21 april 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 21 april 2022 • 19:40 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Mooi resultaat van het vaandelteam dat na de zeperd tegen Gemert drie wedstrijden achtereen afsloot met een totaal van negen punten. Plots is het team ook nog eens koploper van periode-3 waar het met negen punten de ranglijst aanvoert. Laten we toch even een kleine nuance plaatsen want daarentegen is datzelfde vaandelteam nog niet vrij van de verplichte deelname aan die andere nacompetitie om klassenbehoud. Daarvoor zijn nog zeker twee maar liever drie overwinningen nodig. De vooruitzichten en het vertrouwen zijn goed en daar houden we ons aan vast. Wat me opviel overigens dat meisjes of dames van MO-13, 15 en 17 het zo goed doen en op prima plekken staan.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo-1 speelt zaterdag al in Zeelst en treft daar UNA. Datzelfde UNA heeft wat wisselende resultaten, maar fopte zondag wel kampioenskandidaat Gemert op Molenbroek. Weer een record aan diggelen want ook het ongeslagen thuisrecord is nu van de baan. UNA is een mooie vereniging met in alle gelederen elftallen die allen behoorlijk hoog spelen. Het eerste team probeert al jaren weer een teruggang te maken naar de Tweede Divisie waaruit het vijf jaar geleden met 41 punten! Uit degradeerden. Het belang is tweeledig voor Blauw Geel’38. Allereerst snel naar die bovengrens van 40 punten en natuurlijk de leuke positie in de stand van periode-3. Na zaterdag zijn het nog zeven wedstrijden om al die idealen te verzilveren. Om half acht gaat de bal aan de Sportlaan 1 in Zeelst (Veldhoven) aan het rollen.

Restant wedstrijden Blauw Geel’38/Jumbo:
1-5 Blauw Geel’38 – Quick
8-5 Hercules – Blauw Geel’38
15-5 Hollandia – Blauw Geel’38
22-5 Blauw Geel’38 – DEM
26-5 Groene Ster – Blauw Geel’38 (Hemelvaartdag)
29-5 Blauw Geel’38 – Dongen
6-6 JOS Watergraafsmeer – Blauw Geel’38

Seniorenvoetbal
De wedstrijd tegen UDI’19 ging weer eens niet door en is nu vastgesteld voor dinsdagavond 10 mei. Zaterdag gaat de reis naar Hendrik-ido-ambacht, wie dat verzonnen heeft, maar vroeger was de naam nog langer namelijk ‘Hendrik-Ido-Schildmanskinderen-Ambacht en de Oostendam’ Ach of je daar nog aan denkt als er om 12.00 uur op lunchtijd wordt afgetrapt. Zaterdag-2 won in Streefkerk met een vette zevenklapper van 1-7. Volgens mijn collega Ties van Dooren is de kracht weer terug in het team. Of de geest is weer in of uit de fles? Maar dat weer goed gaat en Mols weer scoort in het team van trainer Lionel blijkt uit de prima uitslagen. Zaterdag kan dat vervolg worden gegeven als om 17.00 wordt afgetrapt met de nummer voorlaatst HSSC’61-2 uit Hei- en Boeicop.

Juniorenvoetbal dames
‘Ladies first’ MO 13-1 won met maar liefst 5-0 van Erp. Het team staat derde en krijgt komende zaterdag OSS’20 op bezoek. MO 15-1 is het zevenkoppig monster dat alles verslind. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen Trinitas uit Oisterwijk. Zaterdag wordt er opnieuw gespeeld tegen een team uit Oisterwijk namelijk Oirschot Vooruit. De dames staan fier bovenaan met 21 punten uit zeven wedstrijden. Dan ben je echt de sterkste, dus ook graag komende zaterdag in Oisterwijk! De dames van MO 17 wonnen onder de rook van het oorlogsmuseum bij SSS’18 in Overloon met 2-5. Dat geeft momenteel een tweede plek op één puntje slechts van koploper SV Budel. Zaterdag speelt het team thuis tegen Someren.

Juniorenvoetbal mannen
Nu de voetballers met haar op de benen en welllicht soms ook wel op de tanden. JO 13-1 vermorzelde rode lantaarndrager SV Venray met 10-0. Dit leverde een vierde plek op waar UDI’19 de ongeslagen koploper is met 18 uit 6. Zaterdag gaat de reis naar de Koppelsteeg in Berghem waar Berghem Sport de tegenstander is. Om half negen al is er in aller vroegte de aftrap. JO 15-1 verloor afgelopen zaterdag nipt met 2-3 van het bezoekende Margriet. JO 15 bevindt zich in een groep van drie teams met zeven punten. Zaterdag komt laagvlieger CDW uit Wijk bij Duurstede naar Veghel. JO 17-1 verloor met 5-0 op Mariënbosch bij Orion in Nijmegen. Het team staat voorlaatste en krijgt zaterdag Theole op bezoek dat laatste staat. Dus een belangrijk duel wat handhaving betreft. Tot slot het vaandelteam van de jeugdafdeling JO 19 dat afgelopen zaterdag vrij was. Komende zaterdag gaat de reis naar Oss waar SV TOP de tegenstander is. Virtueel is JO 19 samen met Geldrop koploper in deze klasse. Wittenhorst staat eerste maar heeft twee wedstrijden meer op de teller. Succes iedereen!!!

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO