21 februari 2022  Eén punt in regen met veel wind tegen Groene Ster

Geplaatst op 21 februari 2022 • 12:47 • NieuwsClubnieuws

Eén punt in regen met veel wind tegen Groene Ster

Een grijze regenachtige zondagmiddag. De herstart van de competitie voor Blauw Geel’38/JUMBO. Tegenstander was Groene Ster uit Heerlerheide. De gasten hadden al een wedstrijd na de lange winterstop in de benen. Thuis werd gelijk gespeeld tegen Dongen met 2-2. Dat wil zeggen dat Groene Ster voor deze wedstrijd een betere voorbereiding had dan de Veghelaren. Spelen voor de punten is namelijk anders dan vriendschappelijk voetballen wat Blauw Geel’38/JUMBO wel heeft gedaan. Om precies te zijn: 4-0 winst thuis tegen zaterdag eersteklasser WNC, 1-3 winst uit bij hoofdklasser OJC ROSMALEN, 2-3 uit bij hoofdklasser AWC Wijchen en 5-1 thuis tegen derdeklasser Schijndel. Blauw Geel’38/JUMBO begon met een debutant in de basis. Aria Hashemi begon onder de lat. De Iranese keeper werd gehaald om het gat te vullen wat Emilio Crusat achterliet bij zijn vertrek.

Door: Freek Laurijssen

Op een winderig sportpark was het de eerste helft voornamelijk afwachtend voetbal van beide ploegen. Groene Ster nam het initiatief in het eerste kwartier en de thuisploeg loerde op de counter. Zeker met snelle jongens voorin en de wind in de rug. Het eerste schot van de wedstrijd werd ook gelost door Groene Ster. Maar deze bal werd geblokt. Het tweede schot was ook van de uitploeg, maar Hashemi kon deze bal pakken.

De eerste grote kans voor Blauw Geel was er voor van der Zanden. Een voorzet van Egmond kwam uit bij Van der Zanden die van dichtbij naast gewerkt werd. Toegegeven: Het was een lastige bal vanuit een lastige hoek. Na een serie corners voor de uitploeg kwamen zij uiteindelijk toch op voorzet. Een voorzet vanaf rechts ging aan alles en iedereen voorbij, behalve voor Chefrino Eind. Die kopte van dichtbij de 0-1 binnen.

Niet heel veel later was ’t weer raak. Eerst kwam er een grote kans voor Groene Ster, maar daar heerste Hashemi met een goede redding. De bal stuiterde het strafschopgebied uit en een Blauw Geler nam de bal mee met de arm. De scheids floot voor een vrije trap op een meter of 25. Die werd binnen geschoten en de Limburgers vierden de 0-2 voorsprong. Tot ieders verbazing stond de grensrechter met de vlag omhoog en de goal werd dus afgekeurd. De verklaring was dat er een speler van Groene Ster hinderlijk buitenspel stond.

De thuisploeg heeft in dit geval dus niets te klagen en kan op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor rust viel deze ook. Uit een corner van Mark Dobbelsteen kon Tom Dekkers de 1-1 binnen koppen. Rusten met gelijk is toch wat lekkerder dan rusten met een achterstand. Gezien het spel was er ook niets van te zeggen.

De tweede helft leek een moeilijke te gaan worden. Nummer 5 Groene Ster met een stevige wind in de rug. Toch kwam de eerste kans voor Blauw Geel. Van Boxtel schoot van afstand maar via een been van een Groene Ster-speler ging deze naast. Uit de corner kon Voets net naast koppen. Na deze actie kon Blauw Geel nog 2 keer scoren, maar in beide acties stond de grensrechter met de vlag omhoog. Beide ploegen drongen aan op zoek naar de voorsprong.

Groene Ster kreeg een kans maar het schot werd tot corner verwerkt. Van der Zanden kon in de counter wel gevaar stichten en zag de vrije Niels Wouters meelopen. Hij probeerde hem te bereiken maar de bal kwam net niet aan. Zonde, want dat was een grote kans. Blauw Geel bleef aandringen. Een lage voorzet van Ben van den Nieuwenhof kreeg geen goed vervolg. Er kwam namelijk geen been van Blauw Geel aan te pas.

Groene Ster kreeg dus de mogelijkheid om aan te dringen. Eerst een vrije trap die naast ging en daarna ook nog een kopkans. Na een afgeslagen corner gaf Dekkers voor en kon Voets uithalen vanaf het strafschopgebied, maar heel ideaal kwam die bal niet. De keeper van Groene Ster kon hem makkelijk pakken. Niet veel later was het Van den Nieuwenhof die kon schieten maar zijn schot kwam ook in de handen van de keeper. In de laatste minuten gingen beide ploegen nog op zoek naar de voorsprong. Een vrije trap van Verbakel ging eerst over en op het laatst had een schot van Groene Ster had hetzelfde lot. Dit waren de laatste kansjes van de wedstrijd en dus eindigde deze in 1-1.

Dat was dus de eerste wedstrijd na de lange winterstop in Veghel. Een punt er bij waardoor het puntenaantal voor de Veghelaren op 20 komt. Groene Ster komt nu op 23 punten. Gezien de wedstrijd was dit ook wel een juiste afspiegeling. Op carnavalszondag komen beide ploegen weer in actie. Blauw Geel mag naar Den Haag waar Quick te wachten staat. De Hagenezen wonnen met 3-1 bij Hercules wat een knappe prestatie genoemd mag worden. Ook Quick is al even bezig. In de week er voor won het met 1-0 van HSC’21.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: A. Hashemi; J. van Boxtel, T. Dekkers, M. Zeller, S. Egmond; R. Voets, K. van der Zanden, M. Dobbelsteen; B. van den Nieuwenhof, N. Wouters (’87. D. Verbakel), L. Loermans (’83. V. Duits)

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO