23 februari 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 23 februari 2022 • 17:55 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zondag eindigde het in het thuisduel met Groene Ster in een 1-1 gelijkspel. Voor beiden had er meer ingezeten, maar dat gebeurde niet. Zondag gaat de reis naar Den Haag waar Quick wacht. De Hagenezen zijn goed bezig met zes punten uit de laatste twee wedstrijden. Voor Blauw Geel’38 een lekkere kluif. Dit alles als corona en het weer zich koest houden. O ja zondag is het carnaval we zouden het bijna vergeten, foei!

Door: Peter Kuijpers

Het carnaval is wat verbleekt door corona. Vorig jaar ging het midden in de crisis helemaal niet door wat aanvankelijk ook voor dit jaar zou gelden.  Het werd begin dit jaar al praktisch overal afgelast. Te voorbarig? Ach er valt altijd wel wat van te zeggen, maar als je een optocht, pronkzitting en festiviteiten als de sleuteluitreiking wilt houden vraagt dat voorbereiding en die was er niet. Begrijpelijk dat dan de toch al zo geplaagde horeca hier op inspringt en gelijk hebben ze. De KNVB die slim dacht dat loze weekend toch maar te gaan invullen, kreeg veel weerstand van clubs en spelers die toch carnaval wilden gaan vieren. Om die reden werd het een geschuif van wedstrijden. De selectie wilde aanvankelijk ook uitstel van het duel in Den Haag maar daar dachten ze bij Quick anders over. Om die reden reizen Niels en zijn gezelschap zondag af naar de De Savornin Lohmanlaan in Den Haag waar op Sportpark Nieuw Hanenburg om 14.00 uur wordt afgetrapt.


Lekker weertje Niels he? 

Toon
Weer veel afgelastingen afgelopen weken. Meer door de gestaag vallende regen dan door corona. De KNVB stelde hier een harde regel aan dat de clubs die het overkomt één maal met die reden mogen afgelasten. Daarna moet er voor een oplossing gekozen worden. We lazen een bericht vanuit de bollenstreek waar een KNVB official zich liet ontvallen. “Dan laat je de voorzitter of het bestuur maar spelen, maar gevoetbald moet er worden.” Dus misschien niet onverstandig voor Edwin c.s. om donderdags bij de groep van Niels een balletje mee te trappen. Alhoewel Blauw Geel’38 kan er prat op gaan dat het van die regel nog geen gebruik heeft hoeven te maken, gelukkig maar. Het valt voor de KNVB ook niet mee om alles in goede banen te leiden om die ‘trein’ op 6 juni het station op te laten rollen. Daar zijn midweken onontkoombaar aan. Voor dit ‘lik-op-stuk’ beleid mag je gerust enige clementie tonen. Zag deze week een tweet van Erp voorzitter Toon Kerkhof .Van Toon heb ik een hoge pet op omdat hij vaak louter zinnige dingen over zaken in het leven en voetbal zegt.  Zijn tweet luidde deze keer: “Clubs moeten bij slecht weer op last van de KNVB uitwijken naar #kunstgrasveld. Afgelopen zondag was het weer zo slecht dat ook dit geen oplossing was. Geen toeschouwers, lege verwarmde clubhuizen, koukleumende voetballers en scheidsrechters. Geen enkele winnaar.” Alleen maar waarheden, maar het lost niets op in dit geval. Als we het om een natte neus met een goed kunstgras veld het dan ook maar af moet gelasten zijn we in half juli nog aan het voetballen. Het ideale plaatje van voetballen in de zon het publiek in korte broek en de terrassen nokkie vol, daarop is het nog een paar maandjes wachten helaas, ook voor Toon helaas.

Jeugdvoetbal
JO 19-1 won gisteren in op het eigen sportpark met 4-0 van het bezoekende MOC’17 JO 19-1. Een prima zege nadat deze wedstrijd eerder werd afgelast. Drie dagen eerder werd het bij SV Unitas’59 een Frits van Turenhout (google maar) 0-0. Een vijfde plek en net nog in het linkerrijtje. JO 17-1 verloor binnen drie dagen twee maal. In Gemert werd het een 5-1 nederlaag en thuis tegen Sarto gingen de Blauwgelers met 1-2 de bietenbrug op. JO 17-1 is inmiddels afgezakt naar de laatste plek met vier punten uit tien wedstrijden. JO 15-1 deed het beter en klopte afgelopen zaterdag Brabantia met 3-1. Een zesde plek in het middenrif van divisie 6 E. JO 13-1 was vrij. De meiden van JO 17-1 bleven in der derby met VOW met 5-1 fier overeind. Dit is overigens alweer twee weken geleden.  Zaterdag  gaat de reis naar het verre Bergeijk die eveneens geel blauwe shirts hebben.

Senioren
Oef! Lezen we dat goed? Zaterdag-2 verloor afgelopen zaterdag met 2-3 van Streefkerk! De afstand naar de kop is nu wel erg groot geworden. Koploper is in deze 1e klasse B is al sinds 1895 Nivo Sparta-2 en dat is uitgesproken zaterdag de tegenstander ‘The old firm’. Dus ..verras ons mannen.  Blauw Geel-3 zaterdag is al geruime tijd vrij. De schoenen in de tassen zijn inmiddels groen uitgeslagen. Pas op 5 maart is er weer een wedstrijd als er om 17.00 gespeeld wordt tegen Zwaluw VFC-2 uit Vught. JO 23-1 is uitgespeeld en behaalde in de laatste wedstrijd tegen kampioen Dongen één puntje binnen met een 0-0 uitslag. Het nieuwe programma voor dit team is nog niet vrijgegeven door de KNVB. Het team eindigde in het middenrif. Niks mis mee overigens.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO