10 november 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 10 november 2020 • 20:33 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Afgelopen week maakte de KNVB bekend dat de competitie(s) medio Januari 2021 hun vervolg krijgen. De exacte datum is dan 16 en 17 januari. Wel wat veranderingen. De clubs die in de beker mooie vooruitzichten hadden tegen betaalde clubs kunnen hun plannen door de shredder halen en de bier- en worstkramen kunnen afbesteld worden. Jammer maar het is niet anders. Eveneens gaat de nacompetitie niet door wat dan ook weer consequenties heeft voor de periodekampioenen. Mooie woorden, maar het laatste woord is toch aan de geleerde koppen van het RIVM of er werkelijk gestart kan worden in januari. Voorlopig kunnen we genieten van een uiterst lange winterstop dit met ‘dank’ aan corona dat over ons neerdaalde. We zullen (zo heet dat dan) er mee moeten leven de ideologische wensdenkers ten spijt.

Door: Peter Kuijpers

Rectificatie
Een drietal reacties maakten mij, met het schaamrood op de kaken, erop attent dat er al eerder vrouwen in het Blauw Geel’38 (Hoofd) bestuur aanzaten. Tonnie Hendriks – Schuurmans, Rita Ritzer en Annie van de Akker van Dooren, waren vertegenwoordigers van de toen pas opgerichte vrouwenafdeling van onze club.

Roken
Alleen bij het lezen van deze aanhef al zal er ongetwijfeld bij de rokers de schrik in de benen slaan. Vorige week stond er in de stadskrant een  interessant artikel van Ties van Dooren die sprak met Silvia Derks van PvdA Meierijstad. Ze diende onlangs met D66 en Gemeentebelang Meierijstand de motie ‘Rookvrije speelplaatsen’ in voor een rookvrije omgeving voor sportende en spelende kinderen. Maar natuurlijk niet allen voor de koters alleen. In Nederland overlijden per jaar ongeveer20.000 mensen aan roken. In 2017 overleden in Nederland naar schatting 19.420 mensen van twintig jaar en ouder aan de directe gevolgen van roken. Dit betekent dat in Nederland 12,9% van alle sterfgevallen van 20 jaar of ouder aan roken kan worden toegeschreven. We zijn er allemaal van overtuigd dat het slecht is, maar om te stoppen is moeilijk en wordt roken ook gezien als een ernstige verslaving. Op de medicijnen verslaving na, is roken een dikke tweede in ons Land. De gemeente Meierijstad heeft in een eerder stadium al bepaald dat gezond gewicht en alcohol thema’s zijn die lokaal aangepakt worden. “Ik vind dat ieder kind dat geboren wordt de kans moet krijgen om rookvrij op te groeien”, besluit Silvia. U mag overigens op het Prins Willem Aleander buiten de kleedlokalen, kunstgrasvelden en clubgebouw/kantine, uw sigaretje opsteken. Wellicht een goede reden om eindelijk maar eens te gaan stoppen. Het is tenslotte zo 1 januari, bijkans het ideale vertrekpunt van de goede voornemens.

15 jaar geleden
in het seizoen 2005-2006 werd Blauw Geel’38 met één puntje verschil op OJC Rosmalen kampioen in eerste klasse en promoveerde met trainer Harrie Blokhuis naar de Hoofdklasse. Een ander scenario dan winst was voor dit kampioenschap niet mogelijk. Blauw Geel moest winnen om OJC en O.S.S.’20  voor te blijven. Extra bussen brachten op zondag 30 april 2006 het Veghelse legioen naar Rood Wit Veldhoven waar uiteindelijk met 0-2 werd gewonnen. Richard van der Heijden opende en Roy Vermeulen bepaalde de 0-2 eindstand. Een grandioos feest barstte los op Sportpark De Korze wat in Veghel driftig werd voortgezet tot in de vroege maandagmorgen. Koninginnedag werd, omdat 30 april op een zondag viel, drie dagen eerder op donderdag 27 april gevierd. Voor onze monarchisten onder ons: het WC-pot werpen, ringsteken en koekhappen door de koninklijke garde vond die donderdag plaats in Zeewolde en Almere op Flevoland.


Blauw Geel’38 werd in het seizoen 2005-2006 kampioen in de eerste klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO