29 september 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 september 2020 • 14:42 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het was te verwachten, de onheilstijding van Premier Rutte afgelopen maandag. De Sportparken inclusief de kantines gaan voorlopig drie weken dicht. Het corona doemscenario: de tweede golf kondigde zich al een paar weken aan. Veel sportparken die ik bezocht waren echt wel coronaproof  zeker bij ons eigen Blauw Geel’38 waar iedereen zijn stinkende best deed om het in goede banen te leiden. De corona kelk moet blijkbaar tot op de bodem leeg een penitentie die ook het voetbal moet brengen.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo en EVV konden het publiek zondag geen moment vermaken. De wedstrijd was saai zonder opwindende momenten. Zijn er eigenlijk wel wedstrijden die op 0-0 eindigen die toch qua amusementswaarde een ruime voldoende halen? Vermoed dat 0-0 en saai op hetzelfde kussen slapen. Bij ons Blauw Geel’38 komt dat gelukkig niet zoveel voor. De meest recente doelpuntloze competitiewedstrijd dateert van zondag 17  februari 2019 in het thuisduel met OFC. Dus zo vaak komt het niet voor. Zondag stokte de doelpuntenmachine en kijken we vooruit naar de wedstrijd van zondag uit bij Unitas in Gorinchem.  Unitas die we voor het laatst zagen in seizoen 2005 – 2006. Harry Blokhuis was de trainer. Blauw Geel’38 won zowel uit (2-4) als thuis (2-1) van ze. Johan Vissers en Alex Sangoer waren in het recentste duel de doelpuntenmakers. Zondag in de kilte van Sportpark Molenvliet fluit scheidsrechter Kevin Puts om 14.00 uur voor aanvang.  Tussen uw Japanse mix en paprikachips door zult u het met de lokale nieuwsmedia en de kneiter goede visuals van Freek op twitter moeten doen, soit.

Blauw Geel´38 JO-23 pakt opnieuw driepunter en wint bij AWC

Een mooie zege wat Blauw Geel’38 in de slipstream houdt van koploper Dongen. Mert staat weer in de scoringsmodus dus dat geeft de natie moed. Trainer Youssef: “In de eerste helft een sterker Blauwgeel dat eerder afstand had moeten nemen. Via een corner was het Bram Bezems die doeltreffend met het hoofd de 0-1 voor zijn rekening nam. In de rust de waarschuwing meegegeven van de bekende voetbalwet wanneer je de kansen niet afmaakt dan valt het doelpunt aan de andere kant. Tweede helft was net een paar minuten aan de gang en de gelijkmaker was een feit (1-1). Daarna kreeg AWC een paar grote mogelijkheden om de voorsprong te nemen. Na deze golf van kansen voor AWC herpakte Blauwgeel zich, een aantal frisse wissels werden ingebracht en het resultaat was dat Mert die uiteindelijk twee maal de trekker kon overhalen. In een paar minuten tijd van 1-2 naar de uiteindelijke 1-3. Een terechte overwinning uiteindelijk.”

Jeugdwedstrijden
Alleen JO 13-1 kwam (nog) niet tot winst zaterdagmiddag. JO 19-1 boekte na achterstand alsnog de tweede seizoenzege bij SC ’t Zand. Qua amusementswaarde was de partij tussen JO 17-1 en de leeftijdsgenoten van Gemert de mooiste. Al was het maar om het verbijten van de vele kansen die JO 17-1 voor het inschieten kreeg. JO 15-1 had geen kind aan het arme Avanti’31 dat uiteindelijk met ouderwetse zevenklapper terug naar de Molendijk werd teruggestuurd.

UNIO JO 13-1 – Blauw Geel38 JO 13-1
Een fysiek sterke tegenstander aldus trainer Nicky: “Vandaag helaas te weinig laten zien tegen wederom een fysiek sterkere tegenstander. Ondanks ons slechte spel toch een aantal kansen gecreëerd waar we ongelukkig waren in de afwerking. Noor wist het nog even spannend te maken door er 2-1 van te maken, maar verloren uiteindelijk met 3-1. Volgende week strijden voor de eerste 3 punten in de derby tegen UDI’19.”

Blauw Geel’38 JO 15-1 -Gemert JO 15-1
Trainer Noimin: “Na het verlies van vorige week, vandaag de thuiswedstrijd tegen Avanti’31. Spelers waren gebrand om een goede resultaat neer te zetten, dus werd er afgesproken om hoog druk te zetten op de helft van de tegenstander. Ondanks 13 kansen in de eerste helft scoorden alleen Daan 2x en Joris een keertje en was de ruststand toch slechts 3-1.In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met iets wat minder kansen voor Blauw Geel’38. De eindstand van 7-1 werd gerealiseerd doordat Daan 3x en Bryan met een prachtige volley het net vonden. Volgende week de verre uitwedstrijd tegen Bekkersveld diep in Limburg.”

Blauw Geel’38 JO 17-1 – Gemert JO 17-1
Ooit heb je van die wedstrijden waar je na afloop als trainer een punthoofd van hebt. Dit gevoel moet de begeleidende groep en niet op de laatste plaats de heren acteurs zelf bekropen zijn. Als toeschouwer ervaarde deze corner ook dat gevoel. Iedereen deed zijn stinkende best dat even gemeld, met vaak leuke aanvallen tegen een Gemert (Gimmurt voor de kenners) dat bij fases werd overlopen. Maar het pechduiveltje was zaterdagmiddag de twaalfde man.

Belonen
Het relaas van trainer Kees: “Vandaag de derby thuis tegen Gemert JO17-1. De verwachting was een erg zware pot. Blauw Geel nam direct het initiatief. We ‘stonden’ goed in de organisatie waardoor Gemert zelden toe kwam tot voetballen. Fel verdedigend op eigen helft wonnen we onze belangrijke duels op het middenveld waardoor onze spitsen in stelling konden worden gebracht. Dit leverde in de 17e minuut 1-0 op door Tim. Diverse kansen van Aybars, Tim en Berke resulteerde niet in de 4-0 die we, net als vorige week op Varkenoord, hadden moeten afmaken voor het rustsignaal,1-0 ruststand. Na de rust ging Gemert opportunistischer spelen. Het devies voor ons was blijven voetballen om de spitsen in stelling te blijven brengen. Door een corner van Gemert viel in de 71 min. de gelijkmaker binnen: 1-1. Door een persoonlijke fout achterin bij ons werd deze resoluut afgestraft door Gemert: 80e min 1-2. We bleven aandringen door 1 op 1 te gaan spelen. Noah schoof door en maakte de verdiende gelijkmaker in de 83e min. Eindstand: 2-2, zoveel kansen waardoor we onszelf (nog) niet belonen, jammer. Het vertoonde spel biedt wederom perspectief voor de eerste drie punten volgende week in Voorburg. Uit naar Forum Sport.”

Sportclub ’t Zand JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1
De tweede overwinning binnen acht dagen is een prima start van de nog maagdelijke competitie voor de mannen van trainer Vincent en zijn begeleidingsteam. Door de 2-3 winst in Tilburg zijn de Veghelaren samen met Bennekom koploper. Trainer Vincent: “Vandaag de 1e uitwedstrijd tegen SC ,t Zandt uit Tilburg. We startten goed en kwam direct tot een aantal grote kansen maar een doelpunt bleef uit. Na 20 minuten kwam ‘t Zand beter in de wedstrijd. Door een bal op de arm van Floris in de 16 meter ging de bal op de stip die in 1e instantie werd gestopt door Jonas maar de rebound werd benut: 1-0 Na rust speelden we stukken beter en creëerden goede kansen wat uiteindelijk voor een 1-1 zorgt door Ayoub. We bleven goed combineren en hielden de druk op de helft van ‘t zand. Na een aantal prima corners die net niet benut werden kopte Mees bij de 2e paal knap diagonaal binnen 1-2. Daarna nog een aantal grote kansen maar in de 80e minuut maakt Sami op goed aangeven van Jeroen de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. In de 90+3 kregen we een tweede penalty tegen die goed binnen werd geschoten 2-3. Een mooie teamprestatie, door de achterstand om te buigen naar een terechte overwinning. Volgende week spelen we thuis tegen Juliana ‘31 uit malden om 15.00 uur, aldus een contente Vincent.