19 april 2022  6 van de afgelopen 7 wedstrijden niet verloren.

Geplaatst op 19 april 2022 • 8:42 • NieuwsClubnieuws

6 van de afgelopen 7 wedstrijden niet verloren. De huidige vorm van Blauw Geel’38/JUMBO. Het klinkt als een lange reeks.  Hij begon echter slechts 4 weken geleden. Zo snel gaat de Derde Divisie zondag inmiddels. Maakt de spanning alleen maar hoger. We troffen op een zonnig 2e Paasdag hekkensluiter Westlandia, die afgelopen zaterdag nog 0-0 speelden tegen Quick. Belangrijk potje voor beide teams.

Blauw Geel startte sterk. Loermans en Van den Nieuwenhof begonnen met de eerst kansjes van de wedstrijd. Lars Loermans’ schot werd gekraakt en het schot van Ben van Den Nieuwenhof ging voorlangs. Uiteindelijk was het ook Van den Nieuwenhof die buitenspel stond dus een eventueel doelpunt zou niet doorgegaan zijn. De volgende kans ging wel raak. Mark Dobbelsteen was in de combinatie en kon uiteindelijk de bal vanaf de achterlijn terugleggen. Koen van der Zanden schoot z’n 1e binnen. 1-0 voor de thuisploeg. Niet veel later was het Jay van Boxtel die laag voorgaf. Die kwam net niet aan bij Lars Loermans.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Niet veel later was het Van Boxtel die weer voor kon geven, maar hij kon Van der Zanden niet bereiken. Een paar minuten was het Loermans die de voorsprong kon verdubbelen. Een scrimmage op het veld en de bal belandde bij de nummer 9 van Blauw Geel’38/JUMBO. Hij haalde uit en de Veghelaren konden weer juichen. 2-0. Westlandia kreeg ook nog een kans in de eerste helft. Stijn van Os kreeg een voorzet op z’n dijbeen maar Aria Hashemi was sneller en kon de bal oppikken.

Niels Wouters kreeg niet veel later een kans maar na zijn dribbel koos hij verkeerd en schoot. Tegen een verdediger op en dus kans verkeken. Niet veel later Van Boxtel met een lage voorzet maar Westlandia kon deze wel goed verwerken. De laatste kans van de eerste helft kreeg Loermans. Hij kreeg de  bal van Van den Nieuwenhof, maar Loermans kon de bal niet ver genoeg over Bob van der Hoek heen wippen waardoor de ruststand op 2-0 bleef. De tweede helft begon degelijk. Pas in de 60e minuut de eerste kans. Westlandia kwam daar gevaarlijk aan te pas. Maar Sjaak Egmond en Migiel Zeller waren attent en konden uitverdedigen. In de tegenaanval Van den Nieuwenhof die laag voor kon geven, maar deze bal kwam niet bij Van der Zanden. Niet veel later was het de ingevallen Danny Verbakel die in een counter gevaarlijk kon worden. Echter ging zijn schot recht op van der Hoek af. Niet veel later was het van den Nieuwenhof die hoog over schoot na een goede voorzet van van Boxtel.

Toch viel de 3-0 alsnog. Van den Nieuwenhof gaf voor op Wouter op den Camp en hij maakte zijn 1e in een Blauw Geel shirt. 3-0 en de wedstrijd was al zo goed als gewonnen. Niet heel veel later was het Voets die op de lat kopte na een goede corner van Verbakel. Ymanuel Hurkmans, die een tijdje terug zijn mooie rentree maakte, was voor ‘t eerst gevaarlijk met een counter. Hij probeerde voor te geven maar van der Hoek pakte deze bal op. De eindstand werd gemaakt door Koen van der Zanden. Vanaf rechts kreeg hij de bal van Hurkmans en hij haalde uit. Zo achter van der Hoek en de 4-0 op het bord. Een goede pot van ons vaandelelftal. Belangrijk voor de laatste fase van de wedstrijd. We blijven op een 11e plek staan met 8 punten voorsprong van de nacompetitiestreep. Klinkt redelijk veilig, maar we moeten waakzaam blijven. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen UNA die op een 8e plek staan. Winnen is noodzakelijk in de race voor de periode titel waar we als enige koploper zijn op dit moment. Maar belangrijker: Winst is noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen.

Blauw Geel’38/JUMBO: Hashemi; Van Boxtel, Dekkers, Zeller (’83. Besems), Egmond; Voets (’78. Hurkmans), Van der Zanden, Dobbelsteen; B. van den Nieuwenhof (’83. H. van den Nieuwenhof), Wouters (’64. D. Verbakel), Loermans (’64. W. op den Camp)

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO