7 januari 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 7 januari 2022 • 15:30 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner Blauw Geel’38/JUMBO

Nog de beste wensen en alle gezondheid voor eenieder

Toegegeven dat dit wel een heel gemakkelijk cliché is. Het mag nog wel dacht ik tot de laatste zondag van januari volgens mijn opa zaliger. Gezondheid is sowieso de allesbepaler in ons korte bestaan. Toch heb ik (althans in mijn bubbel) de indruk dat de sprong naar 2022 vrij geruisloos is verlopen. Het vuurwerk was er wel, vooral de mooie vuurpijlen wekten bewondering. We kijken uit naar 6 februari als we de horloges weer gelijk zetten en de competitie, corona en klimaat dienende, weer van acquit gaat.

Door: Peter Kuijpers

Voor de meeste getrouwen van onze vereniging is het twee maanden geleden dat we elkaar zagen als er op 6 februari wordt afgetrapt thuis tegen Hoogland. Vaak is de nieuwjaarsreceptie een leuk de-ja-vu ,maar ook dat ging voor het tweede jaar niet door en de reden is bekend. Voor velen scheelde het wellicht een buisje paracetamolletjes of voltaren om de traditionele kater op 2 januari te doen vergeten. De toespraak van voorzitter Edwin kwam tot ons toe via een video op de Blauw Geel’38 website. Op onze maandagse wandeling deze week passeren we immer het sportpark. Er lag er een sereen mistdeken over het hoofdveld. Wachtend en zuchtend of wellicht wenkend naar eenieder. We kijken uit naar 6 februari!

Mistdeken
Een mooi bruggetje, want de competitie voor velen is nog een echte mistdeken. Op het moment dat we deze proza intikken geeft de KNVB alleen de wedstrijden senioren weer. Jeugd en O23 zijn nog niet bekend. Laatste kleine competitie is ook nog niet af waar de meesten nog twee duels achterliggen. Kozakken Boys en SV Venray zelfs drie wedstrijden. De KNVB heeft voor de senioren teams op zondag  6 januari de herstart bepaald. Vanaf die zondag (en zaterdag voor de zaterdagclubs) gaat het in één serie (met uitzondering carnavalszondag mocht dat doorgaan) naar de eerder geplande laatste speeldag op zondag 29 mei. Het eerste team speelt op zaterdag 12 februari om 18.00 uur uit naar Unitas en week later op zaterdag 19 februari om 19.30 uur thuis tegen Gemert.

Geskipte wedstrijddagen.
Hoe de bond de achterstallige wedstrijden nog in gaat halen is niet bekend. Blauw Geel’38, GVV Unitas, O.S.S.’20 en Hoogland zijn de braafste jongentjes uit de klas en lopen met ieder 14 wedstrijden niets achter althans zonder individuele afgelastingen. Gemert heeft er pas elf op de teller staan. En natuurlijk zijn er nog de geskipte wedstrijddagen van 5 en 12 december en die van 16, 23, en 30 januari. Zou me niet verbazen als die komen te vervallen wat overigens een gerucht is uit de zaterdaghoek. Ik vraag me tevens af of de bond paal en perk gaat stellen aan de soms gefronste wenkbrauwen gevende corona afgelastingen? Tegenwoordig knikkerverslaggever bij SBS6 en AFC bestuurslid Jack van Gelder twitterde: “Waarom kunnen selectieteams door corona geen elf man aan de aftrap brengen?  Er is toch nog en tweede, derde of vierde team?” Je kan hem haten of liefhebben, maar een kern van waarheid zit wel wat in dit verhaal. We kunnen het toch niet maken dat we voor het derde seizoen geen degradanten of kampioenen aan  kunnen wijzen? Opnieuw een regen van afgelastingen kan deze competitie niet meer trekken en zal verstrekkende gevolgen hebben. Hopelijk nog zes maandjes buffelen voordat de caravan weer aan de trekhaak gehangen kan worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO