2 november 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 2 november 2021 • 20:33 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zure weken voor Niels c.s., Hoogland moet drie punten opleveren

Het vaandelteam had een vrij weekend. Er werd afgelopen week ook niet getraind. Wellicht om in alle rust eens te overwegen hoe nu verder na drie nederlagen. Blauw Geel’38 is gezakt naar de gevarenzone op de competitieladder. Komende weken komen er ‘Brothers in Arms’ eveneens wat laaggeplaatste tegenstanders. Daar moeten echt punten tegen gepakt worden, maar daar zeggen we niets opzienbarends mee. Een naar bericht over Arthur de man van Manuela waar we van schrokken. Tot slot kijken we naar zondag 7 november als Hollandia uit Hoorn naar Veghel afreist.

Door Peter Kuijpers

Erevoorzitter Jan van de Ven al vijftien jaar niet meer onder ons, maar zeker nog niet vergeten

Door mijn aantekeningen bladerend kwam ik vorige week op 29 oktober 2006 de sterfdag van voormalig voorzitter Jan van de Ven tegen.  Ik herinner me die ochtend als was het gisteren gebeurd. Een telefoontje van eveneens Erevoorzitter Wim Verwegen deed die zondag kantelen. “Jan van de Ven is overleden vanmorgen op de golfbaan in Nistelrode”, dreunde nog lang na in mij.

Het eerste team speelde in de Hoofdklasse en was met trainer Harry Blokhuis op die bewuste zondag al bijna gearriveerd in Zuid-Limburg om te spelen tegen Groene Ster. Terugkeren of voetballen? In overleg met familie en de club werd besloten om te gaan spelen. Het werd overigens een 1-0 nederlaag. Ik had in opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven een week eerder nog foto’s gemaakt van de ondertekening van de overname van bouwbedrijf Nieuwenhuizen-Daandels. Macaber nadien was de gedachte dat dit de laatste foto’s waren die van Jan zijn gemaakt. Jan van de Ven een man met een footprint afgeblust met een flinke teug persoonlijke herinneringen.


Jan van de Ven

Boost
Jan was voorzitter van Blauw Geel’38 van 1977  tot 1986. Het waren sportief niet de beste jaren van onze club. Toe hij aantrad was Cees Lengers trainer van het eerste team. Bij zijn afscheid kwam Peter Rovers. Bij Lengers speelde Blauw Geel’38 vierde klasse. Bij de komst van Rovers was dat derde klasse. Het waren wél de jaren dat de infrastructuur een geweldig boost onderging. De tastbare bewijzen als het clubgebouw en kleedlokalen (laatste draagt zijn naam) zijn daar nog sprekende voorbeelden van. Jan was bij elke wedstrijd van het eerste team aanwezig. Zelf was ik verzorger en als een speler langer geblesseerd was sprak hij me aan (altijd met de achternaam) “Zeg Kuijpers, hoe lang is Jansen nou al geblesseerd? Die moet voetballen, die kunnen we niet missen. Kende gij die niet beter maken? Anders zoek eens een goeie dokter, dat kan zo niet!” Als je met Jan sprak was hij je altijd een stap voor hij kon buiten de kaders denken. Zijn mantra was steevast dat we het met eigen jeugd moesten doen. Ik lees het nu nog met een grote glimlach, Jan ten voeten uit.

Fijntjes
Een film gaat draaien en de mooie en minder mooie herinneringen doemen dan op. Jan had een enorme bijsluiter en dat was zijn haastigheid. Dingen die hij voorhad moesten snel worden uitgevoerd. Durfde hem dan maar eens voor de voeten te lopen dan wist hij je dat ‘fijntjes’ mededelen. Een voormalig timmerman zei ooit:. “Als hij op het werk kwam,  de deur van zijn auto open liet, dan ging maar aan de kant. Als hij hetzelfde deed en zijn motor liet draaien was het bij ons alarmfase een.” Wellicht heeft die eigenschap een positieve bijdrage gehad in de vorming van zijn bouwonderneming en niet op de laatste plaats Blauw Geel’38. Jan had ook een zachte kant, beter gezegd als sociale kant. Als je problemen had kon je bij hem aankloppen. Beschermheer van de vogelvereniging en hoeveel clubs of instellingen klopte bij hem zelden ter vergeefs op de deur. Hij liet je nooit vallen en bood met dezelfde doortastendheid hulp waar dat nodig was. Hij heeft zijn hart op de juiste plek luidt het spreekwoord. Jan had dat spreekwoordelijk ook, alleen liet hem datzelfde hart op 29 oktober 2006 op de golfbaan in Nistelrode lelijk in de steek.

Dingen en feitjes
Een naar schrikbericht uit Erp waar Emiel van der Sanden op de doelman van FC Eindhoven botste. Gevolg een kaak en neusbreuk. Hij werd met de ambulance afgevoerd van Sportpark Den Uil. Emiel werd zondag al geopereerd en is inmiddels weer aan zijn herstel begonnen. We wensen hem natuurlijk alle beterschap toe. We zagen ook dat Milan Raijmaekers deze week twee maal scoorde voor HVCH in het duel met Best Vooruit. Leuk weer eens van hem te horen.


Emiel van de Sanden

Arthur
Wat een vervelend bruggetje. Een hart onder de riem voor barvrouw onze aller Manuela en haar gezin. Deze week kreeg haar man Arthur een nare uitslag van de scan die bij hem is gemaakt. Vrijdag wordt in Tilburg gekeken wat de behandelingsprocedure gaat worden voor Arthur. “lieve berichtjes doen ons allemaal erg goed” wist Manuela mij te melden Dikke duim omhoog voor haar, maar vooral voor Arthur.

Jaarvergadering
Deze week is/was er de reguliere jaarvergadering met huldigingen van de Jubilarissen. De details kunt u lezen elders op deze website.

Jeugdvoetbal
JO 19-1 won met 3-0 van SC ’t Zand. Samen met TSC en Gemert zijn de Veghelaren volger van koploper Kloetinge wat volgende week de tegenstander. Op Zuid-Beveland tegen Goes aan ligt Kloetinge. Ooit werd daar Kees Zwamborn geboren en die kennen we als voormalig Ajaxspeler en trainer. Met een afstand van 151 kilometer is anderhalf uur rijden. JO 17-1 won keurig uit bij UDI’19 met 2-3. Niks mooier dan winnen in Uden bij UDI’19, maar dat vinden op Parkzicht in Uden ook, maar dan andersom en daar is niets mis mee. Zaterdag spelen de mannen van JO 17-1 thuis tegen UVS uit Leiden. Beiden met 4 punten waar UVS één wedstrijd meer op de teller heeft. JO 15 won eveneens keurig in Helmond van Brandevoort met 2-3. Door de winst staat Blauw Geel’38 samen met Scharn en Schijndel op een negende plek. Zaterdag kom het Limburgse Bekkerveld naar Veghel. Samen met Best Vooruit is Bekkerveld de volger van koploper Roda JC. JO 13-1 speelde een testduel met Geldrop en won met 6-1. Volgende week weer competitie met het uitduel naar Union in Malden. Union staat tweede achter koploper UDI’19. De verschillen in wedstrijden zijn groot dus de stand is wat vertekend.

Senioren
Blauw Geel’38 023 verloor in Nijmegen voor de vierde maal achtereen. Het bij Orion een 2-0 nederlaag. Voor de laatste zege moeten we terug naar 25 september als er gewonnen wordt van AWC. De mannen van 0-23 zijn inmiddels gezakt naar een voorlaatste plek en hebben alleen nog Venray onder zich. Komende zaterdag komt Nuenen naar Veghel dat thuis met 0-5 verloor van EVV Echt afgelopen zaterdag. De zaterdag mannen van 2 en 3 zien we niet in de uitslagenlijst dus gaan we er vanuit dat deze niet gespeeld hebben. Komende zaterdag is er de uitwedstrijd naar de nummer drie  LRC in Leerdam. De Leerdammers hebben één puntje meer, maar een duel meer gespeeld. Dinsdag was er nog het bekerpotje in Almkerk tegen de club van gelijke naam. Zaterdag 3 speelde eveneens niet en hebben komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Zwaluw VFC. De Vughtenaren hebben slechts één puntje meer. Wat opvalt is dat Blauw Geel’38 zaterdag 3 pas twee wedstrijden heeft gespeeld! Het inhaalduel met SV BLC staat al voor zaterdag 13 november gepland in Den Bosch.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO