10 april 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 10 april 2020 • 11:50 • NieuwsClubnieuws

Peter’s (corona) corner….

Op de eerste plaats dank ik een ieder voor de warme belangstelling bij het overlijden van mijn echtgenote Betsie. De kaarten, apjes en telefoontjes waren vertederend, nogmaals mijn oprechte dank. Voetbal wordt dan plots heel betrekkelijk, althans voor mij en de familie. Maar met alle respect namen tevens we afscheid van good old Toon van de Laar, oud sportpark beheerder Jaap Rinkel en natuurlijk kassa medewerker Sjef van Nunen. Dat ze mogen rusten in vrede.

Door: Peter Kuijpers

De KNVB was bij het amateurvoetbal hoe dan ook erg doortastend. Het totale voetbal lager dan de eerste divisie (keuken kampioen Divisie) moest er aan geloven. Voor sommigen wellicht tandenknarsend tot zich genomen. Hier gaan de gedachten naar O.S.S.’20 Zeventien punten voor waar de poort naar de Tweede Divisie wagenwijd openstond werd door dat vreselijk coronavirus dicht gesmeten. Wie weet maken ze in Zeist hier een uitzondering voor dat lijkt me meer dan redelijk. En ach ‘in tijden van oorlog en verderf’ zijn we allemaal weer vrienden toch?

Einde competitie
Het een en ander houdt wel dat het een hele lange vakantie wordt. Deze week kwam ik langs ons sportpark gewandeld en dacht jeetje het lijkt wel een eeuw geleden dat ik hier kwam. De zaterdag met het jeugdvoetbal de interviews op donderdag en natuurlijk het voetbal op zondag. Heel bizar. Verbaas me dan ook dat dit zulk een discussiepunt is bij het betaalde voetbal. Veel clubs willen echt een einde aan de competitie waar de KNVB zich erg wel heel gemakkelijk conformeert aan de eisen van UEFA en FIFA. Tenslotte hebben de burgemeesters uit de grote steden het laatste woord. Gelukkig maar. We gaan een lange zomer tegemoet waar we hopelijk eind juli de trainingen weer op kunnen pakken. Persoonlijk zou ik de competitie begin september hervatten. We hebben lang genoeg op onze handen gezeten.

Nieuwsfeitjes
De zilvervloot in het amateurvoetbal heeft de handrem danig aangetrokken. De grootste en meeste veranderingen zijn traditioneel waarneembaar in het land van de dominee, het zaterdagvoetbal. Wel viel op dat FC Lienden het eerste team terugtrekt en als zaterdagteam verder gaat komen seizoen. Onder anderen JVC Cuijk ging de Liedenaren voor. De explosieve jaren op Sportpark De Abdijhof hebben het jasje waar Hans Kraay ooit mee smeet duidelijk uitgedaan. Toch koesteren de Liendense getrouwen de mooie jaren tussen 2014 en 2016. Het zou kunnen dat Goes, uitgeleend aan het zaterdagvoetbal’ (dank Freek) weer terugkeert in klasse van Blauw Geel’38/Jumbo. We wachten het af wat het ons zal brengen. Houd afstand en blijf gezond dat laatste is een opdracht.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO