28 februari 2022  HAAGSE BLUF VAN EERSTE HELFT BLAUW GEEL FATAAL

Geplaatst op 28 februari 2022 • 8:43 • NieuwsClubnieuws

HAAGSE BLUF VAN EERSTE HELFT BLAUW GEEL FATAAL

Quick  –  sv Blauw Geel’ 38/JJUMBO  (3-0)  3-2. Prachtig zonnig winterweer op zondag 27 februari. Blauw Geel moest aantreden in Hofstad Den Haag bij Quick. De Hagenezen hadden al weer twee duels gespeeld en beide in winst omgezet, Blauw Geel kon vorige week een gelijkspel bijschrijven. In het verleden kon Blauw Geel slechts een keer tot winst komen op sportpark Nieuw Hanenburg en dat was in de laatste editie in 2019 (seizoen 2019-2020). Trainer Niels v Casteren had keuze genoeg voor zijn opstelling, Ymanuel Hurkmans en Martijn van Kessel zijn nog wel geblesseerd maar en Wouter op den Camp zat weer op de bank na lang blessureleed.

Quick opent snel en dat was dan ook wat de thuisploeg deed: Snel de score openen. Het was pas de tweede minuut toen Rik Burgering de score al opende: 1-0. Wat een domper  voor de ongetwijfeld goed doorgesproken tactiek van Niels met zijn manschappen. Het leek we of de thuisclub veel feller was en de twee voorgaande winstpartijen dan ook de ploeg vleugels hadden gegeven. Men won ieder duel en zette constant snel druk op de Blauw Geler in balbezit. In de 15e minuut kopte Tom Dekkers een voorzet bijna in eigen doel want de bal had vlak onder de lat binnen kunnen vallen ware het niet dat Aria Hashemi de bal vakkundig over de lat tikte. De corner van Quick was zeker ook niet ongevaarlijk maar uiteindelijk wist Blauw Geel de bal weg te krijgen. In de 20e minuut een afstandspoging van de huisheren en wederom werkt Hashemi de bal goed tot corner. In de 23e minuut moet ook hij echter capituleren. Lars Loermans maakt een domme en onnodige overtreding even buiten het strafschopgebied op Blauw Geel’s linkerflank. De terechte vrije trap wordt door Sam Zeeman bij de tweede paal ineens in het doel geschoten: 2-0. Quick is duidelijk de bovenliggende partij en Blauw Geel komt amper over de helft. In de 28e minuut weer een serieuze doelpoging van Quick maar Aria Hashemi kan de bal naar de zijkant boksen. Het duurt tot de 42e minuut alvorens Blauw Geel gevaarlijk voor het Haagse doel verscheen. Een pass op de wat kleurloos spelende Ben van de Nieuwenhof. Die weet binnen het strafschopgebied de bal te poorten bij zijn tegenstander maar ziet zijn inzet op benen van doelman Jari Puister stuiten. De rebound komt voor de voeten van Lars Loermans maar die lijkt zo verrast dat hij de bal over het lege doel schiet. Een mooie kans op de aansluitingstreffer wordt zodoende onbenut gelaten. En ja… als je zelf de kansen niet benut…..Het is de 43e minuut als Quick de score verder opvoert naar 3-0. Het is wederom Rik Burgering die wordt aangespeeld en beheerst afrond. Daarmee lijkt het duel gespeeld en alleen de hoogte van de einduitslag is dan nog een vraagteken.

Trainer Niels van Casteren was zeker niet te spreken over het vertoonde spel en instelling van zijn spelers want ze werden op alle fronten afgetroefd op snelheid en felheid. Drie wissels waren het gevolg om te kijken of er nog tot een beter resultaat gekomen kon worden. Blauw Geel speelde nu met de wind in de rug maar leek vooral feller en energieker.

In de 51e minuut was het Koen van der Zanden die voor Blauw Geel de nul van het scorebord liet halen. Een prima pass van de ingekomen Danny Verbakel op Koen werd door koen afgerond in de verre hoek: 3-1. Het spelbeeld was grotendeels veranderd en Blauw Geel was vooral op de Haagse helft te vinden. Toch bleef het oppassen. In de 61e minuut een prima Quick aanval maar gelukkig bleef een score uit. De inzet ging over het doel. In de 63e minuut probeert Rachoid Bouyaouzan een penalty te versieren maar gelukkig is scheidsrechter van Leeuwen goed bij de les. Hij fluit wel maar voor de schwalbe van de Haagse aanvaller. Commentaar wordt de aanvaller fataal en hij krijgt de gele kaart gepresenteerd. Een minuutje later is het Koen van der Zanden die wederom dicht bij een treffer is maar zijn bal wordt buitenkantje voet net over het doel gelepeld. In de 67e minuut zweeft Aria Hashemi door de lucht en kan hij de bal met zijn zweefduik uit de kruising houden. Pepijn van Zwieten de Blom had waarschijnlijk zijn doelpunt al geteld. Twee minuten later aan  de ander kant staat doelman Jari Puister aan de grond genageld bij het schot van Lars Loermans die daarmee de 3-2 aantekent. Het wordt zowaar nog spannend en de Hagenezen proberen met alle middelen het spel te ontregelen. In de 82e minuut weer een dreigende Blauw Geel aanval maar de voorzet van Vince Duits is helaas niet op maat voor een medespeler en misschien had hij ook zelf kunnen schieten. Quick ontsnapt in ieder geval in de 86e minuut wel aan de gelijkmaker. De sterk ingevallen Wouter op den Camp komt in balbezit na een kluts maar schiet helaas voor Blauw Geel de bal net over de lat. Opluchting aan Haagse kant terwijl Blauw Geel baalt.

Nog twee wissels brengt Niels van Casteren aan maar het mag niet meer baten. Quick trekt de winst over de streep.

Blauw Geel werd voor de rust op alle fronten afgetroefd en de gastheren werden door een Quick doelpunt in de beginminuten ook in het zadel geholpen. Wat ontzettend jammer van deze slechte eerste helft. De tweede helft was zeer zeker veel en veel beter maar het ontbreken van een beetje geluk en de al te grote achterstand verklaren de nederlaag in Den Haag.

Komende week twee thuiswedstrijden, belangrijke thuis wedstrijden, eerst tegen het Utrechtse Hercules, daarna het Echtse EVV. Een eerste winst na de corona/winterstop is uiteraard niet alleen heel welkom maar zeker in eigen huis bijna een must. Als de ploegen onderin hun inhaalduels kunnen omzetten in winst komt het onderin erg dicht allemaal bij elkaar en komt ook Blauw Geel in een lastiger positie.

Eerst dus zondag 6 maart thuis tegen het altijd lastige Hercules. Twee plaatsen hoger op de ranglijst, een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld. De laatste ontmoeting tussen beide was er een in Veghel op 12 januari 2020. Blauw Geel kon toen met 1-0 winnen. Net als Blauw Geel kwamen zij dit weekend ook niet tot winst. In Heerlerheide verloren zij met 2-1 van Groene Ster. Dus ook voor Hercules zal gelden dat winst in het komende duel zeer welkom is……

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers (46e min Wouter op den Camp),  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Robin Voets,  Mark Dobbelsteen (86e min. Hadi Barglan), Lars Loermans,

Voorhoede:  Koen van der Zanden (90e min Bram Besems),  Niels Wouters (46e min. Danny Verbakel),  Ben vab den Nieuwenhof (46e min Vince Duits).

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. C. Arevalo de Weever en Dhr. Ch. Veen

Kaarten:  Geel:

Quick: 63e min. Rachoid Bouyaouzan,  90e min. Frank van der Heiden