmy staan na zeven wedstrijden voorlaatste met alleen de rode lantaarn van Alexandria’66 achter zich. Volgende week gaat de reis  uit naar Oosterhout waar TSC de tegenstander is. JO 17-1 is komend weekend vrij. Wel boekte het team een keurige 0-3 zege bij AWC. JO 15-1 verpletterde FC Engelen met een echte zevenklapper van 7-0. Samen met WSC zijn het de volgers van de ongeslagen koploper RKTVC op vier punten . Zaterdag is het team vrij. JO 14-1 blijft grossieren in overwinningen. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 3-1 gewonnen van SBC uit Son. Komende zaterdag gaat de reis al vroeg naar de Groenendijkse Kampen in Cuijk waar JVC de tegenstander is. We hebben hier drie koplopers met elk 15 punten. ODC, SV De Braak en natuurlijk Blauw Geel’38. De tegenstander van zaterdag JVC Cuijk staat met 12 punten op drie punten van de koplopers. Dus dat wordt spannend aan de boorden van de glinsterende Maas. JO 13-1 verloor met 3-5 van UDI’19. JO 13-1 staat nu op een tiende plek voor Gemert en JEKA. Komend weekend is ook JO 13-1 vrij.

Juniorenvoetbal meisjes
MO 20-1 zagen hun wedstrijd uit bij Trekvogels in Nijmegen afgelast. Op het moment van schrijven speelde dit team uit bij Eendracht’30 in Mook. Komende zaterdag opnieuw uit nu naar Venray. Op Sportpark De Wieen onder het zicht van de molen wordt er om 13.30 uur afgetrapt. MO 17-1 klopten zaterdag Bruheze met 3-1. Het team staat samen met Boxtel knap derde achter koploper Brandevoort en tweede Someren. Zaterdag komt ST SNA/Conventus’03 uit Montfort (Lbr) naar Veghel. MO 15-1 ging nipt onderuit thuis tegen de combinatie Heeswijk/Avesteyn met 0-1. MO 15-1 blijf middenmoter en strikt zaterdag de kicks voor het duel met koploper EVVC uit Vinkel. MO 13-1 kwam tegen het groen/gele Constantia uit Mill knap met één puntje naar Veghel. Zaterdag liggen er weer winstkansen voor het duel onderin tussen Blauw Geel’38 en Avanti’31 op de Molenheide in Schijndel.

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO