12 december 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 12 december 2022 • 21:01 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

De winterstop is na zondag ingetreden. Op de jeugd na gaan de amateurvoetbalclubs met reces. Voor het eerste team ligt er echter al snel wat in het verschiet en wat voor iets! Op 12 januari komt FC Utrecht naar Veghel voor het bekerduel met Blauw Geel’38/jumbo. De kaartverkoop loopt als een raket en het bordje ‘Uitverkocht’ kan weldra worden opgehangen. Het vaandelteam liep vrij simpel over JOS Watergraafsmeer. Lees het prima verslag verder op deze site. Volgende week laatste corner van 2022 met twee leuke kerstwensen op video. Voor een van die wensen moesten cameraman Kees en ik een stukje off the road.

Door: Peter Kuijpers

Na het duel afgelopen zondag met JOS Watergraafsmeer is de winterstop ingegaan. De competitie start voor het eerste team weer op 22 januari met een uitwedstrijd naar Quick in Den Haag. We maken ons op voor de race naar de eindstreep die is getrokken op zondag 28 mei met het uitduel naar O.S.S.’20. Of dat nog nacompetitie geeft zal moeten blijken uit de stand of periodetitel op dat moment.

FC Utrecht
Op 12 januari hebben we voor de competitie weer opgepakt wordt eerst het bekerduel tegen niemand minder dan eredivisionist: FC Utrecht. Beter had het Blauw Geel’38 niet kunnen treffen. Feijenoord, Ajax of PSV had volgens velen niet op het eigen sportpark gespeeld kunnen worden. Bovendien plegen deze genoemde clubs om dan nog met een veredeld B-team te komen. Gemert ervaarde dat een paar jaar geleden toen het op het veld van Helmond Sport het bekertreffen tegen Feyenoord speelde. Het werd wel een financieel succes, maar de bekende namen bleven op de bank. Iedereen is blij met FC Utrecht. We gaan kennismaken met trainer Henk Fraser die deze week een trainingskamp belegt in Campoamor Spanje. We kijken er naar uit als de namen van Bart Ramselaar, Jens Toornstra en Bas Dost c.s. bij Nellie door de luidsprekers schallen. Op die van Derensili Sanches Fernandes zou ik even oefenen. De voorverkoop loopt prima en veel kaarten zijn al verkocht. Lees hierover verder op deze site. Vraag me af of de NOS niet met een oubollige reportage komt van de voetballende groenteboer of postbode die overdag nog hard moet werken en in de avond moet spelen tegen FC Utrecht. Daar is gelukkig de jus vanaf. Er komt wél een registratie van ESPN wat mede door de nieuwe LED verlichting van 300 lux lichtsterkte mooie beelden kan geven.

Senioren
O23 was afgelopen zaterdag vrij en waren er slechts twee wedstrijden. Barendrecht won en werd kampioen door een 2-4 winst bij Kloetingen. Zaterdag de laatste ronde waar Blauw Geel’38 TEC ontvangt. Zaterdag-2 won in Zwijndrecht met 0-2 bij VVGZ. De winterstop kan voor Zaterdag-2 beginnen en spelen op 21 januari komend jaar uit bij Pelikaan-2 en mogen opnieuw naar Zwijndrecht. De vrouwen-1 waren vrij en zijn al sinds vorige week met winterreces. Een prima vijfde plek comfortabel in het linke rijtje met vijf punten achterstand op koploper RKTVC. Op 22 januari komend jaar mogen de kicks weer uit de tas voor het thuisduel met Emplina.

Jeugd
JO13-1 won met 0-4 bij UNA in Zeelst. Het team bivakkeert in het winterreces dat is aangebroken op een fraaie tweede plek. Een puntje achterstand op koploper Volharding/Sambeek dat gelijkspeelde tegen Valkenswaard. JO14-1 hield aan het duel in Oss met OSS’20 één puntje over. Voor JO14-1 is het (nog) geen winterstop. Als in de meest huizen de Kerstverlichting flikkert speelt het team 2022 uit met een uitduel naar HVCH in Heesch. JO15-1 maakte zaterdag een einde aan victorie van Wilhelmina De Bosschenaren voerde samen met stadsgenoot de kop aan van deze klasse. Dankzij de 2-1 winst van Blauw Geel’38 mag BVV zich nu alleenheerser noemen. Zaterdag eveneens nog geen kerst en speelt JO14 uit naar HVCH. Blauw Geel’38 JO14 voor de goede orde staat nu derde!!
JO17-1 ging met kleine cijfers onderuit thuis tegen AWC dat nu tweede staat achter koploper Bennekom. Het team kan met winterstop nu. JO19-1 speelt zaterdag nog thuis tegen den nummer laatst SV Den Hoorn uit Zuidholland.

Jeugd-meisjes
MO 13-1 verloor thuis van Sittard in de laatste wedstrijd van 2022 met 1-3. Het seizoen zit er (KNVB geeft geen verder programma) het team eindigde in de grijze middenmoot. Niks mis mee dames geniet van je vakantie en we kijken we naar jullie uit. MO15-1 verloor met de kleinst mogelijke cijfers van 1-0 van Emplina. Zaterdag sluiten we het voetbaljaar af op de Koppelsteeg in Berghem bij Berghem Sport. MO17-1 verloor met 1-9 van Baarlo en we kunnen dus spreken van geen beste dag. Woensdag de laatste wedstrijd van het seizoen in Boxtel bij de club met dezelfde naam. Volgend seizoen wordt alles weer gereset en starten we met ferme moed. MO20-1 liet (toen nog) medekoploper Marvilde zien wie de sterkste is. Dat was BlauwGeel’38 dat de topper met 3-1 in Veghelse voordeel beslechtte. Zaterdag gaat Blauw Geel’38 naar Venray en zoals het een koploper betaamt: we rekenen op drie punten. En…’we can come an end’ Van Gaal zei het tenslotte toch?

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO