1 maart 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 maart 2022 • 20:22 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Blauw Geel’38/Jumbo ging diep door het Haagse stof

Ik kan jullie verzekeren dat ik Niels van Casteren elke week een keer spreek. In de meeste gevallen donderdag, maar ook vaak zondags op de wedstrijddag. Zondag voor Kliksport was dat anders. Er vielen stiltes na mijn vragen en in zijn stem zat venijn. De Blauw Geel’38 trainer was kwaad en nog niet eens om het 3-2 verlies. Vooral de instelling van zijn team voor rust gaf daar allen reden toe. We gaan niet op de wedstrijd in dat wordt op deze site al prima beschreven door Antoine van der Cammen met mooie plaatjes van Gerard. Hopelijk zien we zondag een ander Blauw Geel’38 als Hercules uit Utrecht komt.

Door: Peter Kuijpers

Het carnaval heerste afgelopen weekend en verdrong het voetbal. Op onze reguliere vroege zondagmorgen wandeling was dat duidelijk te zien. Alles wat normaal in de afvalbak hoort lag nu verspreid op straat. Dit alles constaterend wandelend rond de klok van half zeven kilometers ver op het Veghelse memory lane.  Carnaval zonder de voor deze redactie mooie items als Sleuteloverdracht, De Mis, Vudel, carnavalskrant, optocht en kuusverbranding. We waren in Kuussegat bovendien stuurloos wegens het ontbreken van een senioren Prins en zijn dorstlustige regering. Om even terug te komen op die vroege wandeltocht kregen we toch sterk de indruk dat het zeker beregezellig was in Veghel en omstreken. Op het moment dat we deze corner in zitten te kloppen is het alweer bijna over. En staat zondag of wellicht eerder het voetbal weer voor de deur.

Gezelligheidsplek op locatie
Toch nog even terug in de tijd. Vroeger en dan bedoel ik vorige eeuw waren de carnavals avonden bij onze club altijd van hoog gehalte. Sterker nog soms was er een gekostumeerde voetbalwedstrijd vooraf. Het is bijna niet meer voor te stellen. De carnavals avond met de kantine nokkie nokkie vol en een bierkraan die nooit stopte hooguit bij het aanslaan van weer een nieuw vat. Altijd werd de avond opgeluisterd met een bezoek van de volledige hofhouding inclusief raad van elf en de bijbehorende band. Blauw Geel’38 en het carnaval hebben immer een goede band met elkaar gehad. Vaak waren de betrokkenen van beide clubs lid. Van sommige dingen vinden we het jammer dat ze er niet meer zijn. Om maar te noemen het Rommeltournooi wat verdwenen is. Misschien past het niet meer bij deze tijd, dat kan, maar het staat nog zo bij. De wielervierdaagse ooit begonnen bij de toen Blauw Geel’38 ‘gezelligheidsplek op locatie’ Restaurant Piet Hutten.’ Later ingekort tot driedaagse en naar het eigen clubgebouw gehaald. Het bleef een leuk evenement op hometrainers.

Jeugdvoetbal
Het voetbal lag zaterdag grotendeels stil. MO 17-,JO 19-1, JO 17-1, JO 15-1 en JO 13-1 waren vrij met carnaval en ook voor komende zaterdag zien we voor deze teams geen programma staan.

Senioren voetbal
Voor JO 23-1 is het wachten op de nieuwe indeling. Blauw Geel’38 eindigde op een vijfde plek waar Dongen kampioen werd drie punten voor Nuenen. Wie er degradeerde is niet bekend wel dat Orion en SV Venray op de onderste plekken staan. Blauw Geel’38 zaterdag-2 verloor voor carnaval met 1-0 van eeuwige rivaal Nivo Sparta dat voor de Veghelaren niet meer te achterhalen is Zaterdag komt VVAC-2 uit Ottoland? Geef toe dat ik nog nooit van Ottoland had gehoord, maar het ligt in Nederland onder de rook van Rotterdam tussen Gorinchem en Schoonhoven in de Alblasserwaard. De Ottolanders staan twee plaatsjes lager dan Blauw Geel38 en met drie punten minder.  Blauw Geel zaterdag-3 speelt zaterdag thuis tegen Zwaluw VFC-2. De ploeg uit Vught hijgt in de rug van Blauw Geel’38 wél met vijf punten minder en twee wedstrijden meer gespeeld. Dus adel verplicht voor een goed resultaat zaterdag. Volgende week wellicht een meer uitgebreid programma mits die ‘mijnheer’ in Rusland nu in Oekraïne na corona niet opnieuw de boel gaat verpesten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO