20 oktober 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 20 oktober 2021 • 17:47 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Een verlies met een zure nasmaak. Dat kan zeker over het verloren duel van afgelopen zondag gezegd worden. Voor de goede orde we spreken hierover de wedstrijd  Blauw Geel’38/JUMBO – OFC. Jammer een puntje was zeker verdiend al was het maar voor ‘gedrag en vlijt’ zou Broeder Cecilianus me in 5B toegeworpen hebben. O23 incasseerde zaterdag de vijfde nederlaag achtereen. Kleine nederlagen, dat wel, maar je krijgt er geen punt meer voor.

Door: Peter Kuijpers

Jaarvergadering
Kan me niet eens herinneren of hij vorig jaar is doorgegaan, maakt ook niet uit. Geturfd aan het ledenaantal helaas altijd maar mager bezocht. Kan me levendig voorstellen dat Manuela en Lisbeth er met de schijven cake en nootjes al rekening mee houden. Het is niet typisch iets van onze club. Na informatie bij andere verenigingen worden de jaarvergaderingen ook daar maar matig bezocht. Ach deze problemen zijn slechts holle frases in het totale wereldgebeuren. Persoonlijk vind ik een jaarvergadering wel iets hebben. We kijken uit naar de jubees die met klapzoenen en bloementuilen in de het flitslicht van Gerard worden gezet. Ik kan me nog als jongeling herinneren dat de vergaderingen bij Piet Hutten waren in de Molenstraat. Het pluche tafelkleed met grote asbakken en stinkende sigarenrook staan me nog bij. Het aanschuiven van de ‘Geestelijk adviseur’ met dat kenmerkende boordje. Vraag me af of er nu nog een Imam, Dominee, Rabbi of Kapelaan te vinden zou zijn die voor dat baantje te porren is. Bovendien zijn er nog maar een paar clubs die het RK nog in de clubnaam voeren. Op woensdag 3 november is het weer zover. Om half acht zal preses Edwin van den Boom met een klap van de hamer de vergadering openen. U kunt daarbij aanwezig zijn. De opening van de uitnodiging begint niet voor niets nog altijd met: “Het bestuur nodigt u hartelijk uit…”, dus geen enkele reden om thuis te blijven.

Senioren voetbal
Met een nipte score van 3-2 werd Roda Boys Bommelerwaard geklopt door het eerste zaterdagteam van Blauw Geel’38. Het team van Lionel (volgens Ties de beste trainer ter wereld) staat momenteel tweede met twee punten achterstand op Nivo Sparta. Zaterdag gaat de reis naar Tricht in de Betuwe waarop Sportpark  Crayenstein om 14.30 uur wordt afgetrapt. Zaterdag-3 speelde niet en komt komende zaterdag uit tegen Zwaluw VFC-2 waar om 17.00 uur op het Prins Willem Alexander sportpark wordt afgetrapt. JO 23 verloor zaterdag voor de vijfde maal op rij. Komende zaterdag gaat de reis naar Orion waar op Sportpark Mariënbosch in Nijmegen om 17.00  uur de bal gaat rollen.

Jeugdvoetbal
Ladies first MO 17-1. De meiden van Esther Schoo, kregen in het topduel zaterdag een 2-4 nederlaag te slikken. Tegenstander SJO ESB uit Simpelveld is nu de afgetekende koploper in deze klasse. Zaterdag kan het team zich herstellen met de uitreis naar Bergeijk MO 17-1 dat derde staat net onder Blauw Geel’38. JO 13-1 herstelde meer dan uitstekend van het verlies thuis tegen Gemert. In het hol van de leeuw op Sportpark Parkzicht lieten de elf Blauwgelers koploper UDI’19 weer landen op aarde. 0-1. En zie Blauw Geel’38 sloot weer aan in de kopgroep. Zaterdag komt Venray JO 13-1 en wordt er om 11.30 uur begonnen. JO 15-1 won met 2-1 van Geleen Zuid. Na de zeperds tegen Roda JC en Scharn kon de cassetterecorder weer vol open na afloop. Met een achtste plek nog bescheiden, maar bij winst zaterdag op RKDVC in Drunen kan zo het linkerrijtje worden betreden. JO 17 verkeek zich lelijk op de leeftijdsgenoten van RKSV Nuenen. Het werd een 1-3 verliespartij en staan nu voorlaatste. Zaterdag gaat de reis naar Fortuna Wormerveer dat tweede staat. JO 17 is het team dat de meeste (auto of bus) kilometers maakt op het eerste team na. Tot slot JO 19- 1 dat keurig won in en tegen Dommelen JO 19-1 met 2-4. JO 19-1 is samen met Gemert de volger van koploper Kloetingen die nog de volle winst hebben uit vier wedstrijden. Zaterdag, we kondigen hem aan met trompet geschetter van de herauten, de uitwedstrijd voor de beker naar UDI’19 JO 19-1. De Udenaren die een klasje hoger spelen in de eerste divisie B, staan daar onderaan met slechts één puntje uit zes wedstrijden. Het is overigens een poule van zeven clubs in een najaars competitie.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO