28 september 2020  EEN VERVELENDE VOETBALMIDDAG

Geplaatst op 28 september 2020 • 5:38 • NieuwsClubnieuws

EEN VERVELENDE VOETBALMIDDAG

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  –  E.V.V.  0-0 .   Zondag 27 september, een mooie herfstzondag, voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen EVV Echt. Voor beide ploegen het vierde competitieduel van dit seizoen. Met wisselende resultaten. Blauw Geel kwam tot drie keer winst, EVV moest het doen met twee gelijke spelen en een nederlaag voor de Limburgers. Waar vorig weekend Blauw Geel in Haaksbergen HSC’21 versloeg speelde EVV uit in Heemskerk bij ADO’20. Volgens het verslag van ADO’20 waren de gasten wel erg defensief ingesteld. Het duel eindigde in een gelijkspel: 0-0. EVV is zo’n typische tegenstander waar ieder ploeg het lastig mee heeft en dus zo ook Blauw Geel. De club blinkt al jaren niet uit in mooi aanvallend voetbal maar in verdedigend en counter voetbal, zeker in uitwedstrijden. Vorig seizoen werd door Blauw Geel thuis gewonnen, uit was er dan weer een nederlaag. EVV zal ongetwijfeld gekomen zijn voor minimaal een puntje maar zou het een eerste overwinning kunnen “stelen”  in dit seizoen zou het dat niet nalaten, Blauw Geel wilde natuurlijk de overwinningen reeks voortzetten….   Trainer Niels van Casteren kon vandaag geen beroep doen op Tim Rerimassie en Mark Dobbelsteen. Laatst genoemde zit inmiddels in het gips en zal daardoor enige tijd gemist moeten worden. Ymanuel Hurkmans was zijn vervanger en daarmee de enige wisseling in het basisteam.

EVV mocht de aftrap verrichten voor dit duel. De gasten zouden zich voornamelijk op eigen helft terug trekken en Blauw Geel het spel laten bepalen. In de 6e minuut leverde dat een eerste corner op die overigens verder op niets zou uitlopen. Pas in de 21e minuut weer wat dreiging namens de gastheren. Een goede pass van Danny Verbakel op Sander Egmond. Jammer voor Blauw Geel en Sander Egmond is dat hij de bal op zijn rug krijgt terwijl hij anders alleen voor de Echtse doelman was opgedoken. Het is de 24e minuut als EVV zijn eerste corner krijgt, ook zonder verder resultaat. In de 29e minuut de grootste kans van de wedstrijd en wel voor de gasten. Uit een corner tikt doelman Jordy Zielschot de bal voor de  voeten van een EVV speler die op de rand van het strafschopgebied staat. Deze schiet meteen op het doel en tussen een kluwen van spelers door lijkt de bal het doel te gaan treffen. Sander Egmond op de doellijn kopt de bal echter voor die doellijn weg en voorkomt daarmee een achterstand. Meestal is een achterstand tegen EVV nl ook dodelijk. In de 31e minuut wint Tom Dekkers halverwege het speelveld een duel van Rick Polman en speelt hij de bal terug op Max Verkuijl. Max verslikt zich bijna in deze bal tussen twee EVV spelers in maar gelukkig viel het allemaal goed uit. In de 35e minuut een kopbal van Niels Wouters die via en verdediger tot corner gaat. Verder komt Blauw Geel ook niet en dat is gezien de voorgaande wedstrijden erg pover en teleurstellend. In de 45e minuut krijgt EVV nog een vrije trap op een mooie positie maar de bal wordt in de muur geschoten. Gevolg: een 0-0 ruststand in een duel met weinig hoogte punten, een saaie eerste helft.

Zou de tweede helft dan interessanter worden, boeiender??? Voor de toeschouwers zeker te hopen. Blauw Geel trapt af en binnen een minuut geeft het wel een visitekaartje af. Ben van den Nieuwenhof geeft een bal via een verdediger bij Jay van Boxtel. Jay twijfelt geen moment maar helaas gaat zijn inzet via een verdediger tot corner. In de 55e minuut dan de grootste kans namens Blauw Geel. Sander Egmond neemt een vrije trap snel op Ben van den Nieuwenhof. Ben komt oog in oog met doelman Michel Vercruysse maar de bal stuit op de uitgekomen doelman die daarmee de gasten voor een achterstand behoedt. In de 57e minuut een goede mogelijkheid voor Niels Wouters maar de inzet is recht in de handen van de Echtse doelman. Het duel kabbelt voort zonder noemenswaardige bijzonderheden en dus ook deze tweede helft is oersaai. Blauw Geel komt niet tot vloeiend combinatie spel, EVV wacht af. Pas in de laatste 10 minuten zowaar initiatief vanuit de gasten. In de 82e minuut komt Giel Piereij behoorlijk vrij voor Blauw Geel doelman Jordi Zielschot. Maar de goed uitkomende Veghelse doelman blijft meester over de ontstane situatie en voorkomt een achterstand. Drie minuten later is het EVV’er Siem van Dijk die bij de achterlijn Sjaak Egmond het nakijken geeft maar zijn inzet in de korte hoek kan tot corner worden gewerkt. Wel twee goede mogelijkheden voor de gasten maar daar blijft het dan ook bij.

Een Vervelende Voetbalmiddag eindigt in een 0-0 zoals het duel begon. Het was dan ook een slaapverwekkende vertoning, gewoon weg saai.  Een leuke wedstrijd, daar zijn altijd twee ploegen voor nodig. Als een van de twee een negatieve spelopvatting is het voor toeschouwers niet aantrekkelijk. Het verslag van ADO’20 vorige week was duidelijk en dit lees je vaker als EVV ergens heeft gespeeld. Natuurlijk weet je dat het hun favoriete spelstijl is en het is ook hun goed recht, leuk en mooi is anders, maar de punten die tellen, hoe je ze ook behaalt. Maar we moeten ook zeker naar ons zelf kijken. Het was vandaag gewoon te mager wat op de mat werd vertoond. Opletten om niet in de counter te lopen was zeker belangrijk maar dan nog was er te weinig variatie en snelheid in het eigen spel om een defensieve tegenstander te verschalken. Aanvallend werd slechts een grote kans gecreëerd. Maar gelukkig kreeg EVV vandaag dan ook niet meer dan een punt en moeten we zelf tevreden zijn met een punt.

Volgende week weer een uitwedstrijd. Blauw Geel reist dan naar Gorinchem, uitspraak Gorkum, voor een duel met promovendus gvv Unitas. Blauw Geel en Unitas speelden in het verleden al eens voor de competitie tegen elkaar. In het seizoen  2005-2006 in de eerste klasse. Blauw Geel won in dat seizoen twee keer: thuis met 2-1, uit werd het 2-4. Resultaten uit het verleden geven echter geen garantie. Het huidige Unitas staat dit seizoen (nog) onder leiding van trainer Jeroen van Bezouwen, bekend o.a. ook als trainer van UNA. Hij gaat aan het einde van het seizoen de Gorkummers echter verlaten. Unitas staat momenteel 10e met 5 punten uit 4 duels, 1 winst, 2 gelijke spelen en een nederlaag . Dit weekend wonnen zij met liefst 0-4 in Amsterdam van JOS Watergraafsmeer en uit verslagen blijkt dat ze de nederlaag en gelijke spelen ook een beter resultaat hadden verdiend of kunnen halen. Blauw Geel zal op sportpark Molenvliet een gemotiveerde tegenstander treffen want na de historische eerste winst in een uitwedstrijd in de derde divisie wil men natuurlijk ook een eerste thuiswinst kunnen bijschrijven. Blauw Geel wil natuurlijk graag vervolg geven aan de eerste drie winstpartijen van dit seizoen. Een op zijn minst interessant duel lijkt aanstaande …….

Doel:  Jordi Zielschot,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Max Verkuijl,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Ymanuel Hurkmans (83e min. Hadi Barglan),  Sander Egmond,  Lars Loermans,

Voorhoede:  Danny Verbakel (65e min. Jari Koenraat),  Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof (56e min. Koen van der Zanden),

Scheidsrechter: Dhr. J. Vries

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Jansen en Dhr. R. van der Hul

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  90e min +  Max Verkuijl