23 augustus 2021  De ouverture kende geen Veghelse winst tegen een sterker Oss’20

Geplaatst op 23 augustus 2021 • 10:39 • NieuwsClubnieuws

De ouverture kende geen Veghelse winst tegen een sterker Oss’20

Het was na 315 dagen weer eens tijd voor competitievoetbal op het Prins Willem Alexander Sportpark. Toen was een andere Brabantse ploeg die als thuisshirt geel met blauw hebben te gast. Dat was toen Dongen. Vandaag was OSS’20 de tegenstander. 2 seizoen terug, bij de eerste coronastop, is ze nog een promotie door de neus geboord. Ze hoefde nog maar 1 of 2 keer te winnen en promotie naar de Tweede Divisie was een feit. 13 verliespunten stonden zij voor. Gedoodverfde titelkandidaat voor dit seizoen dus. Blauw Geel begon 20/21 sterk. Na 6 wedstrijden stond de club met 1 punt achter op Hercules, dat wel een wedstrijd minder had gespeeld. OSS’20 was vrij maar had een ontzettend sterke voorbereiding gespeeld. Blauw Geel moest zich herpakken na het verlies tegen FC Lisse vorige week. Maar dat het lastig werd was voor iedereen duidelijk.

Door: Freek Laurijssen

Al in de eerste minuut stond OSS’20 bij het strafschopgebied van Blauw Geel. Dekkers greep echter goed in en kon de aanval van OSS’20 onschadelijk maken. Het eerste gevaarlijke schotje kwam echter wat later. Een schot stuiterde net naast de goal van de Argentijnse Surat. In de tegenstoot kon Verbakel voor gevaar zorgen. Hij probeerde de keeper van OSS’20 te omspelen, maar dat mislukte. Uiteindelijk viel de eerste goal van OSS’20. Na een paar schotkansjes die niet voorbij de verdediging kwamen kon Joep van der Velden van OSS’20 in de elfde minuut de 0-1 binnenkoppen. OSS’20 bleef zoeken naar meer doelpunten. Vanaf randje strafschopgebied werd er hoog over geschoten. Blauw Geel kon lichtelijk gevaarlijk worden. Duits had nog een gevaarlijk schotje maar dit was geen gevaar voor de Osse doelverdediger. In de 40e minuut prompt een opvallend momentje. Duits dribbelde het strafschopgebied binnen en werd gehaakt door een been van een Osse verdediger. Heel Blauw Geel riep om een strafschop, maar de scheidsrechter wou daar niet aan denken. Vlak voor rust kwam er nog een gevaarlijke kans voor Blauw Geel. Verbakel kon een hoge diepe bal op Van der Zanden geven maar hij kopte in het zijnet.

In de tweede helft begon Blauw Geel vol goede moed. Een vrije trap van Verbakel op de rand van het strafschopgebied werd via de muur naast geschoten. Weer een eerste echte wapenfeit in de tweede helft waar OSS’20 niet veel later zelf kon scoren. Na een lage harde voorzet die langs iedereen voorbij ging kon Rob van Sonsbeek de 0-2 binnentikken. Werk aan de winkel voor Blauw Geel dus. Verbakel schoot wederom via de muur de bal naast uit een vrije trap, maar deze keer was de bal dichter bij het doel. Uit de corner kon Dekkers koppen. Deze viel op het dak van het doel. Veel grote kansen kwamen er aan beide kansen niet echt meer. Schotjes van afstand van Duits en Egmond waren geen probleem voor de keeper. Lage voorzetten van OSS’20 werden dit keer wel goed verwerkt. 1 goede counter van OSS’20 werd gedegradeerd naar kansje dankzij goed keeperswerk van Crusat. Op het laatst nog wel een hele grote kans voor Dekkers. Na een goede voorzet kon hij op goal koppen. Een verdediger van OSS’20 was echter scherp en kon de bal tot corner verwerken.

Dat was hem. Na ruim 300 dagen weer een Derde Divisie Zondag-wedstrijd op het Prins Willem Alexander-sportpark werd gewonnen door een beter OSS’20. OSS’20 was net wat feller en kon de bal beter in de ploeg houden. Verdiende overwinning voor het team van Kreekels, die zijn team nog niet eens als ultieme titelkandidaat ziet. Bij ons wat meer werk aan de winkel. Volgende week staat de uitwedstrijd naar het altijd stugge EVV op het programma. Die wedstrijd wordt gespeeld in Echt. De Limburgers wonnen in Haaksbergen van HSC’21 met 0-1. En Blauw Geel heeft er zelf nog nooit gewonnen. Moeilijk dus.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: E. Crusat; J. van Boxtel, T. Dekkers, M. Zeller, S. Egmond; R. Voets, W. op den Camp (’87. T. Bosch), Y. Hurkmans (’76. H. Barglan); K. van der Zanden, V. Duits, D. Verbakel (’62. B. van den Nieuwenhof)

Geel: ’54. D. Verbakel. ’70. V. Duits