14 april 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 14 april 2022 • 11:01 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Op het moment dat ik deze corner hier aan het inkloppen ben zitten we aan de vooravond van OSS’20 – Blauw Geel’38/Jumbo. Drie dagen later komt competitie laatste Westlandia naar Veghel. Het verslag zal later op de avond al te lezen zijn en wordt verzorgd door de collega’s uit Oss. Zondag (stalorders) ga ik zelf naar Acht voor de topper tegen buurman Avesteyn. Het voetbal komt in zijn laatste fase en de gezichten gaan op strak.

Door: Peter Kuijpers

In deze tijden van algoritmes, soundbites en internet is bijna niet voor te stellen dat de communicatie 180 graden is gekanteld. Kan me als 10-jarige nog herinneren dat ik met de buurman mee mocht naar de wedstrijd Klein Arsenal – Blauw Geel’38. Voor de thuisblijvers werd de ruststand dan doorgegeven door middel van een postduif. Het stamt uit de middeleeuwen waar naast de boodschapper op het paard daar destijds ook al van duiven gebruik werd gemaakt. Dus uit bij Klein Arsenal in Helmond was de ruststand 1-1 en kwam die boodschap dan later door als de in België ook wel reisduif genoemd op de kooi neer steek. Het is bijna niet voor te stellen nu maar het gebeurde. We lopen of fietsen er wellicht al jaren langs, maar voor bij de ingang van het Prins Willem Alexander Sportpark staat nog steeds het thuishome van de duivenclub. Een sport die in Nederland tanende is. Hoe vaak moest je niet met je fiets langs de vrachtwagen kronkelen die daar Duiven aan het inkorven was voor de vluchten onder anderen naar Barcelona of Bressols. Ik hoop dat ik hiermee de vele vragen die ik kreeg naar aanleiding van een artikel beantwoord heb.

Effe bij kleppen..
Misschien dat je het gelezen hebt maar op 6 juni (tweede pinksterdag), de laatste dag van de competitie, stop ik met mijn werkzaamheden voor Talvi eigenaar van Kliknieuws-Kliksport en onder anderen de Stadskrant. Na 25 jaar sportverslaggeving en mega veel foto’s geef ik de bekende pijp aan Maarten. Wel een beetje met pijn in mijn hart omdat schrijven en fotograferen over dingen en vooral sport mijn leven de laatste dertig jaar hebben bepaald. Vooral het laatste gedeelte vanaf 2000 heb ik ontdekt dat er op andere plekken ook best leuke clubs waren om je neus eens te laten zien. Toch vind ik nog steeds dat we het bij Blauw Geel’38 nog niet zo slecht voor elkaar hebben en hulde aan degenen die daar hun handen voor uit de mouwen steken. Velen vragen wat ga je doen? Wel wellicht op zondagmiddag me eens begeven tussen de chips, oeverloos gekwek en schijfjes leverworst van de zoutjesverjaardagen bij mijn familie die me al zolang op dergelijke bijeenkomsten hebben moeten missen. De laatste jaren waren die verjaardagen met het komen van de jaren altijd op zondagmiddag. Wil vooral nog wat landen bezoeken die op mijn ‘to-do’  lijstje staan. Heb met Vincent en Piet afgesproken dat ik mijn corner nog wél blijf schrijven als ik daar tenminste voldoende input voor heb of krijg. Ik wil, als de krant dat wenst, nog wel de regio voetbalpagina blijven verzorgen in de Stadskrant. Totaal zijn ze naarstig opzoek naar een vervanger voor mij, dus mocht je jezelf geroepen voelen: meld je aan. Je krijgt er veel waardering voor terug dat heb ik wel gemerkt aan de niet te tellen appjes, mailtjes en reacties op facebook. Dank daarvoor.

Dingen
Leuk nieuws (althans voor Youssef)  Laaroussi die gaat in mei starten met de opleiding UEFA B licentie. Verder gaat hij komend seizoen trainer worden bij vijfdeklasser Irene in Gemonde. “Het kwam op mijn pad. Mijn eerste stappen als hoofdtrainer.” We wensen deze toffe gast daar alle succes mee. Verder hoorde ik dat een andere toffe gast: Geert Scheepers, aan het einde van dit seizoen stopt. Zijn app bevestigde dat. Geert: “Hoi Peter, klopt ik stop inderdaad na dit seizoen. Mooie tijd gehad maar het was wel erg intensief. Voor mij zijn het te veel wedstrijden geworden waardoor je 34 weekenden gebonden bent aan voetbal. Door te stoppen geeft het mij gelegenheid anderen leuke dingen te doen waar ik nu niet voldoende aan toekom.” Heldere taal van twee leuke clubgenoten die we alle succes wensen met hun genomen voornemens.

Seniorenvoetbal
Eindelijk was er voor het JO 23 team weer eens een wedstrijd en werd er in Veghel met 3-2 gewonnen van AWC uit Wijchen. Blauw Geel’38/JO 23 leidt samen met TEC de ranglijst. Zaterdag gaat de reis naar UDI’19/JO 23 dat puntloos onderaan staat. Het zaterdagteam won zaterdag met 4-0 van Tricht-2. Komende paaszaterdag speelt Blauw Geel’38 zaterdag-2 uit naar Streefkerk een dorp in het noordwesten van de Alblasserwaard in de gemeente Molenlanden in de provincie Zuid-Holland. Blauw Geel’38 VR-1 gingen in Gemert met 6-0 over de Gemertse hekel. Met Pasen is het team vrij en speelt op zondag 24 april thuis de derby tegen VOW.

Jeugdvoetbal
JO 13-1 speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen het bezoekende Gemert. Zaterdag gaat de reis naar SV Venray dat nog puntloos onderaan staat in deze poule van zes. Koploper is hier UDI’19 met 15 uit 5. JO 15-1 kwam ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen de leeftijdsgenoten van SV TOP. Zaterdag opnieuw bezoek uit Oss nu van Margriet JO 15-1. Koploper is hier Berghem Sport waar Blauw Geel’38 met SV TOP en RKTVC gezamenlijk tweede staat in de poule van zes. JO 17-1 won voor het eerst en wel met 0-2 bij SV Venray. Het team staat in de poule van zes voorlaatste voor Theole JO 17-1. Zaterdag gaat de reis naar Orion in Nijmegen op Sportpark Mariënbosch. JO 19-1 versloeg VOAB uit Goirle met 2-0. Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en is de tegenstander koploper Geldrop. Bij winst neemt Blauw Geel’38/JO 19-1 de kop over van de Geldroppers. De meisjes MO 15- 1 wonnen met 4-1 van Trinitas Oisterwijk en spelen zaterdag uit naar Oirschot Vooruit. MO 15-1 is nog de ongeslagen koploper hulde!! Tot slot JO 13-1 ging met 5-0 stevig over de leeftijdsgenoten van Erp. Zaterdag komt Oss’20 JO-13-1 naar Veghel. Blauw Geel’38 staat op een derde plaats in een poule van zes.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO