17 september 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 17 september 2021 • 6:38 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Na twee winstpartijen verloor Blauw Geel’38 bij Westlandia. Wel zuur als je in Naaldwijk het betere voetbal levert, zo luiden de berichten. Niels was behoorlijk teleurgesteld over het missen van veel kansen. Zondag is er dé mogelijkheid op eerhelstel als ADO’20 naar Veghel komt. Mooie 2-1 zege van 0-23 in het thuisduel met Venray afgelopen zaterdag. Komende zaterdag gaat de reis naar Dongen waar de leeftijdgenoten van Dongen de tegenstanders zijn. Gebekerd bij de Jeugd werd ook volop, kortom het circus komt op toeren.

Door: Peter Kuijpers

We zijn deze week een paar dagen weggeweest naar Epe op de Veluwe. Ik ga u niet vervelen met een saaie reisbeschrijving over Burlende edelherten of het fietsen over de Veluwe. We waren wel een dagje in Urk. Mooi groot dorp aan de rand van de Noordoostpolder. Niets kunnen ontdekken van rellen of andere ongeregeldheden. Bij een leuk visrestaurantje ,we scoorden daar een heerlijk scholletje, zag ik een foto hangen van het Urkse voetbalteam met die mooie retro klederdrachtshirts. Een paar jaar geleden verloren we met 0-1 onterecht voor de KNVB-beker van ze. Wat een pech toen toch. Urk staat overigens nu alweer bovenaan in de hoofdklasse zaterdag.

Middenstip
Volgende week wordt het voetbalspectrum weer wat ruimer. Dan sluiten alle clubs lager dan de Hoofdklasse weer aan. Dus bij onze buurtjes als Avesteyn, Heeswijk, SCMH, Erp en VOW om er maar een paar te noemen gaan de gezichten weer op strak na zondag. Benieuwd hoe ze het gaan doen. Niet alleen omdat ik ze voor de krant en website mag volgen, nee gewoon belangstelling. Tip: houd Avesteyn en VOW (met trainer Patrick Cissen) in de smiezen!! Daar verwacht ik veel van. Over VOW gesproken, was deze week bij de herdenking van Cor van der Aa die vorige week overleed (73) De erevoorzitter en oud-voorzitter werd op de middenstip van het hoofdveld van de Zijtaarders herdacht. Cor is een echte Veghelaar woonde en groeide op in de Oranjewijk waar veel voormalige Blauw Geel’38 talenten vandaan kwamen. Weet niet of hij ooit bij Blauw Geel’38 gevoetbald heeft. Tijdens die dienst moest ik toch even terugdenken aan Willem den Das † die dat bij Blauw Geel’38 ook overkwam. Wim, de man op sneakers in zijn mooie retro Mercedes. Altijd sportief gekleed wat je van een tachtiger niet zou verwachten. Kreeg je een hand dan voelde je hem de anderen dag nog. Heerlijk ook naar hem zou een straat genoemd moeten worden. Ik zou er best in willen wonen met veel trots.  Beiden rust in vrede.

Bekervoetbal

De competitie voor de jeugd start op zaterdag 25 september maar vooraf zijn er nog volop bekerwedstrijden. JO 19-1 won ruim van Gemert JO 19-2 en afgelopen zaterdag ook van Sparta’25. Komende zaterdag gaat de reis naar WEC in Wijbosch. Bij winst is JO-19-1 poulewinnaar. Bij verlies is WEC lachende derde.

JO 17-1 is ook aan een mooi bekerprogramma bezig. Gewonnen van Avanti’31 en afgelopen zaterdag uit bij de leeftijdsgenoten van Schijndel. Winst komende zaterdag op grootste concurrent Rhode betekent poulewinst. JO 15-1 deed niet onder in deze serie. Winst op UDI’19 (JO 15-2) en Rhode brachten zes punten, maar dat aantal heeft Berghem Sport JO 15-1 ook. Dus valt hier de beslissing komende zaterdag in Berghem op sportpark de Koppelsteeg. JO 13-1 maakte nog wel de grootste indruk in ieder geval qua score. Met een doelsaldo van 17-1 uit twee wedstrijden schop je echt tegen de kist. Zaterdag komt Rhode en is één puntje voldoende om te kwalificeren, maar wie twijfelt daar nog aan.

 

 

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO