3 februari 2020  GEEN VERRASSING MOGELIJK OP BEZOEK BIJ DE KOPLOPER

Geplaatst op 3 februari 2020 • 0:05 • NieuwsClubnieuws

GEEN VERRASSING MOGELIJK OP BEZOEK BIJ DE KOPLOPER

sv O.S.S’20 — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-1)  3-2. Het is Zondag 2 Februari en Blauw Geel heeft een kort reisje gemaakt. Oss was de eindbestemming, sportpark De Rusheuvel, thuishaven van de koploper OSS’20 in deze Derde divisie zondag. De koploper heeft een ruime voorsprong op nummer 2 OFC en kan eigenlijk het kampioenschap niet meer ontgaan. Afgelopen weekend een zeldzaam gelijkspel, pas het vierde duel zonder drie punten, tegen ADO ’20 in Heemskerk. De trein dendert door naar Tweede Divisie. Blauw Geel hield vorige weekend een puntje over aan het thuisduel tegen Quick, een 0-0 eindstand maar zeker geen saai duel. De beste kansen Eerder dit seizoen wonnen de Ossenaren met 0-1 in Veghel. Trainer Niels v Casteren besloot geen wijziging door te voeren in het basis elftal en dus dezelfde 11 spelers aan de aftrap als afgelopen week.

Het was aftasten op het zware en gladde veld van de Ossenaren. De regenval deze week had daar zeker zijn bijdrage op gehad. En daar waar de thuisclub dus bijna om de week op natuurgras speelt is dat voor Blauw Geel al weer een hele tijdgeleden. Omstandigheden vandaag dus voor beide clubs het zelfde, toch een klein voordeel voor de gastheren. Eerste noemenswaardige valt te noteren in de 10e minuut als Zain Moghal goed mee is opgekomen en een voorzet in huis heeft voor Niels Wouters. De lange spits kopt helaas de bal over de lat. Twee minuten later veel oeh’s en ah’s op de volle tribune bij een aanval van Blauw Geel maar de voorzet van de flank bereikt niemand en de Osse defensie kan voor opluchting zorgen. Quasi in de tegenaanval is het Tim Rerimassie die zijn lichaam in de baan van een schot gooit en daarmee waarschijnlijk erger voorkomt. Een eerste corner van de wedstrijd in de 15e minuut voor de gastheren maar levert verder niets op. Een minuutje later wordt Tim Rerimassie in de luren gelegd waarna de bal goed breed gelegd kan worden, gelukkig gaat het schot hoog over. Drie minuten later kan Tony de Groot vrij aanleggen maar schiet hij in de handen van doelman Ralph Vos. De Osse doelman kan drie minuten later een schot dat recht op hem afkomt pakken. Martijn van Kessel had een vrije trap genomen. In de 25e minuut kan twee keer op tijd redding woerden gebracht op inzetten van OSS’20 en rest de Ossenaren slechts een corner. Blauw Geel krijgt zijn eerste corner in de 27e minuut maar die levert zelfs geen gevaar op. In de 29e minuut lijkt Tony de Groot een open kans te krijgen. Ben van den Nieuwenhof en Zain Moghal worden op de flank voorbij gestoven en de voorzet komt op maat bij de geheel vrijstaande Tony de Groot. Het is Tim Rerimassie die zichzelf in de baan van het schot gooit en daarmee erger voorkomt. De thuisclub komt toch op een voorsprong. In de 33e minuut komt de bal bij de geheel vrijstaande Tom Peijnenburg. Hij schiet op doel en laat doelman Ralph Vos kansloos: 1-0. Drie minuten later staat de 1-1 alweer op het scorebord. Blauw Geel krijgt een door OSS’20 omstreden vrije trap. Tim Rerimassie schiet de bal, van zo’n 30 meter, onhoudbaar binnen. Dat dit ook de ruststand zal worden is mede te danken aan de kansen die OSS’20 mist. In de 38e minuut een voorzet die door twee spelers voor het doel wordt gemist, in de 42e minuut gaat een bal in het zijnet en in blessuretijd wordt een bal vanuit een vrije trap net naast gekopt. Tussen door was het Ben van den Nieuwenhof die nog een bal namens Blauw Geel in het zijnet deponeerde.

Ging het uit bij UNA binnen zeven minuten compleet mis…. Nu had ook OSS er ook maar negen minuten voor nodig. De thuisclub sloeg toe in de 47e minuut en 54e minuut: na een corner komt de bal weer snel in Oss bezit en kan vrijuit een voorzet gegeven worden die door Jos Peltzer bij de tweede paal, ook geheel vrijstaand, kan worden binnen gekopt: 2-1, bij het tweede doelpunt weer veel te veel vrijheid voor de Osse spelers waarna Joep vd Velden de 3-1 kan maken. Over en uit is het duel. Nog voor de 60e minuut twee grotere Osse kansen. Vanaf de aftrap van het 3e Osse doelpunt komt Tony de Groot alleen voor doelman Ralph Vos maar weet hij de bal niet voorbij de Veghelse doelman te krijgen en wordt de rebound net naast geschoten, in de 59e minuut een kans voor de net ingevallen van Sonsbeek. Ondanks dat hij de bal niet goed raakt gaat deze toch maar net naast bij doelman Ralph Vos. Blauw geel probeerde het nog wel maar kwam nauwelijks voor het Osse doel. In de 69e minuut een doelpoging van de ingevallen Jeroen van Schoonhoven maar zijn inzet gaat over het doel. In de 72e minuut krijgen de Ossenaren weer te veel ruimte en kunnen ze met snel combinatiespel voor het Veghelse doel komen, gelukkig glijden zij ook weg zodat het gevaar op een nog grotere achterstand verdwijnt. In de 81e minuut weer eens een goede aanval namens Blauw Geel. Jeroen van Schoonhoven speelt de bal in de loop van Danny Verbakel. Hij komt in een goede positie maar schiet de bal in het zijnet. In de 88e minuut is het Ralph Vos die een grotere achterstand voorkomt als hij een inzet in de korte hoek onschadelijk maakt. Een minuutje later drie riante mogelijkheden voor de Ossenaren in 1 aanval maar de Osse aanvallers vergeten de trekker over te halen. De 90e minuut is inmiddels op het score bord als de Osse defensie inclusie doelman blundert. De bal valt tussen Jeroen van Schoonhoven en Koen van der Zanden waarbij laatste genoemde de bal in het lege Osse doel kan tikken: 3-2. Een dragelijkere stand maar ook niet meer dan dat en de Ossenaren spelen het duel vervolgens bekwaam uit.

Blauw Geel verliest in Oss van de aanstaande kampioen uit deze Derde divisie. De uitslag zou kunnen doen vermoeden dat Blauw Geel misschien kans op meer had gehad. OSS’20 heeft verdiend gewonnen en had het de kansen benut was de uitslag zeker hoger uitgevallen. De ploeg speelde beter maar was ook feller en dat laatste is iets wat de Blauw Geel aanhang ook van hun eigen ploeg had gezien. Hard gewerkt is er zeker maar iets feller had wel gemogen. Jammer en zeker geen schande om te verliezen bij de ongenaakbare koploper.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Een thuiswedstrijd die na deze nederlaag eigenlijk “gewoon” gewonnen moet worden. Met het harde werken zit het wel goed maar misschien iets feller want ADO’20 zal na een lange reis en een dito terug reis naar huis ook de punten willen meenemen, ook omdat ook zij het hard nodig hebben. De Heemskerkers speelden dit weekend slechts met 1-1 gelijk bij rode lantaarndrager. Met 21 punten op een 13e plaats, slechts 5 punten minder dan Blauw Geel dat inmiddels is afgezakt naar de 9e plaats. Kortom: een heel interessant duel waarbij beide de punten heel, heel ,heel goed kunnen gebruiken……

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Martijn van Kessel, Koen van der Zanden, Sander Egmond,

Voorhoede: Joey Hellstern (78e min. Danny Verbakel), Niels Wouters (69e min. Erik van Loon),   Ben van den Nieuwenhof (53e min. Jeroen van Schoonhoven),

Scheidsrechter: Dhr. Nelissen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Galtar en Dhr. v/d Hul

Kaarten: Geel:

sv O.S.S’20: geen

sv Blauw Geel’ 38: 24e min. Sander Egmond, 40e min. Sjaak Egmond, 60e min. Niels Wouters.