14 januari 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 14 januari 2021 • 15:40 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Bam…daar was-ie dan toch. De mededeling dat de lock down met drie weken wordt verlengd. Hij was al geregisseerd uitgelekt natuurlijk, maar uit de mond van onze Minister-president Mark Rutte kreeg het een officieel tintje. Geen carnaval in Brabant kopte het Brabantsdagblad, maar ik mag aannemen dat dit ook geldt voor Maastricht en Delfzijl. De Open Dagen zijn noodgedwongen weer verschoven en staan nu voor april op de rol. Tot slot bereikte ons het bericht dat oud eerste elftalspeler Harry van Os is overleden. Een sport- necro van deze voormalige topschutter en ooit lid van het jeugdbestuur in een adem geschreven.

Door: Peter Kuijpers

Gaan we nog voetballen?
De tijd gaat steeds meer dringen. Doemdenkers geloven niet meer in voetbal dit lopende seizoen en wie weet hebben ze gelijk. We zijn vaak kritisch op beslissingen van de KNVB, maar heb het toch een beetje met ze te doen. Hoe vaak al hebben ze hun coronaplanning bij moeten stellen. Wat rest er nu? Deze week driftig op de redactieapp van Kliksport daarover gediscussieerd, waar ook de meningen weinig consensus vertoonde. Het OMT verwacht de eerste versoepelingen in maart. Stel dat we dan twee weken trainen en half maart hervatten. We pakken een van de meest waarschijnlijke modellen bij de hoorns en dat is het afmaken van de competitie. In het geval van ons vaandelteam (maar dat geldt ook voor de overige elftallen en natuurlijk jeugd) die zes wedstrijden op de teller hebben. Dan resten er nog 11 (12 voor anderen) wedstrijden en ben je half juni klaar. Deze gedachtenkronkel is wellicht gevoed door de vurige wens om eindelijk die bal weer aan het rollen te krijgen, graag toegegeven. Maar zoals altijd heeft het OMT en natuurlijk de regering in Den Haag hier het laatste woord en dan pas kan de KNVB in actie komen. Blauw Geel’38 is met Hercules koploper en krijgt dan OFC en Hercules thuis. Gemert en onder anderen UNA zijn uitwedstrijden. Wellicht is het als u deze corner leest alweer heel anders. We gaan het zien met de vurige hoop dat de Engelse variant ons niet treft dan vervalt alles. Hopelijk tot spoedig.

In memoriam Harry van Os
Afgelopen woensdag overleed in het Sint Anna gasthuis in Uden Harry van Os. Harry werd 83 jaar en was een van de vijf broers Van Os met zus Paulien. Een familie die een significante rol heeft gespeeld in het vaandelteam van Blauw Geel’38. Tiny, Harry, Theo en Jan speelden voetbal en kwamen allen geruime tijd uit voor het eerste team. Wellicht Tiny iets minder. Het voetballeven van linker-aanvaller Harry speelde zich af van 1960 tot en met 1970. Harry die zijn voetbal hervatte na een stevige longoperatie, kwam tot een score van 83 doelpunten. In de totaal topscorerslijst hoeft hij alleen kanjers Emiel van der Sanden, Alexander Mols en Rob van der Wijst voor zich te dulden. De familie van Os uit de Oranjewijk was the place to be waar de meeste voetballers van Blauw Geel´38 vandaan kwamen. De voorbespreking destijds voor elke wedstrijd van het eerste team vond vaak op zondagmorgen al plaats na de mis. Op Margrietstaat 10 werd er gekaard, maar het gesprek ging over voetbal waar Bert Hoedemakers, niet mee kaartend, stellingen poneerde. Het ging er soms fel aan toe waar de zware sigarenrook van vader Janus en de sterke koffie van moeder Van Os er elke zondag een karakteristiek geheel van maakten. Harry leefde de laatste jaren in de schemer van zijn leven. Zijn wereld verkleinde allengs. Alleen de herinneringen van deze fluwelen stylist blijven…vooral zijn doelpunten. Rust zacht kerel.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO