8 januari 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 8 januari 2020 • 11:41 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Op de eerste plaats iedereen, die ik gemist heb afgelopen woensdag 1 januari, nog de allerbeste wensen voor het komende jaar met de nadruk op gezondheid. De receptie was traditioneel gezellig en druk. Hoe later hoe gezelliger luidt dan het spreekwoord waar we Joey op Instagram een perfecte John de Bever act zagen weergeven. Prima toch, waar het eerste team bijna voltallig bij aanwezig was. De inmiddels gestopte Tom Beissel was er ook en liet weten dat hij en zijn vrouw onlangs het eerste kind konden verwelkomen. Proficiat Tom uit deze hoek.

Door: Peter Kuijpers

De feestdagen liggen alweer achter ons. De kerstboom en Kerststal kunnen inclusief Jozef en Maria met het kind in de kribbe naar de rommelzolder. Soms heeft een periode zonder voetbal wel iets. Even weg uit de sleur. Geen trainingen voor de betrokkenen en weinig te schrijven of fotograferen. Wel met cameraman Kees nog kort op stap geweest. Opnamen gemaakt voor kliksport in Arnhem op de laatste dag van het jaar. Arnhem, ver buiten onze comfort zone, waar Wil Beijer woont die succesvol Olympia’18 traint en net als vorig seizoen ook nu wéér voor de hoofdprijs gaat met zijn team nu in de tweede klasse H. Seizoenen lang was Olympia’18 in de jaren negentig een competitietegenstander voor het vaandelteam. Blauw Geel’38 degradeerde op 7 mei samen met de ploeg uit Boxmeer naar de vierde klasse. Toon van den Akker was in dat absolute rampjaar de ad interim trainer nadat eerder Eus Marijnissen in december was gestopt of moest stoppen. Maarten Willems en Noimin Imankarijo vertrokken einde dat seizoen naar UDI’19 en maakten beiden daar de succesjaren mee van de tricolores. Overigens Arnhem daarvan kan me niet herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik in deze stad was. Kees en ik hadden de afspraak op het Velperplein dat we samen met de Ketelstraat en Steenstraat nog herinnerden van het Monopolyspel. Voor de jongeren onder ons dat is een spel dat we speelden toen er nog geen mobiletelefoons waren.

Trainer
Voor het overige weinig nieuws al zie je wel dat in de Tweede Divisie het gejaag achter spelers al in volle gang is. Onrustige rijke sponsoren, vooral in de gereformeerde zaterdagtak, die de druk op het vaandelteam verhogen en er zich wel degelijk mee bemoeien zegt mijn visboer uit Spakenburg. Een langdurige veenbrand werd door de voormalige Amsterdamse verzetskrant Het Parool nog eens aangewakkerd vorige week met het bericht: ‘Een brand, vijf granaten en een schietpartij: de gemene deler lijkt voetbalclub OFC.’ Geen fijn bericht, waar of niet waar, als er zo over je geschreven wordt. Op de laatste competitiedag tegen Blauw Geel’38 werd er in Oostzaan ook geschoten, maar dat was op het doel van Ralph en verloor Blauw Geel’38 in Oostzaan vrij kansloos van een veel beter OFC met 3-0. We laten ze lekker doen en zien het in deze ‘ver van ons bed show’ met een brede glimlach gebeuren. De meeste posities van trainers zijn wél ingevuld behalve aanstaande kampioen O.S.S.’20 ‘We gaan in januari weer in gesprek’ wist trainer Bertran Kreekels Kliksport te melden. De clubs zijn hier in het voordeel omdat het aanbod trainers nu eenmaal veel groter is dan de als maar tanende clubs. Alleen Boerdonk is nog opzoek naar een trainer en dan is het cirkeltje in Meierijstad rond. Hoewel bij Erp er nog een vraagteken heerst. Dik content zijn onze buren met trainer Jurgen van Wanrooij. De Udenaar echter die alleen aan kan blijven als Erp degradeert omdat hij maar één seizoen dispensatie heeft in de eerste klasse als trainer. Helaas ontbreken bij de voormalige doelman (ooit bij Blauw Geel’38) de juiste papieren. Erp staat momenteel elfde en moet na de winterstop zoals dat dan heet: vol aan de bak.

Voetbal
Er werd zelfs alweer gevoetbald waar Blauw Geel’38 zondag de degens kruiste met OJC Rosmalen waar we ons de (rode) 1-5 afgang op 24 februari nog wel degelijk herinneren. Geen beste pot met vele wisselingen. Wel leuk dat Ymanuel Hurkmans (mooie assist op Jeroen van Schoonhoven die 1-2 scoorde) na twee jaar zijn opwachting weer kon maken en speelde na rust een half uur mee. Datzelfde was van toepassing voor Desley Schilders die na rust inviel en het prima deed centraal in de defensie. De uitslag werd uiteindelijk 3-3. Dinsdag was het de beurt aan Jong FC Den Bosch wat alleen voor rust redelijk partij kon bieden. Ben en Joey bepaalden de 2-0 ruststand. Na rust kopte Danny fraai de 3-0 binnen en was het Sander die met twee treffers zorg droeg voor de 5-0 eindstand. En ook dinsdag maakte de herintreders Ymanuel en Desley na rust weer minuten. De winterstop is voor het vaandelteam alweer bijna passé. Zondag komt uit Utrecht Hercules naar Veghel. We gaan het zien tot zondag langs de lijn waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO