7 april 2022  PAK OP DE BROEK IN DERBY

Geplaatst op 7 april 2022 • 6:37 • NieuwsClubnieuws

PAK OP DE BROEK IN DERBY

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  vv Gemert (2-2)  2-5. Midweeks programma in de derde divisie en juist op deze dag was speelronde 22 in de planning opgenomen. Voor Blauw Geel betekende dat de enigste echte (streek) derby in deze competitie want Gemert moest op het Prins Willem Alexandersportpark op bezoek komen. Een heel mooi affiche en pas de eerste keer op dit niveau dat beide elkaar in Veghel treffen. Wel al twee keer eerder trof men elkaar in deze derde divisie sinds de promotie van Gemert naar deze derde divisie maar beide keren waren het duels in Gemert. Beide keren ook eindigde die duels in een gelijkspel. Laatste keer in dit seizoen was dat een geenszins saaie 0-0. Blauw Geel liet Gemert ontsnappen en was vooral voor de rust heer en meester. Een tweede gele kaart voor Migiel Zeller in de 62e minuut deed het duel kantelen maar zonder dat Blauw Geel nog een nederlaag moest incasseren. Laatste keer dat beide elkaar in Veghel voor het ecchie troffen was in de hoofdklasse seizoen 2016-2017. Toen werd het op in November 4-3 voor Blauw Geel. Gemert is inmiddels de trotse koploper met slechts 1 keer verlies. Dat werd opgelopen tegen OFC. Dertien overwinningen, acht gelijke spelen en een doelsaldo van 51 voor en 31 tegen. Cijfers die mogen worden gezien en daarmee ook de best scorende ploeg ut deze divisie. Afgelopen zondag ging Unitas in Gemert met 3-1 aan de zegekar. Blauw Geel kende een slechtvervolg na de winter/coronastop. Maar gelukkig is hierin een verandering opgetreden en werden de laatste twee duels gewonnen. Zeker de winst, 2-3, afgelopen zondag in Oostzaan op toen medekoploper OFC mag gezien worden. Zaak om aan die overwinning vervolg te geven door winst op Gemert….

Trainer Niels v Casteren kende eigenlijk geen tot weinig problemen m.b.t. het maken van een opstelling. Robin Voets en Vince Duits zaten samen op de bank met Danny Verbakel.

Gemert mocht de aftrap nemen om het duel te openen. Toen kon nog niemand vermoeden dat ze dit binnen 10 minuten nog twee keer zouden moeten. Het was net de 5e minuut toen Blauw Geel een corner mocht nemen. De bal werd quasi door iedereen gemist m.b.t. het inkoppen of door de verdedigers weg koppen. Daarom kon de bal bij de tweede paal komen waar Koen van der Zanden behoorlijk vrij stond en de bal kon intikken: 1-0. Twee minuten later een vrijwel identieke situatie alleen dan voor het Veghelse doel. Hier miste Aria Hashemi de bal maar was Tom Dekkers bij de tweede paal alert zodat er slechts  een tweede corner voor Gemert over bleef. In de 9e minuut dan een tweede doelpunt voor Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof pikt de bal op net op de helft van Gemert en kan twee verdedigers voorblijven op weg naar het Gemertse doel. De afronding is vervolgens koelbloedig: 2-0. Nog binnen het kwartier krijg Gemert een kans op de aansluitingstreffer. Eerst wordt nog een bal van afstand door Jorzolino Falkenstein hoog over het doel geschoten. Dan in de 15e minuut weer een gevaarlijke corner van Gemert want weer zit Aria Hashemi mis. Gelukkig beland de zijnet van Gemert bij de tweede paal in het zijnet. In de 22e minuut uit weer een Gemertse corner dreiging maar dit keer kan Aria Hashemi met een hand redding brengen en doet de verdediging de rest. In de 28e minuut een goede voorzet van Lars Loermans die door de Gemertse doelman wordt gelost maar zijn verdediging kan tot corner werken. Blauw Geel lijd meer en meer en vaak onnodig balverlies. Zo ook in de 35e minuut als Niels Wouters de bal te kort speelt op Jay van Boxtel. Gelukkig is Jay niet de langzaamste en kan hij na een achtervolging de bal nog tot corner werken middels een goede sliding. In de 39e minuut slaat Gemert dan toch toe. Wouter op den Camp heeft een overtreding nodig op een tegenstander en Gemert krijgt een vrije trap. De bal wordt hoog in het zestienmetergebied gebracht en via de kluts komt de bal voor het doel waar Tom Dekkers  de bal ongelukkig in eigen doel werkt: 2-1. Maar de rust zal niet gehaald worden met deze stand. In de 41e minuut wordt de aanval onzorgvuldig opgebouwd  en zijn  te veel spelers te ver opgerukt. Dylan van Diepen komt in balbezit en is razendsnel. Niet alleen razendsnel ook nog eens met een geweldig schot schiet hij de bal in het dak van het doel: 2-2. Binnen vijf minuten geeft men op een zeer slecht moment een voorsprong uit handen.

Die rust zou Blauw Geel misschien goed hebben moeten doen. Niets is minder waar. In de 46e minuut leid Wouter op den Camp onnodig en zeer slordig bal verlies. In plaats de bal terug te spelen op een verdediger blijft hij te lang aan de bal. Die wordt hem ontfutseld en Gemert is razendsnel. Dylan van Diepen wordt aangespeeld en wederom weet hij koelbloedig af te ronden: 2-3. Als twee minuten later de stand naar 2-4 wordt getild dan weet je het wel. Dat geeft Gemert niet meer weg. Uit een voorzet scoort Willem den Dekker omdat Aria Hashemi er allerminst goed uit ziet. Hij lijkt de bal te lossen en die verdwijnt over de doellijn. Gemert controleert nu het duel. In de 63e minuut nog zowaar een Blauw Geel kansje. Een voorzet van Koen van der zanden wordt door Gemert tot corner verwerkt. Uit de corner komt de bal voor en de doelmijn lijkt bij een inzet gezien maar de bal kan ruim voor de doellijn worden weg gewerkt. Drie minuten later kan Gemert de score nog verder opvoeren. Uit een vrije trap verdwijnt de bal in de korte hoek in het doel: 2-5. Het duel is gespeeld en gaat als de bekende nachtkaars uit.

Blauw Geel krijgt in eigen huis in een derby een flinke tik. Na het overdonderend begin kan de ploeg daar geen vervolg aan geven. Mede door te vele en simpele individuele fouten en de pech bij het eerst doelpunt wordt Gemert in het zadel geholpen. Men verliest dan misschien ook wel hoofdzakelijk van zich zelf. Jammer maar na twee overwinningen komt deze nederlaag toch wel weer hard aan.

Zondag weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan HSC’21 uit Haaksbergen. De groenwitten speelden deze midweekse ronde met 1-1 gelijk tegen OFC. Staan een plaats onder Blauw Geel met drie punten minder maar ook een duel minder. HSC speelde reeds 10 uitwedstrijden. Kon tot op heden slechts 1x winnen en 1x gelijkspelen.  Eerder dit seizoen verloor Blauw Geel voor het eerst een duel tegen de ploeg uit Haaksbergen. In Haaksbergen werd het toen 4-2. HSC  zal da nu ook een eerst winst in Veghel op Blauw Geel willen boeken. Het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden voor Blauw Geel maar Winst zondag in eigen huis is gezien de ranglijst een must…..

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp (51e min. Robin Voets),  Mark Dobbelsteen (72e min Hadi Barglan), Lars Loermans (72e min Danny Verbakel),

Voorhoede:  Koen van der Zanden (81e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Niels Wouters (51e min. Vince Duits),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. P. Henshuijs,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. Kunst en Dhr. R. ter Hoeve

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen