1 december 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 december 2020 • 22:09 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Dit wordt alweer de laatste corner van dit jaar. Een bizar jaar voor mij in de privé sfeer. Maar ook anderen overkwam dat. Als je op deze aardkloot het levenslicht ziet is het heengaan nu eenmaal een zekerheidje. Het Covid19 drukt een zware stempel op de club en competities. Slechts een speldenprik in het totale plaatje van al die ellende die het virus ons bracht. Er is echter licht aan de bekende horizon met diverse vaccins die het monster een halt toe moeten gaan roepen. Laten we het afwachten wat het ons gaat brengen. Ik wens jullie hoe dan ook een gelukkig kerstfeest en een sportief en gezond 2021.

Door: Peter Kuijpers

Als ik het goed heb begrepen is de opzet van de KNVB om de competitie half januari weer aan te slingeren. De bekerwedstrijden zijn geskipt en in Juni zou de competitie dan eindigen. Intussen zijn er al meer modellen geponeerd omdat met de trage afnamen van het covid19 virus half januari weer discutabel wordt. Wordt het later kan de competitie opnieuw worden opgestart waar een ieder op nul begint en alleen een tweede helft wordt gespeeld. Maar ook is mogelijk dat alleen de eerste helft wordt afgemaakt met het behoudt van de punten. We gaan het zien wellicht zijn er nog meer modellen, maar zeker is er niets. Houd de nieuwsgaring die hierover berichten scherp in de gaten als welgemeend advies.

Kerstwens JO 11 JO 12
Afgelopen zaterdag hebben we een leuk kerstitem opgenomen. Ditmaal uitgesproken door de prille jeugd. Getooid met kerstmutsen kwamen ze met bal aan de voet onder de hoofdtribune uit gedribbeld. Deze registratie wordt momenteel gemonteerd en van kerstballen voorzien. Meer verklappen we nog niet, maar hij komt online op de website van Blauw Geel’38 na half december.

De Kerstmannen krijgen de instructies vooraf

Een witte Kerst
Het is zoiets als de ‘Elfstedentocht’ waar elk jaar over gesproken wordt, maar een hoogstzelden voorkomend iets is. De laatste overigens werd gereden in 1997 met vorst en harde wind. Winnaar werd Henk Angenent uit Woubrugge. Dit jaar zal de tocht der tochten, ook al vriezen de oren van onze hoofden, niet gehouden worden. De reden is zoals bekend het heersende corona. Voor de meest recente witte Kerst moeten we terug naar 2010. Het KNMI stelt: “Het is een ‘witte’ kerst als er op beide kerstdagen in De Bilt een gesloten sneeuwdek is gemeten.” In de week voorafgaande aan Kerst was het zeer koud met regelmatig sneeuwval. Op eerste Kerstdag lag er in een groot deel van het land 5 tot 20 cm sneeuw. In de avond en de nacht naar tweede Kerstdag bleven winterse buien vallen, dus een echte witte kerst.

Nostalgie
Om een beetje in de sfeer van een witte kerst te blijven hangen gaan we terug naar het zojuist genoemde jaar 2010. Blauw Geel’38 speelde in de hoofdklasse samen met latere kampioen UNA, Schijndel en UDI’19. Met de kerst stond Blauw Geel’38 in het rechterrijtje met 15 punten. In het vervolg van de competitie kwam het degradatiespook steeds duidelijker in beeld. Trainer Maarten van Vugt kreeg zijn congé, maar daar was het de selectie niet mee eens. Onder leiding van leider Jan-Hein Opheij  en aanvoerder Jeroen Minneboo met de spelersraad kwamen er verzoenende gesprekken in huize van Vugt. De horloges werden weer gelijk gezet en Maarten keerde terug en hoe! Het voorval bleek hét medicijn voor een grandioze eindspurt van Blauw Geel’38. Sterker nog periode drie werd nog binnen gehengeld. Het team schakelde in de nacompetitie EHC en OJC uit. Uiteindelijk in de finale werd er na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Hilversum uit met 2-0 verloren. Maarten kon na drie seizoenen met opgeheven hoofd het Prins Willem Alexander door de hoofdpoort verlaten. Francois Gesthuizen werd in het nieuwe seizoen zijn opvolger. UNA werd ruim kampioen voor EHC waar Papendrecht en Schijndel degradeerden naar de eerste klasse.

Mehmet Dingel en Stephan Dekkers zetten zich aanvallend in tegen Hilversum

Opstelling Blauw Geel’38 in Hilversum
Jeroen Janssen, Mike Eveleens, Jeroen Minneboo, Stephan Dekkers, Mehmet Dingil, Joost Janssen, Martijn van Loon, Sten van Vessem, Roy van Lokven, Alexander Mols, Emiel van der Sanden.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO