15 april 2022  BELANGRIJKE WINST IN OSS BIJ O.S.S.’20

Geplaatst op 15 april 2022 • 6:35 • NieuwsClubnieuws

BELANGRIJKE WINST IN OSS BIJ O.S.S.’20

O.S.S.’20  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-0) 0-1. Na de winst afgelopen zondag in eigen huis tegen HSC’21 zou er komend weekend, het paas weekend, een dubbel programma zijn in de derde divisie. Maar OSS’20 en Blauw Geel kwamen overeen en kregen toestemming van de KNVB om het duel gepland op paaszaterdag naar voren te halen. Zodoende op de donderdagavond 14-04 de derby tussen beide in Oss. In de seizoen opening was het duel tussen beide in Veghel en was OSS’20 met een 0-2 overwinning van het veld gestapt. Beide teams waren afgelopen zondag succesvol. Blauw Geel had met 2-0 gewonnen in eigen huis tegen HSC’21, OSS’20 had in Naaldwijk met 1-3 gewonnen van rode lantaarndrager Westlandia. Het had de laatste vier duels niet meer verloren, drie keer winst en een gelijkspel, en daarmee inmiddels weer opgeklommen naar de 5e plaats op de ranglijst. Het kon wel eens een boeiend duel worden deze donderdagavond….  Een wijziging in het team van trainer Niels v Casteren. Mark Dobbelsteen nam plaats op de bank, zijn vervanger in de basis was Robin Voets.

Na de huldiging van Tonny de Groot kon het duel dan beginnen en Blauw Geel mocht de aftrap verrichten. Het was vooral een voorzichtig aftasten wat beide teams deden en veel viel er dan ook niet te genieten deze eerste helft. Beide doelmannen hadden een rustige avond. Pas in de 19e minuut zowaar een doelpoging. Het was OSS’20 die deze op zijn naam krijgt want een speler zag Aria Hashemi wat ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand. De Veghelse doelman was echter ruim op tijd terug voor de doellijn en pakte de hoge bal klemvast. Een minuutje later kan Migiel Zeller uit een vrije trap de bal koppen maar zijn kopbal gaat naast het Osse doel. De grootste kans van het duel volgt een minuut later. Lars Loermans heeft een prima pass in huis op Ben van den Nieuwenhof en hij kan met de bal alleen richting Osse doel. Helaas gaat zijn inzet hoog voer het doel. OSS’20 lijkt naarmate de eerste helft vordert meer grip op het duel te krijgen en een licht veldoverwicht te creëren. Echt gevaarlijk wordt men echter ook niet. Het is pas in de 39e minuut als een van beide teams de doelman tot een echte redding weet te dwingen. Het is OSS’20 dat een goede doelpoging in huis heeft in de 39e minuut. Vanaf de linkerkant volgt een schot dat door Aria Hashemi met een knappe redding tot corner wordt verwerkt. De mager eerste heflt wordt dus afgelosten met voor beide teams een mogelijkheid of kans tot scoren.

Na de rust een feller aandringend OSS’20. Trainer Kreekels zal ongetwijfeld de rust hebben gebruikt om zijn manschappen nog scherper te krijgen. Eerste kansje is echter wel voor Blauw Geel. In de 47e minuut mag Jay van Boxtel de bal ingooien ter hoogte van het Osse strafschopgebied. Via de kluts krijgt hij de bal weer voor zijn voeten en heeft hij de keus de bal voor te zetten of te schieten. Hij lijkt voor laatste te kiezen en de bal gaat niet eens zo ver over de lat. Een minuut later moet OSS’20 eigenlijk de score openen. Tom Pijnenburg wordt aangespeeld en komt eigenlijk oog in oog alleen voor Aria Hashemi. Gelukkig stond zijn vizier verre van scherp en de bal gaat recht op de Veghelse doelman. Tom Pijnenbrug krijgt zelfs nog een rebound en ook deze weet hij niet te benutten. De bal verdwijnt over de achterlijn en OSS’20 mag slechts een corner nemen. Niet veel later, 56e minuut, is het wederom Tom Pijnenbrug die een vrije schietkans krijgt en ook nu weer weet hij het doel niet te treffen. Wederom eindigt de bal recht op Aria Hashemi. Het missen van deze kansen komt ze uiteindelijk duur te staan. OSS’20 blijft sterker maar komt niet meer tot grote kansen. In de 75e minuut slaat Blauw Geel toe. Van achteruit wordt de bal diep gespeeld op de snelle Ben van den Nieuwenhof. In zijn kielzog Joep Engelen die hem in eerste instantie genoeg kan hinderen. Daarbij valt de Osse speler wel en krijgt hij de bal op zijn handen. Scheidsrechter Bronsvoort fluit en wijst naar de penaltystip. Joep Engelen krijgt ook nog eens de rode kaart getoond. De spelers van OSS ’20 protesteren fel en de leidsman gaat even bij zijn assistent scheidsrechter navraag doen. Hij blijft uiteindelijk bij zijn besluit en Koen van der Zanden mag het vonnis voltrekken en doet dat (wederom) uiterst koelbloedig: 0-1. Met nog een kwartier te spelen en een man meer situatie moet Blauw Geel deze stand over de streep trekken. Maar makkelijk is dat niet want OSS’20 bijt nog fel van zich af en betwist vervolgens ook iedere scheidsrechterlijke beslissing die zij in hun nadeel vinden. Gelukkig houdt scheidsrechter Bronsvoort het hoofd koel en laat hij zich niet beïnvloeden. Enig nog vermeldenswaardige is een doelpoging van de ingevallen Danny Verbakel. Helaas recht in de handen van de Osse doelman. Verder speelt Blauw Geel sommige aanvallen te onnauwkeurig uit. Had me dat beter gedaan had men misschien nog een hoger score kunnen halen.

Blauw Geel wint met 0-1 in Oss bij OSS’20. Het neemt niet alleen revanche voor de thuisnederlaag maar schrijft drie heel belangrijke punten bij. Het was zeer zeker geen mooi en hoogstaand duel. Wel een duel met veel inzet en strijd. Sommige Blauw Geel supporters noemde deze winst een bonus, bonuspunten. Hier kan echter alleen sprake van zijn als het volgende duel, thuis tegen rode lantaarndrager Westlandia, (ook) in winst wordt omgezet. Westlandia speelt eerst zaterdag nog thuis de derby tegen het Haagse Quick.

Maar het zal zeker toch nog een hele kluif worden want een kat in het nauw……

De Naaldwijkers hebben slechts vier duel gewonnen. Een daarvan is tegen Blauw Geel. Op 12 september leed Blauw Geel die nederlaag in Naaldwijk me liefst 3-0. Dus tijd voor revanche en tegelijkertijd te zorgen dat de winst van vanavond ook echt drie bonuspunten blijken.   .

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond, Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel (91e min. Bram Besems).

Middenveld:  Wouter op den Camp (86e min. Mark Dobbelsteen), Robin Voets (91e min. Hadi Barglan),  Mark Dobbelsteen, Lars Loermans,

Voorhoede:  Koen van der Zanden,,  Niels Wouters (77e min. Danny Verbakel),  Ben van den Nieuwenhof (91e min Ymanuel Hurkmans).

Scheidsrechter: Dhr. W. Bronsvoort,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. B. Smet en Dhr. R. Hindriks

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  84e min. Danny Verbakel,  93e min. Koen van der Zanden