18 augustus 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 18 augustus 2021 • 9:49 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zondag begin van een hopelijk volledige competitie

‘it giet oan’ waren ooit de legendarische woorden van de voorzitter van de Vereniging de
-Friesche Elf Steden- Henk Kroes. De laatste tocht in 1997 kon hiermee van acquit. Henk Angenent werd uiteindelijk de winnaar op de Bonkevaart in Leeuwarden. Overigens oud eerste elftalspeler en leider Wout van Hal is zover ik weet de enige Blauwgeler die ooit een Elfstedentocht reed. Zondag zou Henk (83) dat opnieuw kunnen roepen als de amateurcompetities in het hogere segment van start gaan. Na twee gemankeerde competities kan hopelijk het komende seizoen volledig worden afgemaakt. Het vaandelteam start om 14:00 uur met een thuiswedstrijd tegen O.S.S.’20. Een van de kampioenskandidaten uit de Derde Divisie.

Door: Peter Kuijpers

 


Wout van Hal kwam ooit onder deze beroemde Elfstedentocht brug door.

De generale was qua resultaat minder, maar zoals trainer Niels al wist te melden werd er hard gewerkt. Werken is wat je op zijn minst kan doen en dat gebeurde. Toch ging FC Lisse uiteindelijk door in het KNVB bekerverhaal. Een prima ploeg met veel kwaliteit die de kansen op 1-3 en zelfs 1-4 liet liggen. Leunend op de geringe voorsprong van 1-2 had dit zeker voor de Lissenaren verkeerd uit kunnen vallen met dikke kansen voor Danny en Koen. Zelfs de mee opgekomen doelman Emilio kopte rakelings naast. Zondag komt kampioenskandidaat O.S.S.’20 naar Veghel. De Ossenaren kunnen terugkijken op een ijzersterke voorbereiding met stevige resultaten. Maar, Ik hoor het u zeggen, wat zeggen oefenduels. Klopt, maar als je wint bij Tweede Divisionist GVVV en OJC Rosmalen met 7-0 declasseert heb je toch iets in je mars. Deze week kwamen de gebroeders Ben- en Hugo van den Nieuwenhof weer terug, dus wordt de keuze weer wat verruimd voor trainer Niels van Casteren. Niels Wouters is nog met vakantie waar Mark Dobbelsteen en Lars Loermans nog geblesseerd buiten het team blijven.  Op de spiksplinternieuwe tijd van 14.00 uur wordt er afgetrapt. En zoals bij zoveel clubs is de traditionele tijd van half drie dan verledentijd. Scheidsrechter zondag is John Jensch die we voor de eerste keer zien op het Prins  Willem Alexander Sportpark.

Ben van den Oetelaar doet een stapje terug

We hebben hem al een tijdje niet meer gezien. Scheidsrechter en supporter Ben van den Oetelaar. Immer goed in het pak en aardige gast zonder uitzondering. Ben worstelt met zijn gezondheid. Hij moet helaas stoppen met het fluiten van wedstrijden. Onafscheidelijk in gezelschap van zijn Truuske. Jammer dat we hem moeten  missen, meer dan dat zelfs. Ben had soms zijn eigen regels die in geen enkel boekje van de KNVB voorkwamen, maar iedereen accepteerde dat. Zelden liep een wedstrijd bij hem uit de hand. Ben heeft ook zijn fluiten in de zaal neergelegd en daar was hij immer duidelijk aanwezig. We wensen hem alle gezondheid toe en hopelijk nog ooit tot ziens.


Ben van den Oetelaar met zijn Truuske op een verkleed spaarkasfeest jaren geleden

Onder 23 veel belovend en zeker de moeite waard

Blauw Geel’38/O23 is al een paar weken bezig met de voorbereiding. De leiding is nagenoeg hetzelfde met Vincent, Antoine en Ismael. Er werd al geoefend in Kerkdriel tegen derdeklasser DSC 2-5, in Eindhoven bij Brabantia O23 met 0-1 en dinsdag nog ging Nuenen O23 met 5-2 over de hekel. Komende zondag om 11:30 uur is VOW de tegenstander als voorwedstrijd van het duel Blauw Geel’38 – O.S.S.’20. Er wordt ook dit seizoen gespeeld in twee gedeelten. Een Voor- en een Najaarscompetitie. De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 4 september met een uitreis naar EVV /O23 waar er na de traditionele vlaai om 17.30 uur wordt begonnen in Echt.

Indeling O23
AWC
Blauw Geel’38/JUMBO
Dongen
EVV Echt
Kozakkenboys
Orion
RKSV Nuenen
SV Venray

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO