30 april 2022  Peter’s Corner Blauw Geel38/JUMBO

Geplaatst op 30 april 2022 • 19:01 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel38/JUMBO

We kunnen stellen dat het vaandelteam in een lekkere flow zit. Dat mag gerust en krijg je de meest negatieve supporter de mond mee gesnoerd. Afgelopen zaterdag reeg Blauw Geel’38 de vierde tegenstander op rij aan de zegepaal. Het was in dit geval UNA in Zeelst. En weer werd de ‘nul’ gekoesterd. Door die twaalf punten is het team nagenoeg vrij van nacompetitievoetbal want de concurrentie is eveneens bezig aan een stevige opmars, maar zal tenslotte ook niet alles blijven winnen. We verlaten april met opgeheven hoofd en stappen mei binnen komend weekend.

Door: Peter Kuijpers

Zondag komt Quick uit Den Haag waar uit nog met 3-2 verloren werd na een van de slechtste eerste helften die Blauw Geel’38/Jumbo deze competitie speelde. Althans dat waren de woorden na afloop van trainer Niels van Casteren. Quick faalde afgelopen donderdag in bij Dongen en verloor met 5-3. Hier schuift Blauw Geel’38 stiekem in het linkerrijtje. Blauw Geel’38/Jumbo staat strak bovenaan in periode-3. Het frappante is dat al de volgers allemaal ploegen zijn die we zes weken geleden terugvonden in de kelder van deze klasse als ze daar nog niet staan. Ook die ploegen pakken zege na zege. Leuk bericht dat het vacuum wat gaat ontstaan door het stoppen van Geert Scheepers en Bjorn van Haaren inmiddels is ingevuld. We stellen de heren kort aan u voor.

Assistent-trainer Freddy van Schaik
Freddy stelt zich voor: “Mijn naam is  Freddy van Schaik 42 jaar woonachtig in Herpen ben getrouwd en ik heb 3 zoons in de leeftijd van 14, 12 en 8 jaar en ze voetballen alle drie. Ik werk op het Hooghuis in Heesch ben in het bezit van TC 3 en TC 2. Ik ben als speler/voetballer begonnen bij RKTVC uit Tiel toen 6 jaar bij FC den Bosch gespeeld. Daarna heb ik 13 jaar bij OJC Rosmalen in het eerste team gespeeld met een totaal van 350 officiële wedstrijden. Daarna nog een jaartje bij HVCH. Als trainer begonnen bij de jeugd van Herpinia waar mijn middelste zoon in speelt. Ook nog heel even assistent geweest bij Herpinia 1 samen met Frank Kusters. Sinds januari dit jaar ben ik ook nog assistent bij FC Den Bosch JO12.” Heldere taal van de opvolger van Geert Scheepers.

Keepers-trainer Alwies Hendriks
Alwies Hendriks stelt zich voor: “Hoi, ben geboren in 1972 en heb twee voetballende dochters van 18 en 14 jaar. Ben Werkzaam als Psychomotorische therapeut en docent binnen het ROC Nijmegen sport en bewegen. Mijn keepersverleden: In de jeugd bij sv Hatert en vanaf de JO 15 bij BVO NEC. Bij de senioren altijd in het eerste elftal gekeept van SV Orion, SC Bemmel, AWC en Quick 1888 (14jaar). Op mijn 40ste ben ik gestopt met keepen. Trainers verleden:  Als keeperstrainer gewerkt bij de Winning Mood Voetbalkampen in Amerika, Assistent trainer bij Quick 1888, jeugd en selectie keepers bij Quick 1888, BVC’12, SC Woezik en geef ik af en toe een clinic bij de Feyenoord Academie voor het mentale aspect van het keepen. Ik geef ook training aan keepers die in zichzelf willen investeren of in een voorbereidingsfase zitten met onder anderen Eloy Room (Columbus Crew, MLS), Nigel van Haveren (Vitesse O-21), Aria Hashemi (huidige keeper Blauw Geel’38), Niels Kornelis (De Treffers), Steven van Dijk (voormalig HSC 21, nu Australië)”

Wie ben ik als persoon?

“Ik ben een echte teamplayer en help graag mensen. Ik sta positief en vol met humor in het leven en probeer anderen hierin mee te nemen. Mijn grenzen bewaken en complimenten ontvangen blijven mijn leerpunten. Ik ben leergierig en sta ervoor open om me in het werk en als trainer steeds weer verder te ontwikkelen. Waarom Blauw Geel’38? Van de huidige keeper Aria Hashemi begreep ik al dat Blauw Geel een mooie en goed georganiseerde club is. In het gesprek werd dit bevestigd en kwam ook duidelijk naar voren dat kwaliteit en gezelligheid heel goed hand in hand gaan. De klik met de trainer Niels van Casteren, de leden van de TC en de nieuwe keeper Jordy Zielschot was er direct.

Een van mijn uitgangspunten is: “Talent alleen is niet genoeg”. Dit betekent dat naast de techniek en tactiek van het keepen ook de fysieke en mentale veerkracht een belangrijke rol spelen in de prestaties. In mijn trainingen komen deze aspecten steeds terug. Mijn kracht zit in het contact met de keepers, hierin oordeel ik niet direct, ben ik duidelijk en concreet en stimuleer ik de keeper verantwoording te nemen voor zijn handelingen. Ik leg honderd procent energie in de training en verwacht dit ook van de keepers. De trainingen zijn gericht op het trainen van wedstrijdsituaties, vol variatie, beleving en competitie onderling. Mijn manier van werken draagt er toe bij dat de keepers uitkijken naar de volgende training en vol zelfvertrouwen de wedstrijd ingaan.” Duidelijk verhaal van de nieuwe keeperstrainer van Blauw Geel’38/Jumbo. Overigens de tenen in mijn schoenen heb ik weer gestrekt en die blijven ook in deze positie  ondanks dat ik helaas wéér geen foto’s heb van de heren. Ach het is een beetje sans rancune het rebelse van deze oude baas.

 

Jeugdvoetbal meisjes
Weinig voetbal bij de meiden wedstrijden. MO 13-1 speelt op donderdag 12 mei de derby  met VOW op het Prins Willem Alexander Sportpark. De koploper is hier Berghem Sport met VOW als tweede. Zaterdag 7 mei voetbalt MO 15-1 thuis tegen Oirschot Vooruit. MO 15-1 staat tweede maar is virtueel eerste met twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper Nieuw Woensel. MO-17-1 hoeft de veters pas te strikken op 14 mei en speelt dan uit bij Rhode/VSB. Blauw Geel’38 MO 17 staat tweede achter koploper SV Budel virtueel op één puntje.

Jeugdvoetbal jongens
De mannen speelden wél. JO 13-1 kreeg een klein pak rammel op de Koppelsteeg waar met 5-1 werd verloren van Berghem Sport. UDI’19 blijft hier de ongeslagen koploper. Pas op 14 mei is er weer een wedstrijd opnieuw thuis tegen Union JO 13-1. JO 15-1 ging in Wijk bij Duurstede met 3-0 onderuit tegen CDW. Blauw Geel’38 staat met SV TOP JO 15-1 laatste. Komende zaterdag het degradatieduel met SV TOP JO 15-1 in Oss. Blauw Geel’38 JO 17-1 hield aan het duel met Theole JO 17-1 één puntje over. JO 17-1 speelt zaterdag thuis tegen Orion. Blauw Geel’38 staat hier vierde waar Scharn de koploper is. JO 19-1, hulde, was het enige standaard team dat won afgelopen zaterdag. In Oss werd SV TOP JO 19-1 met 0-3 verslagen. Geldrop is hier koploper op twee punten gevolgd door de mannen van Blauw Geel’38 JO 19-1.

Seniorenvoetbal
JO 23-1 reisde met een leuk team naar Hendrik-ido-ambacht, maar wist niet te winnen. Op Sportpark Schildman gingen de Veghelaren met 3-0 onderuit.  Komende zaterdag speelt Blauw Geel’38 JO-23-1 opnieuw uit en dan is de tegenstander RKSV Nuenen. ASWH is hier leider op drie punten gevolgd door Blauw Geel’38. Blauw Geel’38 zaterdag-2 won met 3-0 van HSSC’61 uit Hei- en Boeicop. Het team is lekker bezig al is hier (wie anders) Nivo Sparta-2 met een sneltreinvaart op weg naar een zoveelste kampioenschap. Zaterdag speelt Blauw Geel38 zaterdag-2 uit naar Roda Boys/Bommelerwaard-2 waar om 12.30 uur wordt afgetrapt.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO