1 maart 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 maart 2021 • 21:52 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Sinds lange tijd zaterdag weer eens een bezoekje gebracht aan het Prins Willem Alexander Sportpark. Goede reden overigens om wat te proeven van de zo geprezen JUMBO Sponsordag. Paar dingen vielen op. Drukke werkzaamheden met de make-over van de Blauw Geel kantine en natuurlijk het dartele grut (met opvallend veel meisjes) dat buiten enthousiast het opgestelde circuit afwerkte. Mooi initiatief wat wellicht volgend jaar zijn vervolg zal krijgen. Het bijeen gebrachte bedrag door de businessclub, Club van Honderd en Een en natuurlijk de jongeren zelf bedroeg dik zesduizend euro’s. Mooie aanzet voor het in de planning liggende pannaveld.

Door: Peter Kuijpers

Stukje historie
Was deze week bij de fotoconservator van de Heemkunde kring hier in Veghel. Hij maakte me attent op een foto van Jan Vrijhof. Jan, de voorvader van de familie Vrijhof met Jonge Jan † en natuurlijk Gilbert als bekendste namen, kwam als huzaar naar Veghel en werd geboren 23 januari 1893 in Charlois (Rotterdam). Jan overleed in maart 1951. Voetbalde in het door hem zelf opgerichte Olympia in 1916 wat in 1938 na nog een paar naamsveranderingen (onder anderen Wilhelmina) in 1938 overging in Blauw Geel’38.

                                                                                                   Foto: Jan Vrijhof met dankHeemkunde kring Vehchele

Covid19
Deze week viel, naar aanleiding de persconferentie van de regering, de guillotine definitief en maakte voor het tweede seizoen achtereen er een abrupt einde aan de competities.  De laatste activiteit was voor de jeugd op zaterdag 9 oktober en de senioren een dag later. De reden van al deze ellende is bekend. Zoals het er nu uitziet gaan we pas weer voetballen voor het ‘eggies’ in september. De eerste stop was op 15 maart 2020 dus we zitten nu al bijna een jaar zonder competitievoetbal. In september (divisies eind augustus) is er nog wel gevoetbald, maar begin oktober was het alweer afgelopen. Geen lekkere tijd iets anders kunnen we er niet van maken. Het betaalde voetbal volg ik zijdelings en trekt amper mijn aandacht in al die lege stadions met additionele suppoters geluiden. Maar voor degenen met een clubvaan boven hun bed wellicht een verzachting om de tijd door te komen. Hopelijk in september, als we wéér meer immuniteit opgebouwd hebben door de vaccinaties die momenteel lopen, een wat meer normaler leven. Het vaandelteam sloot op 11 oktober voor dat moment de competitie af met een 4-0 zege en een gedeelde eerste plek samen met het Utrechtse Hercules. Het levert niets op, maar wel leuke pretgedachte om aan terug te denken.

Plannen
Zaterdag waren er veel bezige bijen op het Prins Willem Alexander Sportpark. Het aanblik van de kantine gaat op de schop. Voetbal is soms handwerk want binnen werd er druk getimmerd, geschilderd en gepoetst. Onder dat gezelschap preses Edwin van den  Boom. De verfraaiing van de kantine. Het stond nog altijd op zijn poster board: “Zo je ziet gebeurd hier binnen het een en ander. We hebben tijdens de coronaperiode niet stilgezeten. De kantine was wat aan verandering toe daar zijn we nu met veel vrijwilligers volop mee bezig. Nieuwe lampen, het oppimpen van de bar en de muren in wat andere kekke kleuren. Ik verwacht dat we binnen een week of drie wel weer open kunnen.”

Piet van Alst, die samenwerkt met Willy de Poorter, toonde vol trots de nieuwe ballenkast. Een nieuwe manier van ballen pakken met een eigen sleutel. Tot slot vroegen wat er nog mogelijk was aan Edwin betreffende de plannen voor een kleine lokale minicompetitie voor onder anderen het eerste team. Edwin: “UNA is met het eerste voorstel gekomen een opzetje. Daarna kwam Dongen met plannen voor tien ploegen, maar dat was voor ons wat te ver omdat die ook teams uit midden- en West-Brabant in het schema hadden. Uiteindelijk kreeg de KNVB er lucht van en hebben die het overgenomen. We wachten het af en natuurlijk is corona een belangrijke speler in dit verhaal. Maar ik zou het leuk vinden als het door kon gaan in de komende maanden.” Verder is bekend dat spelers tot 27 jaar voorlopig kunnen trainen. Het hoe en wanneer vindt u op deze site.

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO