18 januari 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 18 januari 2022 • 15:40 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Voetbal gloort aan de horizon

De besmettingen nemen weliswaar niet af, maar het is wel duidelijk dat de omicron variant een stuk milder dan al die mutaties die we vooraf op ons dak kregen. De ziekenhuisopnamen lopen tot op heden absoluut niet parallel met het aantal besmettingen. IC en ziekenhuisopnames, toch de belangrijkste graadmeter van het RIVM, volgen de besmettingen niet op de voet. Voor de KNVB een goede reden om voor het weekend van 29 en 30 januari een programma vast te stellen. Alles hangt natuurlijk af van de persconferentie van 25 januari aanstaande.

Door: Peter Kuijpers

Ik denk dat de wens de bekende vader is van deze gedachten om eind januari weer te gaan voetballen. De KNVB wil vooralsnog de competitie afmaken, maar zoals eerder beschreven zitten daar nogal wat haken en ogen aan met nog meer vraagtekens. Hoe dan ook er mag weer aan voetbal gedacht worden waar de jeugd de senioren al voorging. Alles nog op het eigen sportpark en zonder publiek. We maken ons op voor het treffen op zondag 6 februari met Hoogland.

Claus Foederer
Leuk was het bericht dat Veghelaar Claus Foederer die nieuwe HJO (Hoofd Jeugdopleidingen) is binnen de club komend seizoen. Een positie die absoluut belangrijk is bij een club met een kop en een staart. Dat laatste zeggen we er extra bij want helaas zijn er nog clubs waar het eerste elftal op hoog niveau speelt en de rest dan kilometers daaronder bungelt met amper jeugdvoetbal. Claus laat een mooie carrière achter zich, zowel als trainer en als voetballer. Momenteel traint hij middenmoter SVEB uit Broekhuizenvorst in 4E (LB). Hij was eerder trainer bij Keldonk, SES en Juliana Mill. Voor Claus wordt het een dubbelbaan omdat hij het komend seizoen eveneens trainer wordt van vierdeklasser SV Brandevoort. Als trainer van JO 17-1 is hij al actief binnen Blauw Geel’38. We wensen hem daar alle succes bij.

Peter van Ravenstein
Tijdens een wandeling door Veghel kwam ik voormalige ledenadministratie bewaker Peter Ravenstein tegen. Peter is niet geheel meer fit, maar wandelt elke dag nog zijn rondje. “Met mijn handicaps die ik heb, probeer ik dat elke dag wel vol te houden. Ik houd me op deze manier goed op de been”, wist hij me te vertellen. Ik kan Peter nog herinneren als voetballer. Een aanvaller met veel snelheid en een hard schot in zijn rechterbeen. Het was in het seizoen 75-76 waar de opgetrommelde ‘oude garde’ Piet de Schouwer, Theo van Os en Ad van Boekel trainer Ad Jansen van degradatie naar de vijfde klasse moesten behoeden. De coupe, die veel opzien baarde in de kritische buitenwereld. Het lukte! Het drietal van dikke dertigers lachte eenieder uit en flikte het kunstje. Peter scoorde dat seizoen driemaal (Klein Arsenal, ESV en ELI) Bij deze treffers bleef het mede omdat zijn onwillige knie verder voetballen onmogelijk maakte. Peter voor jou een opdracht: hou je haaks we willen je nog vaak tegenkomen waar dan ook.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO