5 februari 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 5 februari 2020 • 10:31 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Blauw Geel’38 verloor zondag verdiend van O.S.S.’20 en dat gaf weinig discussie. De 3-2 eindstand was dus is dit geval vertekend. Geef toe dat ik het allemaal heb van mijn collega’s van de Kliksportredactie uit Oss die ook het verslag verzorgde en natuurlijk het verslag van onze eigen trouwe vazal Antoin met de foto’s van Gerard. O.S.S.’20 is natuurlijk de uitgestelde kampioen van deze klasse waar OFC, Gemert en eventueel HSC’21 het met de kruimels mogen doen. Zondag komt ADO’20 naar Veghel. Het kan vriezen het kan dooien, maar drie punten zijn bikkelhard nodig een blik op de ranglijst spreekt boekdelen. ‘Komt en steun het eerste elftal’ lees ik vaak op andere clubsites. Dus voor deze gelegenheid een keer ordinair gejat.

Door: Peter Kuijpers

Wat opvalt zijn de matige resultaten van OFC de laatste twee wedstrijden, maar misschien zijn Westlandia en Gemert wel heel goed. Het zet de Ossenaren wel in een zetel richting het ultieme deze competitie. Om nog even terug te komen op het duel van Blauw Geel’38 in Oss zag ik een nieuw woord wat aan de Van Dale kan worden toegevoegd. Onze redacteur in Oss (Leon Voskamp) man en paard noemende kwam met een nieuw woord: Liverpooliaans O.S.S.’20. De collega’s van het Brabantsdagblad noemden het Liverpools voetbal van O.S.S’20 dat kan toch geen toeval zijn. Zelf was ik in Erp bij het duel Erp – TOP dat door Erp met 2-1 werd gewonnen. Twee treffers van Emiel die we in zijn nadagen bij Erp hebben geparkeerd en daar week op week een belangrijke rol opeist. Vooraf speelde het tweede team daar en won met 1-3. Twee opvallende namen in de teams. Bij Blauw Geel’38 was het Emanuel Hurkmans die zijn eerste 90 minuten mocht volmaken. Bij Erp was dat voormalig Blauwgeler Yoeri Vissers die ook zijn eerste minuten weer maakte en net als Ymanuel herstelt (is) van een kruisbandoperatie. We gaan van de heren horen.

Erp-2 – Blauw Geel’38-2 1-3
Blauw Geel’38 behaalde een uitstekende zege op de reserves van Erp. Werd het in september nog een kansloze 1-3 nederlaag, zondag waren de mannen van Youssef en Hans aan het woord. Youssef: “In de eerste helft was Blauwgeel de betere ploeg met veel balbezit maar geen echte grote kansen gecreëerd. Erp was alleen in de counter gevaarlijk. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar werd Blauwgeel beloond voor het vertoonde spel. Mooie combinaties die keurig werden afgerond. De ruststand was 0-0 maar de fraaie eindstand was 1-3 in ons voordeel.” Doelpuntenmakers Mert Demir, Tijn Bosch en Bram Pulles. Zondag komt Venlosche Boys naar het Prins Willem Alexander Sportpark.

Stelling: Een speler gaat solo op de doelman van de tegenstander af. Toch wordt hij nog voor de zestien afgezaagd. Moet deze regel dan niet veranderd worden in Rood (dat was al) en een strafschop. Hoe vaak hoor je niet zeggen hij redde zijn team met het pakken van een rode kaart.

Jeugdvoetbal

Zwarte zaterdag voor standaard jeugdteams van Blauw Geel’38

Een misschien zware kop en verliezen hoort nu eenmaal onlosmakelijk bij sport in ons geval voetbal. Maar het viel wel op dat JO 13-1, JO 15-1, JO 17-1 en JO 19-1 bleven met lege handen achter na hun wedstrijden op zaterdag. De corner vraagt zich af of dit in dit seizoen al eerder gebeurde. Wij gaan het niet uitzoeken Beter een zaterdag waar ze alle vier winnen ook die zal er wel eens ooit geweest zijn.

JO 13-1 – Fortuna Sittard JO 13-1 1-7
Het hoogst spelend jeugdteam zal de punten moeten sprokkelen van niet BVO clubs dat is wel duidelijk. Zaterdag begon Blauw Geel maar werd uiteindelijk toch overlopen. Trainer Nicky: “Na 40 seconden voetballen stonden we door een fout in de opbouw met 0-1 achter. Dit herstelde we snel door in de 2e minuut 1-1 te maken. Azaam schoot de bal hard binnen. Daarna speelde we echt een goede wedstrijd. We raakte de paal en waren een aantal keer ongelukkig in de afronding. Fortuna scoorde nog wel, en maakte net voor rust 1-3 uit een corner. Geen goed moment om een goal tegen te krijgen en dat bleek ook wel. De tweede helft haalde we niet meer het niveau van de eerste helft, werden we achteruit gedrukt en maakten we foutjes die werden afgestraft. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-7, wat na het goede spel in de 1ste helft toch heel jammer is! Zaterdag spelen we uit tegen FC Eindhoven.”

JO 15-1 – DTS Ede JO 15-1 0-3
Een ijskoude douche voor Blauw Geel’38 in dit duel: Noimin: “In de eerste helft was DTS uit Ede voetballend de betere ploeg met beter positiespel dan Blauw Geel maar de beste kansen waren toch voor Blauw Geel. Helaas kon Brecht en Daan niet tot scoren komen. DTS kwam daarna op 0-1 doordat een foutieve pas van Blauw Geel keeper Harm meteen afgestraft wordt. Na rust probeerde Blauw Geel de achterstand goed te maken maar creëerde weinig kansen. In de laatste 10 minuten werd verdediger Amir naar voren gestuurd voor een alles of niets poging. Maar door eigen fouten in de verdediging van Blauw Geel strafte DTS het keihard af en de uitslag werd dus ook 0-3. Blauw Geel speelde slordig en maakte geen gebruik van om vanaf het begin van de wedstrijd te scoren en DTS Ede had aan 3 kansen genoeg om 3 doelpunten te maken door eigen slordige fouten van de Blauw Geel verdediging.Op papier een makkelijke tegenstander maar in praktijk zegt dat niks in deze zware competitie.” Zaterdag speelt JO 15-1 uit naar ESA JO 15-1 in Arnhem.

Baronie JO 17-1 – Blauw Geel’38 JO 17-1 8-0
Geen verslag ontvangen helaas. Van een supporter vernamen we “Het was apathisch. De eerste 30 minuten waren met 0-0 zeker niet slecht. Daarna stortte het als zo vaak volledig in.” De ruststand was 4-0 na rust werd het uiteindelijk een treurige 8-0.

FC Eindhoven JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1 1-0
Een miezerige onverdiende nederlaag tegen de ongeslagen koploper. Wel een nederlaag die een goed gevoel achterlaat. Trainer Vincent: “Dat laatste zeker. Tegen de ongeslagen koploper FC Eindhoven in het Jan Louwers stadion vergeten we ons zelf te belonen. Al had Eindhoven momenten meer de bal creëerde wij de grote mogelijkheden. 0-0 met rust na rust valt de bal via de kluts voor een speler van Eindhoven die scoort de 1-0 daarna krijgen we de grootste mogelijkheden om te scoren. Jammer genoeg ging de bal tweemaal via de paal er net niet in. We hadden onszelf moeten belonen. Maar ook trots op de wijze waarop we de koploper weerstand hebben geboden. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.” Zaterdag speelt JO 19-1 om 15.00 uur thuis tegen OJC Rosmalen.