24 januari 2023  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 24 januari 2023 • 11:38 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Opnieuw winst voor Blauw Geel’38/Jumbo, zevenklapper om de oren voor Zaterdag-2

Het vaandelteam won zondag keurig bij Quick met 0-1. Tien minuten voor tijd ging de bal op de Haagse kalkstip en mocht Koen van der Zanden met zijn 13e uithalen voor de winst. Mooie zege waar zondag UDI’19 naar Veghel komt. De Derby der Derby’s zeggen we dan. Wat erg opviel was het zaterdagteam dat met een heuse zevenklapper de bekende oortjes kreeg gewassen bij Pelikaan-2. Verder was het woord ‘afgelast’ het meest gebruikte woord afgelopen weekend in voetbalkringen. We hopen zondag op beter weer.

Door: Peter Kuijpers

Kijken met de corner nog even terug naar het duel van 12 februari waar FC Utrecht landde in Veghel. Een mooie happening waar onze club terecht al vele mooie en goede reacties voor heeft ontvangen. Veel bekendheden op het Sportpark in Veghel waaronder Kees Jansma en  Aletha Leidelmeijer sportverslaggever van ESPN. Ook Gertje Kruys was er, kortom het was gezellig toeven in de perskamer. Vond het wel leuk dat Kruis en Gerard Beekmans elkaar nog zo goed kende. Gert begroete Gerard met: “Héé ouwe rakker” (Ik heb het plat Utrechts zo fatsoenlijk mogelijk vertaald) De twee kende elkaar nog uit de oude Holland tijd waar Kruys trainer was. De wedstrijd verliep prima al was het jammer dat de frommelgoal van FC Utrecht al zo snel viel. 1-3 is een meer dan te billijke uitslag. De ooit zo gevreesde achterban van de Utrechters hielden zich rustig. Een vernuftige actie van de bedenkers was het uitdelen van een Brabants worstenbroodje aan FC Utrecht getrouwen. Iemand uit de ‘Tonpraters academie’ die ik vrijdag op een verjaardag sprak grapte dat er wellicht een Diazepammetje in verwerkt zat om de rust te bewaren. We hebben om dit ludieke ‘Paard van troje’ smakelijk gelachen. We maken ons op, met of zonder worstenbrood, voor het mooiste affiche van het seizoen: Blauw Geel’38/Jumbo – UDI’19/CSU. Komt dat zien komt dat zien…..

Senioren
Ook hier veel afgelastingen. De mannen van Geert kregen zaterdag bij Pelikaan in Zwijndrecht een 7-2 zeperd te verwerken. De zevenklapper zal op de thuisrit naar Veghel de heren nog lang in de oren geklonken hebben. Overigens alle wedstrijden in die klasse werden afgelast op die van Blauw Geel’38 Zaterdag-2 na. Komende zaterdag komen de mannen me de Zeeuwse lijfspreuk ‘Luctor et Emergo’ naar Veghel. De wedstrijd met Terneuzense Boys begint om 17.00 uur. Een half uurtje later start JO 23 dat het Tielse TEC ontvangt. Mooie duels en u kunt daarbij aanwezig zijn.

Junioren
Een bescheiden programma waar we alleen wat doorging voor het voetlicht zullen halen. Blauw Geel’38 JO 19-1 is de voorjaarscompetitie povertjes begonnen. Uit werd het na de 3-2 nederlaag bij JEKA in Bavel zaterdag een 1-1 draw tegen het bezoekende TSC uit Oosterhout. Komende zaterdag gaat de reis naar Oss waar de leeftijdsgenoten van SV TOP de te kloppen tegenstander zijn. Voor de goede orde: SV TOP speelde pas één wedstrijd en veegde het bezoekende Alexandria met 9-0 op het stofblik.  De meisjes van MO 15 kwamen met één puntje terug uit Nijmegen na de 1-1 bij Oranje-Blauw. Zaterdag komt Berghem Sport naar Veghel toe.

Vakantie
Dit was voorlopig de laatste Corner. Stoppen? Welnee, we gaan een maandje rondtoeren in Nieuw-Zeeland. Op 7 maart verschijnt er weer een nieuwe corner. Tot die tijd wens ik een ieder veel plezier met carnaval en natuurlijk alle sportieve successen. Femke en Kim komen hier een maandje logeren en passen op de meubelen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO