3 augustus 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 3 augustus 2020 • 15:08 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Voetbal. Alsof het een eeuw geleden was dat het woord weer eens op mijn tijdlijn opdoemde.  Sinds het neerdalen van het corona monster is er veel veranderd. We zullen er mee moeten leven luidt dan het kille cliché. Hoe dan ook het Covid-19 gooide in ieder geval de bekende steen in de vijver om ons te duiden dat alles niet meer vanzelfsprekend is.  Soit, want het voetbal staat te trappelen van ongeduld om weer van acquit te gaan. Afgelopen maandag hervatte Niels c.s. de training als voorbereiding op de nieuwe competitie. Hebben we er zin in? Deze corner in ieder geval wel.

Door: Peter Kuijpers

In memoriam Jan Swinkels
Op 5 juli overleed, door zijn ziekte ingehaald, Blauw Geel’38 vrijwilliger Jan Swinkels. Jan is een leeftijdsgenoot en evenals veel voormalige voetballers geboren en getogen in de Oranjewijk. Een wijk die destijds  ‘Hofleverancier’ was  van veel voetbaltalent aan onze club. Jan was overigens geen super talent, maar wel gek van het spelletje. Alweer een vrijwilliger die ons op korte tijd verliet. Ik herinner zijn immer aanwezige strijdvaardigheid, heerlijk sarcasme en nooit de discussie ontwijkend. Getooid met het onafscheidelijke ‘Sjekkie’ in zijn mond vond ik de foto van Jan, die we op een zaterdagmiddag van hem maakte, bijzonder authentiek. Met zijn eigen mores en naoorlogse verzetsmentaliteit blijven we hem met een glimlach herinneren. Jan had beslist niet dood hoeven te gaan voor een goed woordje op zijn prentje. Als je hem nodig had dan was hij er gewoon. Rust zacht kerel….

Nostalgie hoekje
In deze rubriek gaan we terug naar het seizoen 1995-1996.  Ad Peeters uit het mooie Oijen kwam als trainer naar Blauw Geel’38 en Jan Goijaarts en Frans van Breugel werden zijn trouwe vazallen als leiders. Blauw Geel’38 kwam uit in de vierde klasse nadat het een seizoen eerder was gedegradeerd uit de derde klasse. Eus Marijnissen nam al in december afscheid als trainer en ondanks de inzet van Toon van den Akker, die het seizoen afmaakte, was er geen houden meer aan. Blauw Geel’38 keerde sinds seizoen 1983-1984  weer terug in de vierde klasse van het amateurvoetbal. Gelijk was er succes. In de nacompetitie via de historische wedstrijd op neutraal terrein De Bundel van Festilent werd er op zaterdag 1 juni 1996  met 2-1 (Turgut Arslan en Harm Vissers) gewonnen van SIOL uit Cuijk. De Veghelaren keerde weer terug in de derde klasse. Blauw Geel’38 had een goed seizoen waar Emplina kampioen werd er wel uit verloren bij Alem met 2-1. Alem met 650 inwoners ontving Blauw Geel’38 met toen ruim 1100 leden. Ad, gepokt en gemazeld in de Maasbuurt, had zijn team gewaarschuwd: “Had kan hier echt spoken mannen’ wist speler John van de Donk de uitspraak van de trainer zich maar al te goed herinneren. Na 90 minuten stond het 2-1 voor Alem. De Veghelse treffer kwam op naam van Tim Locklear. Richard van der Heijden werd als JO 17-1 speler topscorer dat seizoen met twaalf goals en vertrok einde seizoen naar de profs van Willem II.

Namen uit dat elftal: Erwin de Groot (13 seizoenen doelman in het eerste team), Hans van de Wiel, Richard van der Heijden, Tim Locklear, Celcuk Elmas, Jeroen Beks, Antoin de Grauw, Turgut Arslan, Harrie Jan van der Heijden †, Abu Aksoy, Jamy Lunel, Johan van de Donk, Harm Vissers, Joost van den Biggelaar en Ruben Nuesink.

Vaandelteam wint met 5-1 van Eindhoven

Volledig volgens de geldende coronanormen werkte het team van trainer Niels het eerste oefenduel af. Tegenstander was de amateurtak van eerste divisionist FC Eindhoven.

Eindhoven AV komt uit in de eerste klasse C en is de gedoodverfde kampioenskandidaat in die klasse. Als enige bekende daar zagen we Nick van den Berk die in het seizoen 2011 -2012 nog bij Blauw Geel’38 speelde. Al na vier  minuten was het Koen die zichzelf een verjaardaggeschenkje gaf met zijn openingstreffer naar 1-0. Nog voor rust was het Tijn Bosch die de 2-0 voor zijn rekening nam. Een leuke mix van één en onder 23 leek de samenstelling voor rust. Nieuwkomers Max (Verkuijl) en Lars (Loermans) brachten met fraaie treffers de stand na rust op 4-0. Het laatste woord was voor Tim die ouderwets van afstand snoeihard de 5-0  afdrukte. Eindhoven kwam nog via een pingel naar 5-1 wat tevens de eindstand was. Donderdag en zaterdag naar OJC Rosmalen waar Blauw Geel’38 deelneemt aan het toernooi aldaar. Donderdag om 20.00 uur tegen Achilles Veen waar alleen nog maar van werd verloren en vaak met stevige cijfers. Zaterdag tegen UNA of OJC waar de tijd -ook nog gezien de te verwachte hitte- prematuur is. Kijk dat even na in de laatste berichtgevingen.


Foto: Gerard Beekmans

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO