24 oktober 2021  DERDE NEDERLAAG OP EEN RIJ

Geplaatst op 24 oktober 2021 • 18:55 • NieuwsClubnieuws

DERDE NEDERLAAG OP EEN RIJ

H.S.C.’21  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (1-1) 4-2.  Eigenlijk dit weekend, deze zondag de 24e oktober, geen programma in de derde divisie zondag. Maar een inhaalduel uit de eerst zondag in Utrecht tussen Hercules en Unitas en het vooruitgeschoven duel voor Blauw Geel in Haaksbergen tegen HSC’21 vanwege het 100 jarig jubileum van deze club betekende toch voetballen voor de Blauw Gelen. De gastheren in een positieve flow na winst in de laatste twee wedstrijden wilden daar zeker gevolg aan geven middels winst. Blauw Geel daarentegen leed twee nederlagen in de laatst twee duels en zakte daardoor verder weg. Zaak dus voor een goed resultaat want bij een nederlaag in Haaksbergen wippen ook zij over Blauw Geel heen op de ranglijst. Trainer Niels v Casteren had een opvallende wijziging in zijn basis-elf. Emilio Crusat nam plaats op de bank, Joran van Zutphen stond op doel. Een debuut dus voor de 19 jarige doelman. Verder een basisplaats voor Tijn Bosch en Vince Duits en Danny Verbakel  op de bank met Tom  Dekkers en Bram Besems.

Mooi zonnig najaarsweer op sportpark Scholtenhagen. Blauw Geel had er nog nooit verloren, überhaupt nog nooit punten verspeeld aan de Haaksbergers. Dus is het lastiger om winst te blijven boeken dan punten te gaan verspelen. Dat de thuisclub in een goede flow zit was eigenlijk vanaf het begin wel duidelijk. Veel energie, veel felheid en vroeg druk zetten was duidelijk zichtbaar. Blauw Geel had daar ook duidelijk moeite mee. Eerste wapenfeitje was toch voor Blauw Geel. In de 5e minuut een snelle aanval via Koen van der Zanden de bal naar Lars loermans en direct door naar de ander flank op Ben van den Nieuwenhof. Helaas was zijn voorzet niet op maat voor Niels Wouters. HSC stelde daar zes minuten later een kopbal tegenover maar die ging ver naast. Toch kort daarna de voorsprong. Een HSC speler krijgt veel te veel ruimte op het middenveld en kan ongehinderd voorzetten. De kopbal van Juul stokkers is goed geplaatst  en dus raak: 1-0. Het geeft de thuisclub nog meer energie en vier minuten later kan de ploeg wederom bijna ongehinderd combineren maar is het Joran van Zutphen die erger voorkomt. Blauw Geel komt niet verder dan een corner in de 22e minuut die echter niks oplevert. Een minuutje later een snelle aanval van HSC maar gelukkig kopt Robin Voets de bal vanuit een voorzet op tijd weg. In de 26e minuut wordt de HSC doelman gedwongen tot handelend optreden . Hij bokst de bal weg na een rebound uit een vrije trap. Vier minuten later een afstandspoging van ben van den Nieuwenhof maar de bal is recht op de doelman. In de 33e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap op de rand van het strafschopgebied vlak voor de achterlijn. Ben van den Nieuwenhof was daar met een overtreding afgestopt. Mark Dobbelsteen plaatst de bal voor het doel en Niels Wouters toornt hoog boven alles en iedereen uit en kopt binnen: 1-1. HSC lijkt  nu even van slag maar weet de schade beperkt te houden tot het weggeven van een corner en op een inzet van Koen van der Zanden is de doelman paraat. Met een 1-1 bereiken beide ploegen de rust.

Niels van Casteren grijpt in de rust in. Lars Loermans en Tijn Bosch blijven in de kleedkamer. Vince Duits gaat de aanval versterken, Tom Dekkers de defensie waardoor Robin Voets doorschuift naar het midden veld en ook Koen van der Zanden zakt iets terug. De omzetting lijken effect te hebben. Blauw Geel speelt meteen beter en het middenveld lijkt meer in balans. Ze bepalen nu meer het spelgebeuren iets wat voor de rust toch meer door HSC werd gedaan. In de 52e minuut een goede voorzet van Koen van der Zanden. Mark Dobbelsteen neemt de bal ineens maar de bal verdwijnt naast het doel. Een minuutje later komt Vince Duits goed door op de flank maar is zijn voorzet een prooi voor de doelman. HSC komt niet verder dan een bal hoog over het Veghelse doel in de 58e minuut. In de 63e minuut is het alle hens aan dek in de HSC defensie als Robin Voets goed via de flank doorkomt en kan voorzetten. Helaas zijn de veghelse aanvallers allen te ver doorgelopen en beland de bal in de voeten van een HSC speler. Hij stuurt de bal direct naar voren. De bal kwam bij de razendsnelle Stef Ottink en oog in oog met Joran van Zutphen faalde hij niet: 2-1. Blauw Geel stond achterin niet goed en was op klassieke wijze uitgecounterd. Zes minuten later trekken ze de stand dan weer gelijk. Een overtreding op Tom dekkers wordt bestraft en Mark Dobbelsteen stuurt de bal het zestienmetergebied in. Robin Voets kopt goed en de bal verdwijnt in het doel: 2-2. Twee minuten later weet HSC uit een corner bijna te scoren maar de inzet wordt voor de doellijn weggewerkt. Drie minuten later krijgt Ben van den Nieuwenhof een directe rode kaart. Hij zou hebben nagetrapt. Voor de derde keer dit seizoen moet Blauw Geel met een man minder nog lange tijd verder. Twee minuten later, op de rand van het Veghelse strafschopgebied, speelt Jay van Boxtel de bal met een sliding. Nee zegt leidsman Schaper, een overtreding en een gele kaart. Uit de vrije trap scoort Kelvin Veensma de 3-2. In de 75e minuut komt Danny Verbakel nog binnen de lijnen voor Niels Wouters om te proberen een punt te redden. Een minuut later lijkt het er op dat diezelfde Danny Verbakel binnen het strafschopgebied wordt gevloerd. Een fluitsignaal volgt maar voor een schwalbe en geel is Danny’s deel. In de 82e minuut kan niemand de snelle Stef Ottink afstoppen en hij scoort de bevrijdende 4-2 voor de Haaksbergers. Daarmee eindigt het duel met de derde winst op rij voor HSC en de derde nederlaag op rij voor Blauw Geel.

De ruststand was een goede aftekening van het duel. Weliswaar oogde HSC duidelijk feller en had het meer dreiging. Blauw Geel leek met name voor de rust de slag op het middenveld te verliezen. Na de rust en met de omzettingen een beter Blauw Geel waarbij direct ook meer dreiging in het spel kwam. Door deze nederlaag zakt men verder op de ranglijst en als de ploegen daaronder komende week punten pakken wordt er echt niet beter op.

Volgende week dan een weekend rust en dus twee weken de tijd om tot bezinning te komen.

Twee weken de tijd ook om geconcentreerd toe te werken naar het thuisduel op zondag 7 november tegen het Hoornse Hollandia. Ongeacht de uitslagen komend weekend is Winst dan een absoluut vereiste…….!

Doel:  Joran van Zutphen,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Tijn Bosch (46e minuut Vince Duits),  Mark Dobbelsteen,  Lars Loermans (46e min. Tom Dekkers),

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Niels Wouters (75e min. Danny Verbakel),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper

Kaarten:  Geel:

HSC’21:  Geen

sv Blauw Geel’ 38:  72e min. Jay van Boxtel, 76e min. Danny Verbakel