1 mei 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 mei 2019 • 10:36 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het vaandelteam van Blauw Geel’38/Jumbo was vrij afgelopen weekend. Veel van de spelers waren zondag aanwezig bij het duel Erp – Heeswijk op Sportpark Den Uil. In het knusse ons-kent-ons sfeertje onder het motto als je veel drinkt is het zelfs in Erp gezellig puilde de kantine uit. Erp werd bovendien koploper door Heeswijk met 2-0 te verslaan en dat is een puike prestatie. Twee treffers van Emiel waaronder een hele fraaie die ze vijf kilometer verderop makkelijk binnenschiet. Zaterdag was er geen voetbal voor de jeugd of hooguit iets in de vriendschappelijke sfeer het was tenslotte Koningsdag. Komend weekend barst het voetbal weer los. Blauw Geel’38/Jumbo-1 gaat naar Hercules in Utrecht en de jeugd leest u hieronder.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 we weten hoe beroerd het team ervoor staat, maar zeker nog niet hopeloos. Het is wel bijna ondoenlijk om nog punten in te leveren. Hercules is de tegenstander. Thuis wonnen we op 7 oktober met 5-3 door twee maal Rick Polman en twee maal Koen van der Zanden. Danny Verbakel mocht de 5-3 eindstand bepalen. Hercules verschafte zich wat lucht afgelopen zondag door met 0-3 bij Quick’20 te winnen mag donderdag 2 mei weer aan bak in het thuisduel met Westlandia. Donderdag eens turven hoe het staat met al die blessures die trainer Niels danig wat hoofdrimpels geeft. Een ding nog zag zondag in Erp Heeswijk in het uittenue spelen in het rood. Echt vet hierbij de vraag of dat ook niet bij eerste team een keer zou kunnen. Groen of paars een totaal afwijkende kleur. Ooit speelde Blauw Geel’38 in het rood. Was in de jaren 89-90 met trainer Ben van Griensven op trainingsweekend in Kerkrade. Uit naar Caesar in Beek bleek bij aankomst dat we het complete tenue vergeten waren. En dus speelde de club voor het eerst in de historie in het scharlaken rood van de thuisclub. Vreemde gewaarwording, maar wel een prachtig gezicht ondanks de 2-1 verlies.

Dingen
Genoten van Ajax? Ik denk het wel al was de wedstrijd na rust matig, maar het resultaat vergoed veel. Nederland staat dankzij de hoofdstedelingen weer op de kaart. Moest toch niet zonder trots terugdenken aan 2 augustus 1972 toen Blauw Geel’38 met 2-14 verloor van Ajax. Een historisch duel waar de Amsterdammers met alle grote sterren inclusief Johan Cruijff, Piet Keizer, Johan Neeskens en trainer Ștefan Kovács de bus voor de kantine op het Prins Willem Alexander Sportpark parkeerde. Een heel unieke gebeurtenis vooral het etentje bij Bert van de Boer na afloop met de volledige selectie van beide teams daarbij aanwezig.

Wijsheid
Vervelend bericht op kliksport voor de collega’s van JVC Cuijk waar dinsdagavond niet werd getraind. Spelers gaven er de brui aan nadat ze op de hoogte waren gesteld dat er financiële problemen waren in de eerder afgesproken contracten voor komend seizoen. Voor wat het waard is. Op 13 mei gaan de leden mee beslissen in een tussentijdse ALV. Veel wijsheid toegewenst aan deze oeroude club aan de Maas.

Spaarkas
Nogmaals een oproep voor leden van de spaarkas. Laat weten of je op 17 mei naar het spaarkas feest komt. App 06-53385101 of mail peter@peterkuijpers.nl dat je aanwezig bent of alleen je gespaarde envelop op komt halen. Komend weekend kan er voor de laatste maal (boetevrij) gespaard geworden.

ZSV-2 – Blauw Geel’38-2
Ach Gemert-2 zal wel voor zoveelste maal kampioen worden. Het zou best eens kunnen dat zowel het eerste van Gemert als het tweede de champagne mag ontkurken over een paar weken. De mannen van Youssef, Hans en Koen rijzen af naar Zeilberg dat één puntje voor staat op Blauw Geel’38-2 wel beiden op respectabele achterstand van Gemert-2. Maar dat we hier spreken van een topper uit het linkerrijtje mag duidelijk zijn. O.S.S.’20-2, Venosche Boys-2 en NWC-2 zijn hier kandidaten om volgend seizoen een klasje lager te gaan acteren. Om 11.00 wordt er afgetrapt in Deurne (Zeilberg).

Blauw Geel’38-2 – Woudrichem-2 (zaterdag)
In de zaterdagafdeling staat Blauw Geel’38-2 op de rand van weer een kampioenschap. Voorwaarde is wel dat concurrent Meerkerk-2 zaterdag punten verspeeld. Anders wordt het kampioenschap een weekje uitgesteld. Laagvlieger Woudrichem mag geen probleem zijn voor de zaterdagmannen.
Blauw Geel’38/Jumbo VR1 – RKVV Keldonk VR1
Op lunchtijd komt zondag koploper RKVV Keldonk naar het Prins Willem Alexander Sportpark. Afgelopen zondag werd er met 3-0 gewonnen van Mifano uit Mierlo Hout. Een prima revanche voor het verloren duel van nog een week eerder met 5-4 tegen datzelfde Mifano. Iris opende voor rust waar Noortje en Denise de 3-0 einstand bepaalden. Zondag een uitstekende dag om revanche te nemen voor de geleden nederlaag destijds op De Koulberg in Keldonk. En wie wil er nou niet winnen van de koploper.

JO 19-1 – AWC JO 19-1
Het enige standaardteam in de bovenbouw met dikke kampioenskansen. Zes punten staat het team van Vincent, Antoin en Milan voor op JVC Cuijk en zeven punten op Gemert. Dit mag het team niet meer afgeven. Het zou toch prachtig zijn als dit elftal volgend seizoen in de derde divisie uit zo mogen komen. Zaterdag om 15.00 uur wordt er afgetrapt in de laatste stap naar wellicht een mooi seizoenslot.

Schijndel JO 17-1 – Blauw Geel’38 JO 17-1
De tegenstander van zaterdag voor Blauw Geel’38 is met voorsprong de drager van de rode lantaarn. Met vier punten en nul overwinningen sta je terecht onderaan. Het team van Geert is hier natuurlijk de grote favoriet. Verder is er weinig te halen voor beiden. JO 17-1 was vaak gehandicapt met de vele blessures. Nu het team wat completer is kan het bouwen aan een mooiere positie op de ranglijst en een leuk competitieslot.

JO 15-1 – DTS JO 15-1
In deze Derde Divisie F is niet gespeeld voor een periodekampioenschap. De kampioen promoveert waar de nummers elf en twaalf degraderen naar de Hoofdklasse omdat er geen vierde divisie bestaat voor deze leeftijdsklasse. Om absoluut zeker te spelen zijn de mannen van Noimin, Ymanuel en Fuat bij winst op DTS, dat nog strijd tegen degradatie, zeker van nog een seizoen Derde Divisie.

JO 13-1 speelt uit naar Union in Malden
In deze klasse degradeert eveneens de nummer elf en twaalf rechtstreeks naar de Derde Divisie. Ook hier geen periode kampioenen. Blauw Geel’38 JO 13 hoeft niets meer te vrezen en heeft zich in deze klasse met twintig punten vrij gespeeld. Dikke duim omhoog voor Nicky en Jari en natuurlijk het hoogst spelende jeugdteam van Blauw Geel’38 in de Tweede Divisie. Union, de tegenstander van zaterdag, is nog een felle strijd gewikkeld voor klassenbehoud. Dus zaterdag geldt: de sportieve plicht.

 

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies