13 januari 2020  HANDEN DICHT KNIJPEN MET OVERWINNING

Geplaatst op 13 januari 2020 • 11:43 • NieuwsClubnieuws

HANDEN DICHT KNIJPEN MET OVERWINNING

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – usv Hercules (0-0) 1-0.  Zondag 12 januari was het weer zover, de competitie werd hervat. Op het programma de 17e en laatste wedstrijd van de heenronde en dan zijn we op de helft. Voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen het Utrechtse usv Hercules. De Utrechters waren twee keer eerder te gast in Veghel maar tot winst konden ze nog niet komen. Twee seizoenen geleden werd het 3-3 na een 3-0 achterstand, vorig seizoen werd het 5-3 na een tussen standen als 3-0 en 3-3. Niet alleen daarom, maar vooral om aansluiting te krijgen met Blauw Geel in dit seizoen, is winst w(z)eer welkom voor de Utrechters. De ploeg van scheidend trainer Jochem Twister bivakkeert momenteel op een 15e plaats met 15 punten. In de winterstop wist het DOVO (3e div. zaterdag ) spits Gokhan Yasar toe te voegen die van de KNVB toestemming kreeg en dus vandaag zijn opwachting in een officiële wedstrijd mocht maken vaan Hercules. Afgelopen week wist Hercules een vriendschappelijk duel in Hoornaar bij 3e divisionist SteDoCo met 3-4 te winnen, een mooie opsteker. Blauw Geel oefende afgelopen week twee keer en kwam in eigen huis tot een gelijkspel (3-3) tegen hoofdklasser OJC en winst (5-0) tegen Jong FC Den Bosch. Trainer Niels v Casteren komt weer wat ruimer in zijn keuzes te zitten voor de wedstrijden. Sjaak Egmond moest voor dit duel dan nog wel een schorsing uitzitten, op de bank namen wel weer plaats Desley Schilders en Ymanuel Hurkmans (beide kregen al speeltijd in de oefenwedstrijden). Niels Wouters is nog wel geblesseerd en daar kwam deze week Mark Dobbelsteen helaas dan wel weer bij. Opmerkelijk in de basis de linksbackpositie voor flankaanvaller Danny Verbakel…..

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en het was een hoopvol begin. Maar al snel was te zien dat de gasten dreigender waren. In de 6e minuut moest Tom Dekkers middels een sliding erger voorkomen. Twee minuten later slingert Jeffrey Vlug een bal vanuit een vrije trap voor de goal maar gelukkig voor Blauw Geel raakt een medespeler de bal slecht en kan Ralph Vos in tweede instantie de bal pakken. Pas in de 19e minuut weer dreiging voor het doel, wederom van Hercules. Opnieuw brengt Jeffrey Vlug vanuit een vrije trap de bal voor het doel en bij de tweede paal staat Conner Blote geheel vrij. Gelukkig gaat hij onder de bal door. Blauw Geel stelt dar bar weinig tegen over. In de 21e minuut wel een prima aanval, opgezet door Tim Rerimassie, maar de eindpass van Ben van den Nieuwenhof op Tim is net niet goed zodat de uitgekomen doelman de bal kan pakken. Slechts een minuutje later komt Gokhan Yasar in vrije schiet positie. Doelman Ralph Vos lost de bal maar gelukkig staat Tijjani Noslin in buitnespel positie als deze de geloste bal zou kunnen intikken. Twee minuten later is het wederom Gokhan Yasar die na twee Hercules corners een enorme kans krijgt. Geheel vrij bij de tweede paal schiet hij de bal over het nagenoeg lege doel. Een vrije trap voor Blauw Geel in de 26e minuut levert niets op, Danny Verbakel schiet de bal huizenhoog over. Een afstandspoging van Tim Rerimassie in de 32e minuut is wel hard en strak maar gaat ook net over de lat. In de 38e minuut komt Steff van Rooijen tot een doelpoging maar zijn inzet is te slap en doelman Ralph Vos kent geen problemen. De rust volgt en Blauw Geel had geen kans gecreëerd en Hercules wist twee grotere kansen niet te verzilveren.

Na de theepauze komt Hercules goed uit de startblokken. 47e minuut: Tijjani Noslin wordt vrij voor doelman Ralph Vos gezet maar Veghelse doelman keert de inzet met zijn vuisten en kan in tweede instantie pakken. In de 54e minuut ontsnapt Blauw Geel echt aan een achterstand want de inzet van Omar El Ghazouani beland bij de tweede paal op die paal. Blauw Geel doet iets meer terug dan voor de rust want in de 58e minuut lost Ben van den Nieuwenhof een schot dat de doelman van Hercules moet lossen. Helaas niemand van Blauw Geel alert genoeg of dicht genoeg erbij om in te lopen en de bal gaat over de achterlijn tot corner. Uit die corner een kopkans voor Joey Hellstern maar de bal gaat over. In de 60e minuut is het Tom Dekkers die met een goed getimede sliding de inzet van Gokhan Yasar kan blokken en daarmee waarschijnlijk een doelpunt voorkomt. De geblokte bal valt wel voor een Hercules speler zijn voeten maar die schiet de bal naast. Drie minuten later krijgt Blauw Geel een tweede corner achter elkaar en het is goed dat de Hercules doelman de bal net kan toucheren anders had Joey Hellstern ongetwijfeld de bal ingeknikt. In de 65e en 67e minuut is het weer Blauw Geel ‘Rots in de branding’ Tom Dekkers die op de juiste momenten ingrijpt. Bij het tweede moment red hij voor de doellijn op een inzet van Tijjani Noslin waar Ralph Vos al verslagen was. In de tegenaanval weet Ben van den Nieuwenhof de bal goed voor te zetten maar mist Koen van de Zanden voor open doel, hij lijkt de bal slechts te schampen. Gokhan Yaser, de man die overkwam in de winterstop, krijgt wederom een hele grote kans maar dit maal schiet hij de bal over. Dat was in de 69e minuut. Daar waar Tom Dekkers al een paar keer redde is het in de 80e minuut Erik van Loon die zich zelf in de baan van het schot wierp en daarmee een zeker lijkend doelpunt voorkwam. In de 82e minuut is het wel raak, niet voor de bezoekers maar voor Blauw Geel. Een voorzet van Koen van der Zanden wordt door Jeroen van Schoonhoven tot doelpunt gepromoveerd. Via zijn lichaam in een lastige situatie gaat de bal via de binnen kant van de paal in het doel tot ongeloof van alles en iedereen uit Utrecht: 1-0. Tegen de verhouding in is het zeker. In de 84e minuut moet eigenlijk dan de 2-0 vallen. Ben van den Nieuwenhof is de diepte ingestuurd en ziet de Hercules doelman uitkomen. Hij lobt de bal prima over de uitgekomen doelman richting het doel maar de bal gaat net naast het doel. Een minuutje later weer een prima voorzet van Koen van der Zanden. Ter hoogte van de tweede paal komt Ben van den Nieuwenhof in balbezit vrijwel alleen voor de doelman maar zijn inzet gaat op de vuisten van diezelfde doelman. Het is inmiddels al in de 90e minuut als Ralp Vos goed uittrapt. De bal komt op de flank bij Ben van den Nieuwenhof en vlak voor de achterlijn zet hij voor, helaas heeft Koen van der Zanden er niet op gerekend en was dus niet alert genoeg anders had hij de bal misschien kunnen binnen tikken. Het blijft bij 1-0 als het laatste fluitsignaal volgt van een goed leidende scheidsrechter Sahiner in een sportief duel.

Blauw Geel wint met 1-0 en mag de handjes dicht knijpen met deze winst. Vooral lof voor het feit hoe sommige spelers zich op tijd middels slidings voor de bal wierpen. Tevens de opmerkelijke prestatie van Danny Verbakel die een puike partij speelde als lnksachter, vooral voor de rust, complimenten zijn daar op zijn plaats. Voorin werd weinig gecreëerd en de goal viel wat gelukkig maar ook die tellen. Echt goed werd er niet gevoetbald maar de punten tellen.

Volgende week begint de tweede helft van de competitie en speelt Blauw Geel op zaterdagavond in Veldhoven tegen UNA. Eerder in het seizoen, bij de seizoen opening kon men met 3-0 winnen en dus zal UNA uit zijn op revanche. De ploeg heeft inmiddels een andere hoofdtrainer en won dit weekend met 1-2 in en bij Lienden. De ploegen liggen op OSS’20 na dicht bij elkaar en dus telt iedere winst, ook voor Blauw Geel…

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Danny Verbakel, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Martijn van Kessel, Mustafa Guler (76e min. Erik van Loon), Sander Egmond,

Voorhoede: Joey Hellstern (70e min. Jeroen van Schoonhoven), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. B. Sahiner

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Cakir en Dhr. F. Winter

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 46e min. Danny Verbakel, 47e min. Mustafa Guler,