23 januari 2023  Een strijdend Blauwgeel neemt punten mee naar huis

Geplaatst op 23 januari 2023 • 7:25 • NieuwsClubnieuws

Een strijdend Blauwgeel neemt punten mee naar huis

Na een korte competitie onderbreking en een KNVB Bekerwedstrijd tegen FC Utrecht om nooit meer te vergeten, stond de hervatting van de competitie weer op het programma. Tegenstander: het Haagsche Quick. Slechts 1 keer daar gewonnen, en vorig jaar een ontzettend slechte wedstrijd gespeeld tijdens carnaval. Dit jaar speelden we eerder met 1-1 gelijk tegen de Haantjes. Inmiddels staat Quick op een 12e plaats en hebben thuis nog geen wedstrijd gewonnen. Onderschatting lag dus op de loer.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Het duel begon met een controlerend Blauw Geel. Op een hard en glad veld kwamen de Veghelaren echter nauwelijks tot kansen. Positief is dat het niet heel veel weg gaf. Blauw Geel kreeg wel een aantal kansjes. Eerst was Koen van der Zanden dicht bij. Een corner werd doorgekopt door Robin Voets en kwam uit bij de Rooise aanvaller. Zijn schot was echter niet hard genoeg en werd opgepakt door de doelman van Quick. Iets later kon Max Boonstoppel uithalen maar zijn schot vloog naast.

Quick kreeg voor de rust nog de gevaarlijkste kansen. Eerst via Rachid Bouyaouzan. Zijn schot werd echter opgepakt door Jordy Zielschot. Quick kon ineens ook onder de druk van Blauw Geel uitspelen en zo steeds gevaarlijk worden. Vlak voor rust de grootste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een strakke voorzet kwam uit bij Nabil Haddadi. Van dichtbij kon hij Zielschot testen maar wederom was de keeper de winnaar. Ondanks een veldoverwicht had Quick dus de grootste kansen van de wedstrijd.

Na viel het veldoverwicht wat weg, en kon Quick wat meer in het spel komen. De eerste kans was echter voor de Veghelaren. Ben van den Nieuwenhof kreeg een eerste schotkans, maar zijn schot werd tot corner getikt. Wat later een kans uit een vrije trap, waar Lars Loermans de reflexen van Patrick Zunderdorp kon testen. Die waren goed genoeg om de kans te kunnen keren. Bouyaouzan kreeg aan de andere kant ook een kans, maar die werd gekeerd door Zielschot. Niet veel later een opbouwfoutje vanuit achteruit en Frank van der Heiden kon oppikken. Maar Jordy Zielschot liet zien waarom hij een van de betere keepers van de Derde Divisie is.

Aan de andere kant vielen ook de kansen. Loermans kon laag voorgeven op Van der Zanden, maar daar zat Zunderdorp ook weer tussen. Quick kon daarna nog 2 keer gevaarlijk worden, maar een slechte keuze en een niet goed geplaatst schot zorgden er voor dat Zielschot niet hoefde te vissen. Het duel was er echt 1 geworden waar allebei de ploegen de kansjes kregen maar niet op een juiste manier de trekker konden overhalen. Het bleef dus spannend voor het aanwezige publiek

Er volgde uiteindelijk toch nog een doelpunt. Van den Nieuwenhof werd diep gestuurd en kon 1 op 1 komen. Hij werd echter onderuit gehaald door een verdediger van Quick en de scheidsrechter twijfelde geen moment: Penalty voor Blauw Geel. Koen van der Zanden ging er achter staan en na zijn schot kon de 0-1 op het scorebord worden gezet. Quick drong nog wel aan met een schot van Issac Dijkhuizen, maar dit schot ging naast.

Een strijdend Blauw Geel wat met de punten mee naar huis kon. 13 keer op rij ongeslagen in de competitie. Dankzij de afgelastingen elders kan er zelfs gezegd worden dat men op dit moment eerste staat in de periode. Een periodetitel zou een mooie bekroning zijn op het huidige seizoen. Maar VVSB moet nog in zijn wedstrijden punten laten liggen. Zij zouden spelen tegen onze komende tegenstander UDI’19. Maar daar werd het veld afgekeurd. Dus de Udenaren komen zonder te spelen naar Veghel voor de streekderby.

Opstelling: Jordy Zielschot; Hadi Barglan, Robin Voets, Migiel Zeller, Ymanuel Hurkmans; Wouter op den Camp, Koen van der Zanden, Max Boonstoppel; Ben van den Nieuwenhof, Lars Loermans, Yassin Nasser

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO