8 april 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 8 april 2022 • 7:18 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wie zijn winterjas al op zolder geparkeerd had (ik ook) kwam bedrogen uit. Koning winter sloeg snoeihard terug en joeg de lente terug haar hok in. Overigens niks speciaals vorig jaar op 7 april viel er ook nog een pak sneeuw. Zover het weerpraatje. Blauw Geel’38/Jumbo begon afgelopen zondag met een mooie zege op OFC in Oostzaan. De omstreden strafschop bracht in blessuretijd de zege. Woensdag was Gemert, die andere koploper, op bezoek in Veghel en het begon hoopvol. Binnen het kwartier stond het 2-0 door Koen en Ben, hoe het afliep is bekend. Jammer en Gemert lijkt me de ware kampioen. Zondag komt HSC’21, daar gaat Blauw Geel’38 en Niels c.s. zich op concentreren.

Door: Peter Kuijpers

Een paar veranderingen wat Blauwgelers betreft. Op de eerste plaats wensen we Peter Bijvelds proficiat met zijn nieuwe job bij De Graafschap in Doetinchem. Van Topper naar Superboer het kan verkeren. Mooie club waar hij te maken krijgt met grootste superboer Bennie Jolink van de groep Normaal. Heb ze ooit op zien treden in Het Grifke een van de vele kroegen die Schijndel toen rijk was. Peter is een emotionele jongen. Streber en vooral gek van het spelletje voetbal. Samen met Cees van den Boogaart of anderen kon/kan Peter uren aaneen het spelletje analyseren. Ken hem nog uit de A1 tijd, tegenwoordig JO 19. Was daar een paar jaar verzorger. Heerlijke tijd en heb hem goed leren kennen. Toen het eerste net geen basisplek opleverde vertrok hij naar Zijtaart waar ook zijn vader Gerrit woonde en zijn latere vrouw Annelies. De moeder (zoals vele moeders) van Peter, was er vaak bij als chauffeur, een sympathieke vrouw die veel te vroeg overleed helaas. VOW bracht Peter zijn glorie jaren en speelde zelfs in seizoen 95-96 in de derde klasse hoger dan Blauw Geel dat inmiddels was gedegradeerd naar de vierde klasse. Het was onder anderen met de lichting Paul van den Hurk (later Blauw Geel) Jack de Laat en Frank Ketelaars. Herinner me als geen ander de winnende 2-3 van Frank uit een heerlijke vrijetrap tijdens Blauw Geel’38 – VOW een seizoen eerder. Mooie periode voor Peter Bijvelds die na nog een kort uitstapje naar UDI’19 later weer terugkeerde aan het Middegaal bij de club waar het voetbal ooit voor hem begon.

Klaas Wels
Een andere Veghelaar en voormalig Blauwgeler, werkzaam in diezelfde Keukenkampioen-divisie, is Klaas Wels. Klaas die afgelopen week zijn congé kreeg bij ‘us Emveveeke’ of beter gezegd de Maastrichts Voetbal Vereniging MVV. Ken hem als verzorger nog als speler van Blauw Geel’38. Er loopt volgens mij geen speler rond die zoveel vervelende blessures heeft gehad. Maar telkens sloeg hij er zich doorheen en dat sierde hem. Had zo voor de wedstrijd altijd zijn eigen rituelen. Het toiletbezoek (zeg het even zonder details) bezoekje op de bank waar ik zijn knie moest testen. Zijn ouders die geen wedstrijd oversloegen. Vader Jan † sloeg zelfs geen training over van zijn enig kind, ook niet toen Klaas later trainer was bij Festilent, Best Vooruit, Deurne en TOP-Oss. Ik zag hem dit seizoen bijna iedere donderdag als hij zijn dochter op kwam halen na de training. Klaas blijft altijd Klaas en dat weten ze bij TOP-Oss in al die jaren dat hij daar werkzaam was als geen ander. In Maastricht moesten ze daaraan wennen. En ach, als trainer ben je net zo goed als je materiaal. Trainers die bovenaan staan worden zelden ontslagen en als je in de gevarenzone terecht komt ben je aan de beurt. Hopelijk zien we hem snel weer ergens op een trainingsveld of wedstrijdbank. In dat plaatje hoort hij thuis en is Klaas weer Klaas.

Metin Alkir
Overigens bij Volharding, een tweedeklasser waar Blauw Geel’38 vaak tegen oefende en competitie speelde, werd het contract met trainer Johan Vullings dit seizoen niet verlengt ondanks dat ze bovenaan stonden en nog staan. Reden?  ‘Een trainer blijft hier altijd maar drie jaar’ voerde de Vierlingsbeekse TC als reden op en daar viel niet aan te tornen Okay afspraak is afspraak. Het kan dus wel. Tot slot meldde de Blauw Geel’38 TC de komst van Metin Alkir die het vacuüm in moet gaan vullen van de vertrekkende Sjaak Egmond komend seizoen. Zag hem dit jaar met zijn huidige club UDI’19/CSU spelen tegen Nuenen en dat deed-ie naar behoren. Tegenwoordig gebruikt trainer Lodewijk de Kruif van UDI’19/CSU hem weer meer in een aanvallende rol.

De KNVB gaf de speeldagen voor het seizoen 2022-2023
De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2022/’23 zijn bekend. De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 20 en 21 augustus 2022. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 27 en 28 augustus. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 24 en 25 september 2022.

Seniorenvoetbal
Het zaterdagteam 2 haalde ongenadig uit bij Alblasserdam-2. Met een 0-8 score kan je met opgeheven hoofd thuiskomen. Zaterdag gaat de reis naar Tricht in de Betuwe. Het team heeft een gelijk aantal punten als Blauw Geel zaterdag 2 echter met twee wedstrijden minder gespeeld. Zaterdag 3 heeft zich blijkbaar teruggetrokken uit de competitie. Nadere informatie volgt nog. JO 23 is een verhaal apart. Het team heeft buiten ieders schuld pas één wedstrijd gespeeld. Zaterdag ging de uitwedstrijd naar Nuenen opnieuw niet door. Trainers en spelers balen hier behoorlijk van en dat kunnen we begrijpen. Trainer Vincent van de Broek: “Het lijkt erop dat teams die voor het eerste spelers te kort komen veel te snel naar de afgelastingsregel grijpen. De competitie die door de KNVB met zoveel tromgeroffel werd aangekondigd, daarin liggen we nu hopeloos achter momenteel. We hebben pas één wedstrijd gespeeld.” Jammer mannen, maar jullie en Blauw Geel’38 kunnen er tenslotte niets aan doen, hopelijk komt hier snel verandering in want je wilt tenslotte maar één ding en dat is voetballen.

Juniorenvoetbal
JO 19-1 peurde een gelijkspel uit het duel in Malden bij Juliana’31. Voor de Maldenaren het eerste puntje in deze nog prille competitie. Komende zaterdag komt de nummer voorlaatst VOAB uit Goirle naar Veghel. Wat zeggen klasseringen in een competitie met zes teams waar eenieder dicht bij elkaar staat. JO 17-1 ging met 2-6 onderuit tegen De Treffers. Komende zaterdag gaat de reis naar Noord-Limburg waar Venray wacht. JO 15-1 uit bij RKTVC vielen maar liefst negen treffers. Vijf voor Blauw Geel’38 en vier voor de thuisclub. Mooie zege mannen! Komende zaterdag om 13.00 uur komt SV TOP aan de aftrap in Veghel. De Ossenaren staan samen met Blauw Geel op zes punten. De onbetwiste leider is hier de (semi) Osse ploeg Berghem Sport met twaalf uit vier. JO 13-1 leed, aaiii, een pijnlijke nederlaag bij koploper UDI’19 met 4-1. Vierliezen doet altijd pijn, maar verliezen in Uden is echt vervelend voor een Veghelaar. Zaterdag weer een stevige opdracht dan komt competitie tweede Gemert naar Veghel. De meisjes van MO-17-1 waren zaterdag vrij, maar spelen aanstaande zaterdag uit naar SSS’18 in Overloon. Recht tegenover Sportpark De Raay ligt het beroemde oorlogsmuseum waar je wellicht met school ooit bent geweest. Stukje geschiedenis over de oorlog die tegenwoordig zo dichtbij lijkt kan geen kwaad.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO